Haku
Select Page

Paineilmatyökalut ammattikäyttöön – Miksi ammattilaisen kannattaa panostaa laatutyökaluihin?

Mitä useammin sama työvaihe toistuu, sitä suurempi merkitys on sillä, kuinka se tehdään. Kunnon työkalut ovat yksi erittäin tärkeä tekijä, jolla työn ja tuotannon tehokkuuteen voidaan vaikuttaa.

Mikä tekee työkalusta ammattikäyttöön sopivan?

On niitä työkaluja, jotka ovat riittävän hyviä satunnaisessa käytössä, mutta on myös niitä, joissa kaikki ominaisuudet on mietitty loppuun asti mahdollisimman tehokasta työntekoa varten. Mitä kaikkea paineilmatyökaluilta sitten pitää pystyä vaatimaan ammattikäytössä?

Hyvä työnjälki on ehkä näkyvin asia, jota paineilmatyökaluilla työskenneltäessä voidaan arvioida. Esimerkiksi hiomakonetta käytettäessä työnjälki on erittäin olennainen asia. Tasapainotetut tai joustavakaraiset mallit vähentävät viilan ”hakkaamista”, jolloin tuotteeseen ei tule ylimääräisiä jälkiä.

Ergonomisuus on paineilmatyökalujen ammattikäytössä näkökulma, jota ei missään nimessä kannata ohittaa. Kun työ saadaan hoidetuksi mahdollisimman vähällä kuormituksella työntekijälle, se onnistuu takuuvarmasti myös nopeammin ja tehokkaammin. Oikeasti laadukkaan paineilmatyökalun tunnistaa usein juuri siitä, miten hyvin työskentelymukavuus on otettu huomioon työkalun suunnittelussa.

Varmatoimisuus on tärkeää minkä tahansa työkalun ammattikäytössä. Paineilmatyökaluissa varmuus on virtalähteen osalta jo hyvällä tasolla, mutta myös itse työkaluilla on toki siihen vaikutusta. Usein parhaat ratkaisut löytyvät työkaluvalmistajan pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena, ja siksi kauemmin markkinoilla olleet paineilmatyökalumerkit ovat todennäköisimmin luotettavimpia valintoja.

Paineilmatyökalujen huoltoa kannattaa myös aina miettiä jo siinä vaiheessa, kun työkaluihin panostetaan. Kaikki paineilmatyökalut tarvitsevat huoltoa tietyin väliajoin, vaikka ne olisivat kuinka laadukkaita – vaikka laadukkaat toki vähän harvemmin. Kun huolloista pystytään sopimaan ennakkoon vaikkapa paineilmatyökalujen maahantuojan kanssa, työhön ja tuotantoon tulevat katkot pysyvät lyhyinä ja laitteet toimivina.

Laadukkaat paineilmatyökalut tuovat monia hyötyjä yritykselle

Edellisten kohtien perusteella saadaan helposti johdettua hyödyt, joita ammattikäyttöön suunniteltujen, korkealaatuisten paineilmatyökalujen avulla saavutetaan.

Kustannustehokkuus – Luotettavilla ja optimaalisesti toimivilla paineilmatyökaluilla työ saadaan tehtyä kerralla oikein ja aikaa tai muita resursseja tuhlaamatta.

Helppous – Paineilmatyökalut, joiden kanssa tulee mahdollisimman vähän ylimääräistä säätämistä, tekevät työstä sujuvaa, viivästyksetöntä ja vaivatonta.

Työturvallisuus – Mitä paremmalla tasolla paineilmatyökalujen helppokäyttöisyys ja ergonomia ovat, sitä vähemmän sattuu tapaturmia ja rasituksesta aiheutuvia vammoja. Työn turvallisuus on jo sinänsä erittäin tärkeä tavoiteltava asia, mutta sen myötä vähennetään myös sairauslomista johtuvia poissaoloja ja lisätään sitä kautta työn tehokkuutta.

Mitä useampia paineilmatyökaluja yrityksessä tarvitaan, sitä moninkertaisemmaksi laadukkailla työkaluilla saavutettava hyöty myös kasvaa. Laadukkaat paineilmatyökalut ovat myös pitkäikäisiä, joten niihin investoiminen on ehdottomasti järkevää.

Maahantuomme paineilmatyökaluja ammattikäyttöön

Olemme valinneet tuotevalikoimaamme laadukkaimmat ja kestävimmät paineilmatyökalut, joiden valmistajiin meillä on hyvät, vuosikymmenien aikana rakennetut suhteet. Voimme siis taata, että meiltä ostetut työkalut ovat alansa parhaita. Jos siitä huolimatta jotain reklamoitavaa tulee, meidän kauttamme asiat hoituvat varmasti kuntoon. Kaikki myymämme paineilmatyökalut voidaan huoltaa, joten ne eivät ole kertakäyttöhankintoja.

Esimerkiksi nämä paineilmatyökalujen laatumerkit saat meiltä:

  • Deprag ­– ehdottoman korkealaatuisia ammattilaistyökaluja hiomakoneista porakoneisiin
  • RAD Torque Systems – kestäviä momenttivääntimiä vaativiinkin käyttötarkoituksiin
  • SCRAP’AIR – laadukkaat tärinävaimennetut petkeleet
  • Allegro – puhaltimet teollisuuden ja laitosten tarpeisiin

Kysy lisää ammattilaisten paineilmatyökaluista puhelimitse numerosta 010 778 1400 tai sähköpostilla info@pneumacon.fi.

» Katso kaikki yhteystietomme