Haku
Select Page

Tehokkaasti toimiva hydrauliikkajärjestelmä vaatii laadukkaat liittimet

Vuodot ja epäpuhtaudet ovat hydrauliikkajärjestelmien suurimmat haasteet, joiden päihittämiseen CEJNin hydrauliikkaliittimet ovat erinomainen ratkaisu: saatavilla ovat muun muassa tippavapaat pikaliittimet ja niiden toimivuuden viimeistelevät lisävarusteet, kuten suojatulpat.

Vuotava hydrauliikkajärjestelmä aiheuttaa kuluja, tehottomuutta ja turvallisuusriskejä

Hydrauliikkajärjestelmiä käytettäessä on monestakin syystä tärkeää, ettei nestettä pääse vuotamaan hydrauliikkaliittimiä avattaessa. Perinteisiä, istukkatyyppisiä liittimiä käytettäessä vuotamista liitännästä on kuitenkin hyvin vaikeaa välttää.

Kun helposti vuotavia hydrauliikkaliittimiä avataan säännöllisesti, sen myötä hukkaan valunut öljy voi tarkoittaa vuodessa suurta kuluerää, sillä öljyä joudutaan hankkimaan jatkuvasti lisää. Nestettä pitää kuitenkin olla järjestelmässä koko ajan riittävä määrä tai hydrauliikkajärjestelmän imuputki ottaa pumpattaessa ilmaa sekaan. Öljyn sekaan päässyt ilma alentaa öljyn puristuskerrointa, jolloin järjestelmän ohjauksesta tulee epätarkempaa, tehot pienenevät ja koko järjestelmä altistuu turhalle rasitukselle ja kulumiselle. Myös huonosti kiristettyjen hydrauliikkaliittimien tai viallisten tiivisteiden takia hydrauliikkajärjestelmään saattaa päästä ilmaa.

Lisäksi öljyvuodot saavat aikaan ympäristön likaantumista ja heikentävät työskentely-ympäristön turvallisuutta. Pienikin öljyvuoto saattaa vaativassa työympäristössä aiheuttaa pahoja vahinkoja, ja ihan tavallisissakin olosuhteissa liukas öljy lattialla on aina turvallisuusriski.

Hydrauliikkajärjestelmän epäpuhtaudet vähentävät sen käyttöikää

Lika uhkaa hydraulisen järjestelmän toimivuutta, ja suurin osa kaikista hydrauliikkajärjestelmissä esiintyvistä vioista johtuu tavalla tai toisella liasta. Nykyaikaiset hydraulijärjestelmät edellyttävät erittäin korkeaa puhtaustasoa, joten hydrauliikkaliittimien on myös oltava tämän tason mukaiset.

Hydraulijärjestelmään päässeitä epäpuhtauksia voidaan verrata ihmisen verenkiertojärjestelmän tukoksiin. Ne kuormittavat järjestelmää, aiheuttavat ylimääräistä korjaustarvetta ja lyhentävät käyttöikää. Käytännössä tämä tarkoittaa hydrauliikkajärjestelmiä käyttäville yrityksille tuotannon seisokkeja ja koneistojen sekä osien tiheämpää uusimistarvetta – siis enemmän kuluja, mutta vähemmän tuottavuutta.

CEJNin tuotteet vähentävät hydrauliikkajärjestelmien ongelmia

Laadukkaiden hydrauliikkaliittimien käyttäminen on paras keino hydrauliikkajärjestelmän vuotojen ja epäpuhtauksien ennaltaehkäisyyn. CEJNin X65-sarjan Flat-Face-pikaliittimet on suunniteltu niin, että niiden irrottaminen ja kytkeminen eivät aiheuta vuotoja, ja epäpuhtauksien pääsy hydrauliseen järjestelmään vähenee. Samalla hydrauliikkaliittimet ovat niin helppokäyttöisiä, että niiden kytkeminen onnistuu yhdellä kädellä. Flat-Face-liittimissä on myös lukitusrengas, joka estää niiden tahattoman aukeamisen.

CEJNin hydrauliikkaliittimet ovat turvallisia ja helppokäyttöisiä.

Kun kyse on erittäin vaativista käyttökohteista, joissa paineenvaihtelut ovat suuria ja virtauspiikkejä esiintyy tiheästi, CEJNin kierrettävät Flat-Face-tyyppiset TLX-liittimet sopivat käyttöön parhaiten. Niiden suorituskyky on todistetusti huippuluokkaa ja ne kestävät suuriakin paineita esimerkiksi iskuvasaroissa.

Flat-Face-tyyppisten TLX-hydrauliikkaliittimien suorituskyky on huippuluokkaa.

Mobilehydrauliikkaan kehitetyissä CEJNin Multi-X-liitinlevyissä toteutuu sama puhtauden ja vuotamattomuuden vaatimus. Multi-X-valikoima on varustettu WEO Plug-In -liittimillä, jotka ovat erityisen helppoja kytkeä ja irrottaa. WEO-liittimet ovat käytännöllisiä esimerkiksi työkoneissa, sillä niitä asennettaessa työkaluksi riittää tavallinen ruuvimeisseli, eivätkä hydrauliikkaliittimet enää kytkemisen jälkeen vaadi kiristelyä. Silti liittimet kytkeytyvät niin tiiviisti, että vuotoriskit ovat lähes olemattomat.

WEO-hydrauliikkaliittimet ovat käytännöllisiä esimerkiksi työkoneissa.

Hydrauliikkaliittimien lisäksi toinen tärkeä keino estää lian pääsy hydrauliikkajärjestelmään on liittimien suojatulppiin ja tiivisteisiin panostaminen. Lialta suojaamalla suojatulpat pidentävät merkittävästi hydrauliikkaliittimien käyttöikää. Puhtaana pysyvät tiivisteet ja tiivistepinnat puolestaan varmistavat liittimien pysymisen tiiviinä. Myös lisävarusteet löytyvät CEJNin valikoimista tuotesarjakohtaisesti.

Hydrauliikkaliittimien suojatulppiin ja tiivisteisiin kannattaa myös panostaa.

 

Kysy lisää ammattilaisten hydrauliikkaliittimistä puhelimitse numerosta 010 778 1400 tai sähköpostilla info@pneumacon.fi.