Haku
Select Page

Momenttivääntimet

Kanadalaisen RAD Torque Systemsin valmistamat momenttivääntimet sopivat erityisesti teollisuuden kokoonpanotöihin ja raskaan kaluston huoltotöihin.

Pneumaconin valikoimista löydät paineilmakäyttöiset momenttivääntimet, akkukäyttöiset momenttivääntimet, sähkökäyttöiset momenttivääntimet ja ohjelmoitavat servovääntimet.

Lisäksi vuokraamme momenttivääntimiä lyhyeen tai pidempiaikaiseen tarpeeseen. Tutustu vuokrattavien momenttivääntimien valikoimaan.

Paineilmakäyttöinen momenttiväännin sopii vaativiin kohteisiin

RADin paineilmalla toimivat momenttivääntimet tarjoavat nopeaa ja luotettavaa pulttiliitosten kiristystä ja avaamista useiden eri teollisuudenalojen sovellutuksiin, joissa vaaditaan suurta tarkkuutta, paljon voimaa sekä käytön turvallisuutta ja mukavuutta.

RADin patentoitu alennusvaihteisto tarjoaa yhden markkinoiden parhaista teho-painosuhteista sekä jopa 88 kertaa pienemmät tärinäarvot kuin perinteisissä iskevissä vääntimissä.

Momenttivääntimien toiminta perustuu alennusvaihteistoon sekä vasteeseen, joka poistaa kaiken käyttäjään kohdistuvan vääntömomentin vaikutuksen. Vääntimiä on saatavilla laajalla skaalalla momenttialueille 35–15 000 Nm. Kaikki vääntimet ovat kahteen suuntaan pyöriviä ja niille kaikille on yhteistä tarkka momentti, nopeus sekä työturvallisuus.

RADin momenttivääntimet toimitetaan aina valmiina sarjoina ja toimitukseen sisältyy säilytystä sekä mukana kuljettamista helpottava kantoteline tai salkku.

 

RADin paineilmalla toimivat momenttivääntimet tarjoavat nopeaa ja luotettavaa pulttiliitosten kiristystä ja avaamista useisiin eri käyttötarkoituksiin.

RADin paineilmamomenttivääntimet tarjoavat nopeaa ja luotettavaa pulttiliitosten kiristystä ja avaamista useisiin eri käyttötarkoituksiin.

Akkukäyttöinen momenttiväännin lisää liikkuvuutta hankalissa paikoissa

RADin akkukäyttöinen momenttiväännin on ihanteellinen vaihtoehto silloin, kun paineilmaa tai sähköä ei ole helposti saatavilla tai ei haluta käyttää, esimerkiksi kokoonpano- ja kunnossapitotyössä.

B-RAD SELECT BL -sarjan akkukäyttöinen momenttiväänninsarja on ominaisuuksiensa puolesta huippuluokkaa. Sarjan momenttivääntimissä on kiinnitetty erityistä huomiota helppoon ja selkeään ohjattavuuteen, vaihteisto sekä akku ovat erittäin kestäviä ja moottori on tehokkuudestaan huolimatta hiljainen. Saatavilla on malleja aina momenttiin 7 000 Nm saakka.

MB-RAD -sarjan digitaalisissa akkuvääntimissä haluttu momentti voidaan ohjelmoida 1Nm tarkkuudella. Sarjan momenttivääntimiin sisältyy pitkä lista työtä helpottavia ominaisuuksia: muun muassa matalasta jännitteestä varoitus, monitasoinen salasanasuojaus, pulttilaskuri ja astetoiminto.

 

Jopa 15 000 Nm vääntötehoon yltävät B-RAD X -momenttivääntimet ovat maailman tehokkaimpia akkukäyttöisiä momenttivääntimiä.

Jopa 15 000 Nm yltävä B-RAD X ovat maailman tehokkain akkukäyttöisiä momenttiväännin.

Tutustu B-RAD X -momenttivääntimeen tästä ›

Sähkökäyttöinen momenttiväännin on tarkka työkalu

RADin sähköiset momenttivääntimet toimivat 230V tai 120 V jännitteillä, joten niiden käyttö on mahdollista useissa paikoissa. Sähköiset momenttivääntimet ovat myös erittäin hiljaisia, melutaso on enintään 80 dB.

Digitaalisen MV-RAD-sarjan momenttivääntimet kiristävät pultit nopeasti ja luotettavasti, 1Nm:n tarkkuudella. Vääntömomentti ja muut parametrit voidaan ohjelmoida vääntimiin yksilöllisesti työn vaatimusten mukaan, ja väännin kiristää pultit automaattisesti täsmälleen haluttuun momenttiin.

Erityistä tarkkuutta ja tehokkuutta vaativiin töihin sähköiset servovääntimet ovat oikea väännintyyppi.

Sähkökäyttöiset momenttivääntimet toimivat 230V tai 120 V jännitteillä, joten niiden käyttö on mahdollista useissa paikoissa.

Ohjelmoitavat momenttivääntimet servomoottorilla

Ohjelmoitavat E-RAD BLU- ja E-RAD BLU-S -momenttivääntimet hyödyntävät servomoottoriteknologiaa, jonka ansiosta kiristys tapahtuu jopa 300 % nopeammin tavallisiin hydraulisiin vääntimiin verrattuna.

Useita vääntimiä voidaan ohjata samalla ohjausyksiköllä, ja erittäin kehittyneet tiedonkeruu- ja työkalujenhallintaominaisuudet tuovat monia lisämahdollisuuksia. E-RAD BLU-S-vääntimissä on näiden ominaisuuksien lisäksi vielä anturi, joka mittaa pultin momentin ilman vaihteistosta aiheutuvia vaihteluita ja käytännössä poistaa vääntimen liitosherkkyyden.

Erityistä tarkkuutta ja tehokkuutta vaativiin töihin sähköiset servovääntimet ovat oikea väännintyyppi.

E-RAD BLU- sarjan servovääntimillä kiristys tapahtuu jopa 300 % nopeammin tavallisiin hydraulisiin vääntimiin verrattuna.

Lisätietoa momenttivääntimen valinnasta

Akkukäyttöinen momenttiväännin on vaivaton työmaalla

Akkukäyttöiset momenttivääntimet tarjoavat erinomaisen vaihtoehdon tilanteisiin, joissa paineilmaa ei ole käytettävissä.

Lue lisää »

Momenttivääntimen vuokrauksen kustannushyödyt vs. omistaminen

Momenttivääntimen vuokraaminen voi säästää rahaa monella tavalla. Lue milloin momenttiavaimen vuokraus kannattaa.

Lue lisää »

Näin valitset oikeanlaisen momenttivääntimen

RADin momenttivääntimien valikoimassa on todella runsaasti valinnanvaraa. Millä perusteella omaan käyttöön sopiva väännin sitten pitäisi valita?

Lue lisää »

Haluatko lisätietoa monenttivääntimistä?
Soita 010 778 1400 tai lähetä sähköpostia info@pneumacon.fi.