Haku
Select Page

Ohjelmoitavat ruuvinvääntimet tuovat tehoa tuotantoprosessiin

Kun ruuvauksen vaatimukset ovat kovat, samaan työvaiheeseen kuuluu useita eri tavoilla kiristettäviä ruuveja, eikä virheille ole pienintäkään sijaa, ohjelmoitava sähköinen ruuvinväännin tarvittavilla lisälaitteilla varustettuna on oivallinen ratkaisu.

Depragin ohjelmoitavilla vääntimillä ruuvaaminen on ergonomista, hiljaista ja tehokasta.

Älykäs väännin takaa tasaisen ruuvauslaadun

Kun sähköiseen ruuvinvääntimeen yhdistetään logiikkaohjaus, se mahdollistaa monenlaisten ruuvaustöiden nopeuttamisen ja varmistaa työn tasaisen laadun. Depragin ohjelmoitaviin vääntimiin on mahdollista syöttää kaikki mahdolliset ruuvaamiseen liittyvät parametrit nopeudesta ja astekulmasta vääntömomenttiin ja niin edelleen.

Logiikkaohjauksen avulla laite saadaan esimerkiksi opastamaan työntekijä monivaiheisen ja tarkkuutta vaativan ruuvausprosessin läpi, jolloin eri kokoiset ja eri vääntömomentteja vaativat ruuvit tulevat oikeille paikoilleen tismalleen oikeassa järjestyksessä.

Parhaimmillaan laitteen älykkyyteen ei tarvitse kiinnittää mitään huomiota, kun taustaprosessit pyörivät ilman käyttäjän puuttumista asiaan ja varmistavat ettei ruuvaamista ja muita kokoonpanon vaiheita voi suorittaa väärin.

Laadunvarmistuksen kannalta yhtä olennaista on, että kaikki tieto jää talteen. Laitteeseen on siis mahdollista tallentaa, mitä ja miten on tehty ja missä järjestyksessä.

Tehokas, joustava ja toistettava ruuvausprosessi

Sähköinen ohjelmoitava väännin on hyvä vaihtoehto, kun täysimittainen ruuvausautomaatio ei sovi budjettiin tai työtiloihin. Sähkökäyttöinen ruuvinväännin toimii lähes missä vaan, ja joustavuutensa ansiosta se soveltuu hienosti myös pienempien tuotesarjojen valmistukseen.

Kun kaikkien ruuvaussekvenssien tiedot ovat muistissa, ne pystyy palauttamaan käyttöön nopeasti vaikkapa valmistettavan tuotteen vaihtuessa, ja toiminta on erittäin joustavaa.

Depragin vääntimillä, ruuvauksen hallintajärjestelmillä ja ohjelmistoilla on mahdollista kerätä dataa talteen useammista vääntimistä ja niiden prosesseista ja jakaa tietoa keskitetysti esimerkiksi tuotekehityksen ja laadunhallinnan käyttöön.

Logiikkaohjatun kokoonpanon yksi kiistaton hyöty on, ettei kaikkea tarvitse opetella erikseen, sillä itse logiikka ohjaa operaattoria. Samalla prosessit tehostuvat, kun yhdellä vääntimellä pystyy toteuttamaan useita erilaisia ruuvaustöitä.

Osa sähköisen ja älykkään ruuvaamisen lisäarvoa on myös prosessin toistettavuus, joka toimii laadun takeena asiakkaille.

Depragin näppärä logiikkaohjaus opastaa työntekijän ruuvausprosessin läpi.

Kun jokainen liitos on kriittinen

Sähköisiä ohjelmoitavia vääntimiä käytetään kaikenlaisessa mekaanisessa kokoonpanoteollisuudessa, mutta erityisesti elektroniikkateollisuudessa niiden luotettavuus, toistettavuus ja tarkkuus ovat arvossaan, kun ruuvataan kriittisiä virtaliitoksia, joissa kulkee voimakas sähkövirta.

Ruuvausprosessin tarkkuus ei ole ainoastaan turvallisuuskysymys vaan liittyy olennaisesti myös tuotteiden laatuun ja työvaiheiden virheettömyyden todentamiseen.

On helppo osoittaa että ruuvaus on suoritettu virheettömästi, kun prosessin tiedot ovat tallessa esimerkiksi sarjanumeron takana asiakkaan tuotannonhallintajärjestelmässä.

Lisälaitteet takaavat ruuvauksen luotettavuuden

Kun sähköiseen ruuvausprosessiin halutaan saada vielä pykälä lisää luotettavuutta ja varmuutta, yksi hyvä keino siihen on Depragin paikoittava kevennysteline, statiivi.

Vaihtoehtoina ovat sekä omalla jalustallaan seisova malli että työpisteen yläpuolelle kiinnitettävä, johdeakseliston varassa liikkuva malli.

Kevennysteline tarkkailee jatkuvasti vääntimen sijaintia XYZ-koordinaatistossa ja ohjaa ruuvaamista siten, että se tapahtuu oikeassa järjestyksessä ja kohdistuu ainoastaan tiettyyn kohtaan tietyllä ohjelmalla. Prosessivarmuus ja laatu ovat lähes verrattavissa täysautomaatioon.

Kustannustehokkaan kevennystelineen ohella prosessin sujuvuutta ja laatua voi parantaa Depragin ruuvinsyöttöautomaateilla, jotka syöttävät ruuvit suoraan vääntimen kärkeen. Tällä tavoin ruuvaukseen kuluva aika saadaan yleensä vähintään puolitettua.

Kaiken kaikkiaan sähköiset vääntimet ja kevennystelineet parantavat myös työergonomiaa, kun vääntömomentti ei kohdistu käyttäjään ja työasennot helpottuvat. Sähköiset vääntimet ovat lisäksi huomattavan hiljaisia.

Jos haluat lukea lisää ruuvausteknologian hyödyistä muun muassa työergonomian ja prosessien tehostumisen kannalta, lataa ilmainen oppaamme Ruuvausteknologian monet mahdollisuudet.

Lataa opas täältä »

 

 

 


Kiinnostuitko, kuinka Depragin sähköiset ohjelmoitavat vääntimet voivat parantaa prosessiesi sujuvuutta ja tehokkuutta? Ota meihin yhteyttä puhelimella, 010 778 1400, tai sähköpostilla info@pneumacon.fi.