Haku
Select Page

RAD-momenttivääntimillä tehoa ja turvallisuutta työntekoon

Erilaisissa töissä momenttivääntimiltä vaaditaan erilaisia ominaisuuksia. Joskus tärkeintä on tarkkuus, joskus suuri vääntömomentti tai ohjelmoitavuus. RADin valikoimasta löytyy kaikkiin vaatimuksiin varmasti sopiva väännin.

Ei vain vääntöä, vaan myös käytettävyyttä

RAD on kanadalainen tuotemerkki, joka tunnetaan nykyään jokaisella mantereella – erityisesti vahvoja ja nykyaikaisia työkaluja tarvitsevilla teollisuuden aloilla. RAD valmistaa momenttivääntimiä akkukäyttöisinä, paineilmakäyttöisinä ja sähkökäyttöisinä, joten valinnanvaraa on joka käyttöön.

RADin omilla sivuillakin esille tuleva motto ”Lighter ­– Faster – Stronger” kuvastaa erittäin hyvin koko väänninvalikoimaa. Pitkä ja johdonmukainen kehitystyö on tuottanut tuloksia ja vääntimiin on saatu paketoitua kattavasti monenlaisia työskentelyä parantavia ominaisuuksia.

Yhteistä kaikille RADin momenttivääntimille on käyttäjäystävällisyys, joka näkyy muun muassa työkalujen helppokäyttöisyytenä, selkeinä säätömahdollisuuksina ja työn turvallisuuden sekä lopputuloksen onnistumisen varmistavina ominaisuuksina. Yksi esimerkki näistä ominaisuuksista on vasteen automaattinen vapautus, kun haluttu momentti on saavutettu.

Momenttivääntimen tehokkuus koostuu monesta asiasta

RADin momenttivääntimet on suunniteltu käyttöön, jossa työkaluilta vaaditaan paljon. Se tarkoittaa suorituskykyä, kestävyyttä ja sopivuutta juuri siihen työhön, jota kulloinkin suoritetaan.

Tehokas moottori ja vahva vaihteisto ovat RADin vääntimissä luotettavan toiminnan pohjana, ja mallista riippuen vääntöä laitteissa löytyy jopa 15 000 Nm. Tehokkuudesta huolimatta vääntimet on saatu pidettyä kompaktin kokoisina, joten työkalujen koko tai paino eivät vaikeuta työskentelyä.

RADin paineilmakäyttöisillä momenttivääntimillä esimerkiksi raskaan kaluston huoltotyöt onnistuvat tehokkaasti. Portaattoman säätömahdollisuuden avulla momentti on aina kohdallaan työhön kuin työhön.

Akkukäyttöisissä momenttivääntimissä akun lyhyt kesto saattaa joskus olla työskentelyä hidastava tekijä, mutta RADin akkuvääntimissä akun suorituskyky on todella hyvällä tasolla – esimerkiksi uudistettu B-RAD SELECT BL 1400 -väännin kiristää testien mukaan 196 pulttia yhdellä akun latauksella. Kestävä akku tehostaa työskentelyä yllättävän paljon, kun työkalu on suuremman osan ajasta täydellä teholla käytössä.

Laadukas momenttiväännin on turvallinen

Vääntimen tehokkuus ei sulje pois turvallisuutta, vaan päinvastoin. Laadukkaassa työkalussa kaikki näkökulmat on huomioitu niin, että työskentely on sujuvaa. Työturvallisuus on RADin laitteissa tärkeässä roolissa. Olennainen turvallisuuteen vaikuttava tekijä on se, että työhön valitaan juuri oikeanlainen työkalu, ja vaihtoehtojen suhteen RADin valikoimassa on mukavasti laajuutta.

Osa turvallista työympäristöä on työntekijöille vahingollisen melun ja työn aiheuttaman rasituksen minimointi. Kaikissa RADin momenttivääntimissä on erittäin alhainen melu- ja tärinätaso, joten niillä on miellyttävää ja turvallista työskennellä.

Omalta osaltaan myös momenttivääntimien helppokäyttöisyys lisää työnteon turvallisuutta. RADin vääntimissä on panostettu vahvasti selkeyteen ja käytettävyyteen. Hyviä esimerkkejä tästä ovat B-RAD SELECT -akkuväänninsarjan uudistukset: isot painikkeet valikossa ja näytön kirkkauden säätö.

Tapaturmien ennaltaehkäisy on erittäin iso osa työturvallisuutta. Kaikkiin RADin akkukäyttöisiin B-RAD SELECT -momenttivääntimiin on valittavissa ”Double Safety trigger”, työkalun yläpuolella oleva lisäpainike, joka on painettava pohjaan samanaikaisesti liipaisimen kanssa työkalun toiminnan käynnistämiseksi. Tämä ominaisuus vähentää huomattavasti riskiä työkalun vahingossa käynnistymiseen.

RADin koko väänninvalikoimaan voit tutustua tarkemmin sivuillamme täällä.

Tarvitsetko apua oikeanlaisen momenttivääntimen valintaan?

Autamme mielellämme sinua tarpeeseesi sopivan momenttivääntimen löytämisessä. Kysy meiltä lisää numerosta 010 778 1400.

Etsitkö momenttiväännintä vuokralle?

Löydät kaikki vuokrattavat momenttivääntimet täältä.

Mikäli tarvitset apua oikean momenttivääntimen valitsemiseen, älä epäröi ottaa yhteyttä Pneumaconin ammattilaisiin.