Haku
Select Page

CEJN valmistaa jäähdytyspikaliittimet kaikkiin sovelluksiin

Uusien teollisuudenalojen tarpeet vaativat uudenlaisia pikaliittimiä. CEJN tunnetaan valmistajana, joka vie liitinteknologiaa koko ajan uusiin suuntiin. Myös jäähdytyspikaliittimien saralla CEJNin ratkaisut ovat aivan omaa luokkaansa – niin laadultaan kuin monipuolisuudeltaankin.

Tarve elektronisten laitteiden ja komponenttien jäähdyttämiselle kasvaa koko ajan. Siihen vaikuttavat muun muassa sähköautojen ja niiden latauspisteiden yleistyminen sekä datakeskukset, jotka vaativat entistä tehokkaampaa jäähdyttämistä.

Akkujen sekä komponenttien koko pienenee jatkuvasti, mutta niistä irti otettavat tehot puolestaan kasvavat. Uusien verkkolaitteiden lähetysteho on rutkasti edeltäjiään isompi, ja sähköisten kulkuvälineiden koko ajan kestävämmät akut lämpenevät sekä ladatessa että käytössä ja lämmittävät samalla muita komponentteja – myös liittimiä.

Toisin kuin monessa muussa yhteydessä, jäähdyttämisessä vesi ja elektroniikka ovat ylivoimaisen toimiva ja erittäin suosittu yhdistelmä. Kun lämpöä siirretään elektronisista järjestelmistä, veden lämmönsiirtokyky on jopa kymmenkertainen ilmaan nähden.

Pikaliittimien huippumerkki CEJN on vastannut uudenlaisiin jäähdyttämisen tarpeisiin laajalla valikoimalla jäähdytyspikaliittimiä, jotka sopivat käyttöön konesaleissa, latauspisteissä ja lukuisissa muissa elektroniikan sovelluksissa. CEJNin liittimet ovat varma valinta myös linjoihin, joissa kulkee muuta jäähdytysnestettä kuin vettä, esimerkiksi glykolivettä tai lämmönsiirtoöljyä.

Täysin tippavapaa, painehäviöltään mitätön

CEJNin jäähdytyspikaliittimien ylivoimainen laatu perustuu ennen kaikkea siihen, että ne on suunniteltu nimenomaan nestejäähdyttämistä varten. Liittimet eivät siis ole uuteen käyttöön muunneltuja versioita tavallisista hydrauliikan pikaliittimistä tai mistään muusta aiemmasta liitintyypistä.

Datakeskukset tarvitsevat koko ajan tehokkaampaa jäähdyttämistä.

Suunnittelu näkyy muun muassa valituissa materiaaleissa kuten kova-anodisoidussa, eli eloksoidussa, alumiinissa, joka kestää käyttöä ankarissakin olosuhteissa useita vuosia.

Tärkein käytännön hyöty on erittäin pieni painehäviö, jonka myötä nesteen kiertäminen jäähdytysjärjestelmässä vaatii vähemmän energiaa. Painehäviön minimoiminen auttaa koko järjestelmää pysymään viileämpänä.

Toinen erittäin olennainen ominaisuus CEJNin jäähdytyspikaliittimissä on tippavapaus, eli liitin ei kytkemisen, irrottamisen tai käytön aikana vuoda nestettä. Koska elektroniikan komponentit ovat erittäin herkkiä kastumiselle, ja neste saattaa aiheuttaa esimerkiksi oikosulun, tippavapaus on monissa käyttökohteissa perusvaatimus.

Pieni mutta tärkeä asia on myös mahdollisuus värikoodata liittimet, sillä eri nesteiden sekoittuminen samaan järjestelmään voi olla kohtuuttoman kallis erehdys.

Jäähdytyspikaliittimet jokaiseen tarpeeseen

CEJN valmistaa jäähdytyspikaliittimiä todella monia eri asiakastarpeita varten, ja valikoimaan kuuluu ratkaisuja sekä optimaalisia virtausarvoja että mahdollisimman nopeaa kytkemistä ajatellen.

CEJNin ultraFLOW-sarja sisältää kevyitä flat face -liittimiä, joiden virtaus on erittäin hyvä ja painehäviöt ovat pienet alimmissa paineissa. Liittimillä on pitkä käyttöikä ja alhaiset käyttökustannukset. Sarjan liittimille suoritetaan aina vuototestaus, jolla varmistetaan niiden luotettavuus nestejäähdytyskohteissa. Ne sopivat kaikenlaisiin nestelinjohin, olipa kyseessä glykoolivesi, eristävät nesteet tai lämmönsiirtoöljyt.

Non-Drip-sarja on puolestaan flat face -venttiilillä varustettu, nopeasti irrotettava liitinsarja, jonka tippavapaa irrotus soveltuu käytettäväksi palvelimissa, sähkölaitteissa ja muissa jäähdytyslaitteissa.

Jos taas etsitään tuotetta, jolla on äärimmäisen hyvät virtausarvot, joka on nopeasti asennettava, ja liitäntä on heti käytössä, on CEJNin venttiilitön Full-Flow-sarja sopiva ratkaisu.

CEJNin paneelikiinnitteiset, pienikokoiset ja kevyet blind-mate-liittimet ovat erittäin tiiviitä koko niiden käytön ajan. Ne sopivat erinomaisesti tietokoneräkkeihin ja datakeskuksiin, joissa käytetään DLC- teknologiaa (Direct Liquid Cooling). Liittimet kestävät tärinää ja korroosiota, ja tarvittaessa niiden asentaminen ja irrottaminen on mahdollista täydessä työpaineessa.


Neuvomme asiakkaitamme aina mieluusti jäähdytyspikaliittimien valitsemisessa ja oikeiden jäähdytysratkaisujen löytämisessä. Kysy lisää numerosta 010 778 1400 tai sähköpostilla info@pneumacon.fi.

 

Tutustu tarkemmin laajaan valikoimaamme CEJNin jäähdytyspikaliittimiä »

Jäähdytyspikaliittimet