Haku
Select Page

Valitse oikea letkukela käyttötarpeen mukaan

Letkukeloja käytetään todella monenlaisissa olosuhteissa. Pääosaan käyttökohteista riittää, että kela toimii luotettavasti ja auttaa työskentelyä. Osassa paikoista tavallinen muovikomposiittikuori ei kuitenkaan kestä tarpeeksi hyvin. Avasimme sen vuoksi hieman laajemmin, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon.

Hyvä letkukela suojaa letkua ja työntekijää

Ihan nopeasti perusteista: Jos letkut tai johdot lojuvat vielä lattioilla, on parasta ottaa käyttöön ylipäänsä toimiva letkukela. Letkukela suojaa letkua mekaaniselta kulutukselta, kun sitä ei tarvitse raahata lattioita pitkin. Toisaalta kela pitää myös letkut omilla paikoillaan mutta helposti saatavilla. Se vähentää kompastumisriskiä, ja helpottaa toisaalta työskentelyä, kun letkujen käsittely on kevyempää ja työergonomia parempi.

CEJNin valikoimista löytyy myös koteloituja, monilla työturvallisuutta parantavilla ominaisuuksilla varustettuja letkukeloja eli niin sanottuja turvakeloja. Näissä tuotteissa turvallisuusnäkökulmat on viety uudelle tasolle.

Katso video CEJNin turvakeloista alta.

Erilaisia keloja eri käyttökohteisiin

CEJN valmistaa turvakeloja melko lailla kaikkiin käyttökohteisiin: paineilmalle, vedelle ja sähkölle. Valitsemalla letkulle oikeat ominaisuudet, ne kestävät myös alipainetta ja useita kemikaaleja. Lisäksi runkoja on olemassa useammanlaisia; tavallisimmin rungot on valmistettu muovikomposiitista (umpikelat) tai teräksestä (avomalliset). Teräsrunkoisia avokeloja valmistetaan myös sekä ruostumattomastateräksestä (RST) että haponkestävästä teräksestä (HST).

Letkun osalta päätöstä ohjaavat:

 • Mitä väliainetta tai -aineita letkussa liikkuu?
 • Millaista painetta tai alipainetta letkun tulee kestää?
 • Millaiseen käyttöön letku hankitaan
 • Pitääkö letkun erottua (huomiovärit) vai olla mahdollisimman huomaamaton?

  Itse kelan ominaisuuksia määrittää käyttöympäristö:

  • Mihin kela on tarkoitus kiinnittää (avaussuunnat, kelan kääntyminen ja liikkuminen)?
  • Miten pitkä matka siitä on työskentelykohteeseen (letkukapasiteetti, rumpuleveys)?
  • Tarvitseeko letkua ja kelaa suojata lialta (kotelointi vai avokela)
  • Miltä kaikelta letkua ja kelan mekanismia tulee suojata (materiaalivaatimukset, umpi- vai avokela)?

  Laaja valikoima keloja erilaisiin käyttökohteisiin

  Koteloidut letkukelat

  Koteloidussa letkukelassa koko letku on kelan sisällä silloin, kun letkua ei tarvita työskentelyyn. Kela kääntyy työskentelysuunnan mukaan. Letkun ulos kelaaminen on helppoa ja takaisinkelaus hallittua.

  Turvakeloissa työturvallisuusnäkökulmat on viety uudelle tasolle. Niiden hallittu takaisinkelaustoiminto, letkun ohjautuvuus, PUR-letku Hi-Vis huomiovärillä sekä pehmeä pysäytyspallo pitävät työympäristön turvallisena.

  Usein kysytyt kysymykset turvakeloista ›

  Umpirakenteesta huolimatta letku voidaan luonnollisesti vaihtaa. Nerokkaan rakenteen ansiosta toimenpide on helppo ja nopea myös koteloidussa letkukelassa. Koteloituja letkukeloja on saatavilla paineilmalle, vedelle ja sähkölle.

  Koteloidut letkukelat ja turvakelat ›
  Kaapelikelat sähkölle ›

  Turvallisuus on paineilmatuotteissa ykkösasia

  Avorunkoiset letkukelat

  Avokelat sopivat tiloihin, jossa käytetään pitkiä letkuja, jotka eivät mahdu koteloituun kelaan. Lisäksi avokela toimii monesti tiloissa, joissa letkun sulkeminen koteloon jättäisi letkun märäksi tai voisi aiheuttaa ongelmia esim. hygienian ylläpitoon. Esimerkiksi elintarviketeollisuudessa avokela on helpompi pitää puhtaana.

  Tutustu avorunkoisiin letkukeloihin ›

   

  Kun tiedät, missä ja miten kelaa käytät, autamme valitsemaan oikean

  Sinä tiedät yrityksenne tarpeen parhaiten. Me puolestaan tunnemme CEJNin kelat ja niiden ominaisuudet. Kun haluat kelalta huippuluokan kestävyyttä ja käytettävyyttä, autamme valitsemaan käyttöönne parhaan vaihtoehdon.

  Kysy lisää tuotteistamme puhelimitse numerosta 010 778 1400 tai sähköpostilla info@pneumacon.fi.

  Lataa turvakelaesite ›
  Lataa letkukelaesite ›

  Oletko hankkimassa paineilmalaitteistoa?

  Ota meihin yhteyttä, niin suunnitellaan tarpeisiisi sopiva kokonaisratkaisu yhdessä.