Haku
Select Page

Toimiva hydrauliikkapikaliitin kestää talvisissakin olosuhteissa

Mobilehydrauliikan ammattilaiset tietävät, että pikaliitin on olennaisessa roolissa hydraulijärjestelmän toiminnassa. Kestävät ja toiminnoiltaan monipuoliset hydrauliikkapikaliittimet ovat erityisen tärkeitä talvisissa olosuhteissa, kun hydraulijärjestelmä altistuu sekä korroosiolle että suurille lämpötilan vaihteluille.

 

Liitin on vain pieni osa hydraulijärjestelmää, mutta sen toimivuus ja kestävyys ovat olennaisia koko järjestelmän kannalta, ja sitä kautta koko suoritettavan työn kannalta. Hydrauliikkapikaliitin joutuu erityisen koville liikkuvan kaluston käytössä ja erityisesti talvisin, kun ilmassa lentää vettä, loskaa, jäätä ja tiesuolaa.

Tämän vuoksi varsinkin auraus- ja hiekoituskaluston käyttäjät investoivat laadukkaisiin hydrauliikkapikaliittimiin, jotka kestävät kovia paineita, iskuja sekä korroosiota. Oli työväline sitten iso tai pieni pyöräkuormaaja tai kuorma-auto, jonka keulaan tai alustaan on kiinnitetty aura, pikaliitin on hydraulijärjestelmän ensimmäinen osa ottamassa vastaan kaikki iskut, jotka tulevat tiellä eteen.

Iskut saattavat johtua jäästä tai epätasaisuuksista tien pinnasta, mutta liittimen kannalta sillä ei ole merkitystä – kunhan se kestää ne.

Pneumaconin valikoimaan kuuluvat CEJNin ja Stucchin hydrauliikkapikaliittimet ovat sinkki-nikkelipinnoitettuja, minkä ansiosta niiden korroosionkesto on erinomainen. Liikkuvalle kalustolle tarkoitetut ammattilaisten pikaliittimet kestävät painetta aina vähintään 350 baria, ja ne on valmistettu teräksestä. Laadukkaat ja painavat materiaalit tarkoittavat paitsi parempaa kestävyyttä, myös pidemmän käyttöiän mukanaan tuomia säästöjä.

Lue blogi »

Stucchin liitinlevyt ovat hydrauliikkaliittimien aatelia

Laadukas hydrauliikkaliitin on tippavapaa ja paineenpoistava

Jos korroosio pääsee syövyttämään pikaliitintä, se saattaa ruostua niin sisältä kuin ulkoakin. Ulkoa ruostuessaan liitin ei ole lopulta enää kytkettävissä. Sisältä ruostuminen sen sijaan johtaa siihen, että liitin jää pysyvästi joko kiinni tai auki. Auki jääneen liittimen ongelma on tietenkin öljyn vuotaminen ulos hydraulijärjestelmästä.

Öljy saattaa tihkua liittimestä ulos myös rakenteellisista syistä. Esimerkiksi vanhanaikainen niin sanottu poppet-liitin on suunniteltu niin, että naaraspuolisessa liittimessä on pesä, josta öljyä lähes poikkeuksetta tihkuu ulos irrotettaessa.

Varsinkin auraus- ja hiekoituskaluston käyttäjät investoivat laadukkaisiin hydrauliikkapikaliittimiin, jotka kestävät kovia paineita, iskuja sekä korroosiota.

Nykyaikaiset flat face -hydraulipikaliittimet ja ryhmäpikaliittimet eli liitinlevyt ovat puolestaan täysin tippavapaita, minkä takia niitä suositellaan erityisesti kiinteistönhuoltokoneisiin sekä muuhun liikkuvaan kalustoon. Hydrauliikkaöljy on paitsi ongelmajätettä, myös esteettinen haitta ja mahdollinen turvallisuushaitta esimerkiksi pihatien asfaltilla.

Flat face -pikaliittimien ja hydrauliikan liitinlevyjen yksi erinomainen puoli on myös paineenpoisto-ominaisuus kytkettäessä. Varsinkin talvella, kun pimeään ja kylmään odottamaan jääneen koneen letkut ovat keränneet lämpöä seuraavan iltapäivän auringossa, paine letkuissa on saattanut nousta huomattavasti työn taas alkaessa.

Paineenpoistavan hydrauliikkapikaliittimen avulla kytkeminen on vaikeissakin olosuhteissa nopeaa, turvallista ja helppoa.

Lue blogi »

CEJNin pikaliittimet ovat maailmanluokan laatua – myyntipäällikkömme kertoo viisi syytä miksi

CEJN ja Stucchi ovat mobilehydrauliikan luottomerkit

Liikkuvalle kalustolle tarkoitetut ammattilaisten pikaliittimet kestävät painetta aina vähintään 350 baria.

Pneumaconin valikoimassa olevista hydrauliikkapikaliittimistä CEJNin 525-sarjan liittimet, liitinlevyt ja flat face -liittimet sopivat loistavasti vaativaan työskentelyyn talviolosuhteissa. CEJNin pikaliittimet kestävät iskuja, paineenvaihteluita ja korroosiota tasolla, joka täyttää kovimmatkin tarpeet, kun liikkuvasta kalustosta on kyse.

Toinen oivallinen vaihtoehto ovat Stucchin ryhmäpikaliittimet mutterivarmistetuilla liittimillä, joiden rakenne on erittäin jykevä ja jotka myös kestävät olosuhteissa, joille liikkuva kalusto altistuu pohjoisen talvessa.

Mobilehydrauliikassa on syytä panostaa laatuun. Kestävien hydrauliikkapikaliitinten myötä töihin ei tule turhia katkoksia, kaluston kestävyyteen voi luottaa, ja työturvallisuus pysyy korkealla tasolla.

Lue blogi »

Tehokkaasti toimiva hydrauliikkajärjestelmä vaatii laadukkaat liittimet


Kiinnostuitko ammattilaisten ratkaisuista mobilehydrauliikassa ja laadukkaista hydrauliikkapikaliittimistä? Jos haluat tietää lisää, ota meihin yhteyttä puhelimitse numeroon 010 778 1400 tai sähköpostilla info@pneumacon.fi.