Haku
Select Page

Näin valitset oikeanlaisen momenttivääntimen

RADin momenttivääntimien valikoimassa on todella runsaasti valinnanvaraa. Millä perusteella omaan käyttöön sopiva väännin sitten pitäisi valita? Lue pidemmälle, niin kerromme lisää.

Mikä on tarvittava vääntömomentti?

Ensimmäisenä kannattaa selvittää, kuinka suurta vääntömomenttia momenttivääntimellä tehtävään työhön tarvitaan. Kaikissa RADin vääntimissä momenttia voidaan säätää kunkin mallin kohdalla ilmoitetun momenttialueen sisällä, joten valinnassa kannattaa huomioida sekä minimi- että maksimivääntömomentti.

Mitä enemmän laitteessa on vääntöä, sitä raskaampia hommia sillä pystytään hoitamaan, mutta sitä enemmän se myös painaa. Siksi momenttiväännintä ei ole järkevää ylimitoittaa työhön nähden. Toisaalta taas alimitoitetulla vääntimellä työskenneltäessä työstä ei tule mitään tai vähintäänkin työn laatu kärsii.

Mikä väännintyyppi sopii tarpeeseesi?

RAD valmistaa momenttivääntimiä akkukäyttöisinä, paineilmakäyttöisinä ja sähkökäyttöisinä. Lisäksi RADilla on sähköllä toimivia elektronisia momenttivääntimiä, jotka hyödyntävät servomoottoriteknologiaa. Väännintyypin valintaan vaikuttaa luonnollisesti se, millaisia energianlähteitä työkohteessa on käytettävissä.

Paineilmakäyttöinen momenttiväännin

RADin paineilmakäyttöisten momenttivääntimien vääntömomentti vaihtelee hyvin laajasti pienistä momenteista jopa 15 000:een newtonmetriin asti. Paineilmakäyttöiset momenttivääntimet sopivat erinomaisesti vaativiin tarpeisiin, ja vääntövoimaansa nähden niiden paino on saatu pidettyä hyvin kohtuullisena.

Paineilmaväännin momenttiväännin

Akkukäyttöinen momenttiväännin

Kun paineilmaa ei ole saatavilla ja tai sitä ei haluta käyttää, RADin akkukäyttöinen momenttiväännin on järkevä valinta. Niissä vääntömomentit yltävät 7 000:een newtonmetriin. Akkukäyttöinen väännin sopii väännintyypeistä parhaiten liikkuvaan työhön, ja RADin akkuvääntimien mukana tuleva kätevä säilytyssalkku helpottaa laitteen mukana kuljettamista.

B-RAD momenttiväännin kuljetussalkku salkku

Sähkökäyttöinen momenttiväännin

Sähkökäyttöisillä momenttivääntimillä päästään akkuvääntimiä suurempaan vääntömomenttiin, 11 000 newtonmetriin. Jos sähköä on saatavilla ja työskentely ei vaadi liikkumista paikasta toiseen, sähkökäyttöinen momenttiväännin on tehokas ja luotettava valinta. Sähköisten vääntimien etu on myös vääntömomentin erittäin tarkka säätö, jopa 1 newtonmetrin tarkkuudella, ja muidenkin parametrien ohjelmointimahdollisuus yksilöllisesti käyttäjän tarpeiden mukaan.

Digitaalinen sähkökäyttöinen väännin

Sähköiset servovääntimet

Erityistä tarkkuutta ja tehokkuutta vaativiin töihin sähköiset servovääntimet ovat oikea väännintyyppi. Vahvaa vääntöä löytyy – samat 15 000 Nm kuin paineilmakäyttöisistäkin momenttivääntimistä – mutta lisäksi etuina ovat pulttausaikaa lyhentävä servomoottoriteknologia sekä erittäin hyvät tiedonkeruu- ja hallintaominaisuudet.

Tutustu myös blogiimme RAD-momenttivääntimillä tehoa ja turvallisuutta työntekoon »

Servoväännin setti

Soita meille ja kysy lisää!

Jos oikeanlaisen momenttivääntimen valinta mietityttää, meiltä voi aina kysyä apua. Tunnemme RADin valikoiman vääntimet ja perehtymällä sinun tarpeisiisi osaamme suositella sopivimpia vaihtoehtoja käyttötarkoitukseesi. Kysy meiltä lisää numerosta 010 778 1400.