Haku
Select Page

Nokia testaa tuotannollisuutta automaattilinjastolla

Tämä artikkeli on osa kolmiosaista kuvausta Nokian kokemuksista Pneumaconin toimittamista ruuvausautomaatioratkaisuista. Lue vaikutuksista Nokian tuotekehitystyöhön täältä ja automaation tärkeimmistä hyödyistä täältä.

Pneumacon toimitti ruuvausautomaatioratkaisut Nokian Ruskon tehtaalle tukiasematuotantoa tehostamaan. Kirjoitimme toteutuksesta aiemmin artikkelin, johon pääset edellä olevasta linkistä. Nyt, kun linjastoa on käytetty vähän pidempään, saimme automaattilinjan ylläpidosta ja kehitystyöstä vastaavan asiantuntija Ville Raumanin kertomaan Nokian kokemuksista tarkemmin.

Tuotekehitysyksikkö, joka osallistuu myös tuotantoon tasapainottavana talona

”Oulun tehdas on ylösajotehdas, jossa on valmius myös valmistaa suurempia määriä massatuotteita”, Rauman kertoo. ”Linjaa käytetään myös testaamaan tuotannollisuutta osana tuotekehitystä ja toisaalta tasapainottamaan lähimpien asiakkaiden tarpeita ja maailmantilannetta kysynnän muutosten mukaan.”

”Meidän Ruskon tehtaan linja on täysautomaatikoontalinja. Siis levyä sisään ja valmista tuotetta automaation kautta konttiin lähetysvalmiiksi. Pneumacon tuli mukaan Deprag-ruuvausautomaatiotuotteiden kautta, kun meillä oli Depragista hyviä kokemuksia entuudestaan.”

Palataanpa kuitenkin käyttöönottoon ja linjan suunnitteluun vähän tarkemmin.

“Pneumacon tuli mukaan Deprag-ruuvausautomaatiotuotteiden kautta, kun meillä oli Depragista hyviä kokemuksia entuudestaan.”

Lataa opas ruuvausteknologian monista mahdollisuuksista

Maksuttomasta oppaasta saat hyödyllistä lisätietoa ruuvausteknologian hyödyntämisestä pienelektroniikan kokoonpanolinjoilla ja muussa teollisuuden käytössä.

Depragin ruuvausautomaatiotuotteiden laatu vakuutti

”Aiemmin Oulussa ei täysautomaattista koontalinjaa ollut. Kiersimme aika paljon tutustumassa teknologioihin ja tarjoajiin, sillä kyse oli meille merkittävästä uudistuksesta ja uudenlaisesta teknologiasta, paljon robotteja ja paljon uutta huomioitavaa”, Rauman muistelee.

”Löysimme suomalaisen laiteintegraattorin, joka otti asiat hoitoon kanssamme. Tarpeidemme ja vaatimustemme kautta rakennettiin määrittelyt, joihin lähdettiin sitten etsimään parhaat kumppanit. Tätä kautta Deprag ja Pneumacon tulivat mukaan kuvioon.”

”Depragista oli kokemuksia käsikäyttöisten ruuvinvääntimien osalta entuudestaan. Tuotteiden laatu tiedettiin. Kun lisäksi kuultiin positiivisia kokemuksia ruuvausautomaatiosta muualta, päädyttiin heidän tuotteisiinsa. Pneumacon auttoi valitsemaan valikoimasta vaatimuksiimme sopivimmat ruuvarit.”

Mitä tarkempi määrittely, sitä parempi lopputulos ja helpompi prosessi

”En voi painottaa liiaksi alussa tehtävän määrittelyn tärkeyttä. Kriteeristön rakentaminen oman tuotteen (momentit, ruuvareiden kärjet, ruuvit) ja tuotannon tavoitteiden (tahtiaika, läpivientikyvyn säätö) perusteella. Kun määrittely tehdään tarkasti, selviää jatkossa sekä toteutuksesta että käyttöönotosta paljon sujuvammin”, Rauman summaa Nokian kokemuksia automaattilinjaston suunnittelusta.

Tämä artikkeli on osa kolmiosaista kuvausta Nokian kokemuksista. Voit lukea muut osat tästä:

Ruuvausautomaatio on vaikuttanut Nokian tuotekehitystyöhön
Automaation tärkeimmät hyödyt Nokian Ruskon tehtaalla 

Haluatko lisätietoa, kuinka ruuvausautomaatio
voi helpottaa toimintaasi ja tuoda säästöjä?
Soita 010 778 1400 tai lähetä sähköpostia info@pneumacon.fi.