Haku
Select Page

Korkeapainehydrauliikka

Äärimmäiset paineet vaativat äärimmäistä turvallisuutta

Valikoimaamme kuuluvat CEJNin korkeapainehydrauliikan liittimet edustavat niin sanottua seuraavaa sukupolvea. Se on käsite, jolla äärimmäisen korkeasta laadusta ja turvallisuudesta tunnettu valmistaja kuvaa liittimiään. Ne on suunniteltu pitkän kokemuksen ja tuotekehityksen pohjalta vastaamaan koko ajan tiukentuvia eri teollisuudenalojen vaatimuksia.

Helppokäyttöisyys, kestävyys ja turvallisuus ovat CEJNin korkeapainehydrauliikan pikaliittimien suunnittelun perustana.

Tarve pienemmille ja kevyemmille työkaluille on koko ajan lisääntynyt, ja samalla työkalujen vaatima paine on kasvanut, koska niistä halutaan irti entistä enemmän voimaa. Äärimmäiset paineet vaativat äärimmäisen korkeaa turvallisuutta, sillä vuodot ja letkujen irtoamiset voivat aiheuttaa pahoja vaurioita niin ihmisille kuin laitteistollekin.

Turvallisuutta voi edistää käyttämällä ainoastaan luotettavia korkeapainehydrauliikan laitteita sekä välttämällä jäljitelmiä ja kopioita. Kaikki Pneumaconin maahantuomat CEJN-tuotteet ovat alkuperäisiä ja tarkasti tuotetestattuja laitteita ja apuvälineitä.

Korkeapainehydrauliikan liittimien kuusi ominaisuutta

CEJNin seuraavan sukupolven korkeapainehydrauliikan liittimiin sisältyy kuusi olennaisesti luotettavuutta, turvallisuutta ja työskentelyn sujuvuutta parantavaa ominaisuutta.

1. CMS-kartiotiivistys

CMS-kartiotiivistys takaa turvallisen ja luotettavan tiivistyksen myös äärimmäisen kovissa paineissa. Se mahdollistaa halkaisijaltaan pienten kohteiden tiiveyden ja vähentää osiin kohdistuvaa rasitusta, jolloin liittimen osien vaurioitumisriski vähenee merkittävästi. CMS-kartiotiivistys mahdollistaa liittimen uudelleen asentamisen tiivistyspintaa vaurioittamatta.

2. Laatuvarmistetut lukituskuulat

Jokaisen liittimen ytimessä on joukko pieniä teräskuulia, joista jokainen kestää noin 300 kilogramman kuorman. Lukituskuulien luotettavuus perustuu kattavaan laadunvarmistukseen ja CEJNin laboratorion asiantuntemukseen tarkoista karkaisuprosesseista ja kestävyyslaskelmista.

3. Varoitusrengas turvalliseen kytkentään

CEJNin korkeapainehydrauliikkaliittimissä on varoitusrengas, joka ilmaisee, että liitin on turvallisesti kytketty. Jos punainen rengas näkyy, liitin ei ole kytketty oikein, jolloin paineistettuna pistoke voi ponnahtaa ulos liittimestä.

4. Korkeapainehydrauliikkaliittimen nopea turvalukitus

Nopea ja tasainen lukitusrengas takaa, että liitos on erittäin turvallinen. Kierrettävät ruuvilukitukset vievät käyttäjältä aikaa, minkä takia ne joskus jäävät lukitsematta. Seuraavan sukupolven liittimissä tahaton aukeaminen on estetty käännettävällä lukolla: vain nopea pyöräytys ja liitin on lukittu.

5. CEJNin sininen väri kertoo turvallisuudesta

CEJNin sininen tunnusväri on korkean laadun tae. CEJNin korkeapainehydrauliikan liittimien sarjoissa 115, 116, 117 ja 125 on tunnusvärimme erottamassa ne muiden merkkien liittimistä, jotka eivät välttämättä edusta samaa huippulaatua.

Lue artikkelimme korkeapainehydrauliikasta ja työturvallisuudesta »

6. Entistä toimivammat suojahatut

Lika on turvallisuusriski. Hydraulijärjestelmän saastuminen voi johtaa vaurioihin ja kalliisiin koneiden seisokkeihin. Lika voi myös estää pikaliittimen turvallisen kytkemisen. CEJNin seuraavan sukupolven suojahatut ovat entistä käyttäjäystävällisempiä, ja oikein käytettyinä ne suojaavat liittimiä ja pistokkeita lialta. Ohuet hatut kiertyvät liittimen ja pistokkeen rungon ympärille ja estävät sotkeutumisen.


Korkepainehydrauliikan letkukelat

Korkeapainehydrauliikan pikaliittimien lisäksi CEJNin valikoimaan kuuluu myös äärimmäisiä paineita kestäviä hydrauliletkukeloja. Kelat ovat konfiguroitavissa, joten asiakas voi valita useiden eri letkutyyppien välillä ja asentaa ne kätevästi letkukelaan, jossa on sisäänrakennettu ruostumattomasta teräksestä valmistettu nivel.

CEJN Identification System (CIS)

CEJN Identification System on seurantaratkaisu, jossa jokainen letkusarja on sirutettu. Letkuissa on near field communication -tekniikkaan perustuva yksilöllinen merkintä, jonka avulla letku on jäljitettävissä. Sen perusteella voit tarkistaa korkeapainehydrauliikan letkusarjan tekniset tiedot ja tarkastella myös päivitettyä historialokia: milloin letkusarja on painetestattu ensimmäisen ja edellisen kerran, ja milloin se on aika ottaa pois käytöstä.

Merenkulkualan korkeapainehydrauliikan luottotoimittaja

Pneumacon ja CEJN ovat merenkulkualan korkeapainehydrauliikan luottotoimittajia.

Merenkulussa äärimmäiset paineet yhdistyvät äärimmäisen vaativiin sovelluksiin. Kun pultti venyy laivan moottorissa, turvallisuuden on oltava etusijalla, ja kun aluksella käytetään huoltotyökaluja, henkilöstön täytyy luottaa laitteisiin. Sen myötä he voivat tehdä työnsä turvallisesti ja tehokkaasti.

Merenkulualalalla luotetaan CEJNiin, koska sillä on:

  • johtava osaaminen korkeapainehydrauliikkalaitteissa turvallisia ja tehokkaita huoltotoimia varten
  • International Marine Purchasinq Equipment -hyväksyntä ja tuotteita mukana International Marine Purchasing Association Marine Stores Guidessa
  • yli 50 vuoden kokemus merenkulkualalta
  • maailmanlaajuinen huoltotuki 17 myyntiyhtiössämme, jotka sijaitsevat suurten satamien läheisyydessä
  • alkuperäisosien toimituksia Japanin, Korean ja Kiinan tärkeimmille telakoille.

 

Tutustu korkeapainehydrauliikan liittimiin ja muihin tuotteisiin »

Lataa maksuton korkeapainehydrauliikan liittimien ja letkujen turvallisuusopas »

Kysy lisää korkeapaineen hydrauliikkaliittimistä puhelimitse numerosta 010 778 1400 tai sähköpostilla info@pneumacon.fi.