Haku
Select Page

Ruuvausautomaation ratkaisut tehostavat Nokian tukiasematuotantoa

Nokian Ruskon tehtaalla Oulussa valmistetaan tukiasemia, ja tehdas on säilyttänyt asemansa halpamaiden edullisemmista tuotantokustannuksista huolimatta. Tärkeä tekijä siinä on ollut automaation ja robotiikan hyödyntäminen, johon Nokialla on haluttu panostaa. Ruuvausautomaation osalta Nokian yhteistyökumppanina toimii Pneumacon.

Pneumaconilta laadukkaat laitteet automaatiolinjaa varten

– Pneumacon on jo vuosien ajan toimittanut meille ruuvinvääntimiä, ja parin vuoden verran olemme tehneet yhteistyötä ruuvausautomaation osalta, kertoo Ruskon tehtaan automaatiolinjan ylläpidosta ja kehitystyöstä vastaava Ville Rauman.

– Manuaalipaikoilla meillä on käytössä älyruuvareita, ja nyt olemme ottaneet käyttöön myös automaattiruuvauksen ensimmäisellä täysautomaattisella koontilinjallamme. Linjalla valmistuu 4G- ja 5G-tukiasematuotteita, Rauman jatkaa.

”Pneumacon toimitti tarvittavat laitteet automaatiolinjaa varten, ja aiemman sujuvan yhteistyön lisäksi ratkaiseva asia oli Depragin tuotteiden edustus”

– Depragin tuotteiden ominaisuudet ja toisaalta keveys robotilla liikuteltaessa muodostavat kokonaisuuden, joka soveltuu meidän tarkoituksiimme. Pneumaconin toimittamilla laitteilla linjalla hoituvat niin ruuvaus, ohjaus kuin ruuvinsyöttökin, Rauman toteaa.

– Lisäksi linjaan on integroitu Pneumaconin toimittamat Depragin tarrasyötin ja Schmidtin puristin.

Ruuvausautomaatio tuo tehoa ja tarkkuutta tuotantoon

Automaatiolinjalla tukiasematuotteet pystytään valmistamaan nopeammin, ja tuotannon volyymia on mahdollista lisätä samalla työntekijämäärällä.

– Osa vastaavista tuotteista tehdään edelleen käsin manuaalikoonnissa, ja niistä on molemmista työarvoajat, joista voidaan suoraan nähdä automaation tuomat säästöt. Karkeasti voidaan sanoa, että automaatio tekee tuotteen kasaamisesta noin viisi kertaa nopeampaa kuin manuaalinen ratkaisu, Rauman sanoo.

– Säästö on suuri, koska kasaaminen sisältää monia työvaiheita. Automaation avulla tuote valmistuu kerralla pakettiin asti kulkiessaan linjan alusta loppuun. Työ on suoraviivaista ja vaiheaika on saatu matalaksi.

Tuotannon tehostaminen ei kuitenkaan ole ainoa Nokian ruuvausautomaatiosta saama hyöty. Yhtä selkeästi nousee esille laatunäkökulma.

– Automaation myötä työn tarkkuus paranee. Pystymme hyödyntämään myös statistiikkaa, sillä laitteiston ansiosta kunkin tuotteen sarjanumeron alle tallentuvat tiedot työvaiheista, kuten se, miten ruuvausprosessi on onnistunut kullakin ruuvilla, Rauman kertoo.

– Tällä voimme perustella loppuasiakkaalle laatua, ja mahdollisissa reklamaatiotapauksissa voimme tarkistaa tuotteen valmistusprosessin alusta asti.

Ruuvausteknologian monet mahdollisuudet

Lue, miten voit ruuvausteknologian avulla helpottaa ja nopeuttaa työn tekemistä sekä parantaa työn laatua.

Pneumacon on suora linkki Depragin ja Nokian välillä

Rauman kuvailee yhteistyötä Pneumaconin kanssa joustavaksi ja reagointia toiveisiin nopeaksi.

– Olemme tekemisissä monien laitetoimittajien kanssa, ja niihin peilaten Pneumaconin kanssa on helppo toimia. On hyvä, että meillä on yhteistyökumppanina kotimainen toimija, joka on välikätenä saksalaiseen Depragiin päin, Rauman sanoo.

– Pneumaconilla on hyvät yhteydet suoraan Depragin tehtaalle, ja sitä kautta kaikki laite- ja varaosatarpeemme on saatu sujuvasti hoidettua. Pneumaconin toiminta on joustavaa, heillä reagoidaan hyvin nopeasti työpyyntöihin ja kysymyksiin ja he saavat asioita eteenpäin lyhyellä vasteajalla.

Rauman myös kiittelee Pneumaconia siitä, ettei yhtään varsinaista ongelmatilannetta ole tullut eteen.

– Välillä on laitteiden huoltotarpeita, mutta ne kuuluvat asiaan. Niiden osalta Pneumacon on hoitanut tilanteet hyvin, ja olemme saaneet tarvittaessa tehtaalta laitteita lainaan. Kaikki on onnistunut sujuvasti ja minulle on muodostunut erittäin hyvä kuva yrityksestä.

Rauman arvostaa lisäksi sitä, että Pneumaconilta pidetään säännöllisesti yhteyttä, vaikka mitään ongelmia ei edes olisi.

– Pneumaconilla on Oulussa paikallinen yhteyshenkilö, ja hän käy tiloissamme noin kuukauden välein kartoittamassa tilannetta ja esittelemässä uutuuksia, joista meille voisi olla hyötyä. Toiminta on proaktiivista.

Haluatko lisätietoa, kuinka ruuvausautomaatio
voi helpottaa toimintaasi ja tuoda säästöjä?
Soita 010 778 1400 tai lähetä sähköpostia info@pneumacon.fi.