Haku
Select Page

Korkeapainehydrauliikassa ei pidä tehdä kompromisseja turvallisuuden suhteen

Kun työskennellään korkean paineen kanssa, joka voi onnettomuustilanteessa leikata raajan irti, turvallisuuden on ehdottomasti oltava kunnossa. CEJNin tuotekehityksessä turvallisuus on erittäin keskeisessä osassa.

Katso simuloitu video korkeapainehydrauliikan vaaratilanteista

Korkeapainehydrauliikan kanssa ei ole leikkimistä, sen verran pahaa jälkeä huonolaatuiset ja epäluotettavat tuotteet voivat aiheuttaa. CEJNin julkaisemalla videolla on demonstroitu mahdollisia vaaratilanteita korkeapainehydrauliikkaa käytettäessä.

Aluksi näytetään, millaista vahinkoa liittimen hajoaminen saa aikaan. Toisessa simulaatiossa kuvataan rikkinäisen letkun aikaansaamaa vahinkoa työntekijälle.

Katso video täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=0TH0I4vjeis

Valmistajan testaamat korkeapainehydrauliikkatuotteet ovat luotettavia käytössä

Korkeapainehydrauliikassa korkealaatuisten tuotteiden käyttämistä ei voi liikaa painottaa. Letkujen ja hydrauliikkaliittimien läpi kulkee paine, joka saa irti päästessään vakavaa vahinkoa aikaan, joten osien kestävyydestä ja toimivuudesta on pystyttävä olemaan sataprosenttisen varma.

Korkeapainehydrauliikan pikaliittimien uranuurtaja CEJN panostaa tuotteissaan äärimmäiseen turvallisuuteen. Kaikki CEJNin tuotteet ovat tiukan testausprosessin läpi käyneitä ja hyväksyttyjä, joten niiden käyttäjä voi tehdä työtään luottavaisin mielin.

 

Korkeapainehydrauliikan turvallisuusopas

Millaisia onnettomuuksia korkeapainehydrauliikassa voi letkujen ja liittimien osalta sattua? Entä miten korkeapainehydrauliikan turvallisuutta voi lisätä?

On tärkeää muistaa, että aitoja CEJN-tuotteita ei saa yhdistellä kopioiden kanssa. CEJN ei voi taata tuotteidensa turvallisuutta muiden valmistajien tuotteiden kanssa yhdessä käytettäessä.

Kannattaa myös huomioida se, että hydrauliikkaliittimien pitävyyttä on mahdotonta arvioida silmämääräisesti. Vaikka hydrauliikkaliitin näyttäisi päällepäin istuvan hyvin, se ei välttämättä ole vaativassa käytössä riittävän kestävä ja turvallinen. Siksi on ratkaisevan tärkeää, että valmistaja pystyy takaamaan tuotteidensa toimivuuden. CEJNin testatut ja korkealaatuiset tuotteet ovat tämän suhteen varma valinta.

Työnantaja on vastuussa työntekijöiden turvallisuudesta

Jos katsoit jo CEJNin videon, voit päätellä, miten ihmiselle käy, kun vahingoittunut tai viallinen korkeapainehydrauliikkaletku hajoaa vieressä. Työntekijään osuessaan pistemäinen, terävä öljysuihku leikkaa kudoksia kuin vesileikkuri.

Jokainen pienempikin työtapaturma on riski sekä työntekijän terveydelle että työnantajan liiketoiminnalle. Ennaltaehkäisy on aina kannattavampaa kuin vahinkojen korjaaminen.

Työturvallisuuslain mukaan työnantaja on tarpeellisilla toimenpiteillä velvollinen huolehtimaan työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Aloitetaanko vaikka korkeapainehydrauliikan tuotteiden päivittämisellä?

Kysy lisää korkeapainehydrauliikkaliittimistä!
Soita 010 778 1400 tai lähetä sähköpostia info@pneumacon.fi.