Haku
Select Page

Paineilmaliittimet eri käyttökohteissa

Paineilmaliittimiä tarvitaan hyvin monenlaisissa käyttökohteissa eri teollisuudenaloilla. Vaikka yksityiskohtaiset tarpeet paineilmaliittimiltä vaihtelevat hiukan kohdekohtaisesti, joka kohteessa on hyvä panostaa korkean laadun tuomaan luotettavuuteen, suorituskykyyn ja turvallisuuteen.

Paineilmaliittimet ovat paineilmajärjestelmän kriittisiä kohtia

Paineilma soveltuu käyttövoimaksi muun muassa työkaluille, koneille ja hengityslaitteille. Sähköön verrattuna paineilma on monessa käyttökohteessa ja -tarkoituksessa edelleen parempi vaihtoehto: paineilmakäyttöiset koneet ja työkalut kestävät usein paremmin rasitusta äärirajoille asti, ovat vahvempia ja sitä kautta myös luotettavampia.

Paineilman käyttö vaatii kuitenkin aina koko paineilmajärjestelmän kunnosta huolehtimista, ja laadukkaat paineilmaliittimet ovat yksi järjestelmän tärkeimmistä yksityiskohdista. Paineilmaliittimien valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti niiden turvallisuuteen, suorituskykyyn sekä kytkemisen ja irrottamisen helppouteen.

Turvallisuuden tärkeyttä ei varmastikaan tarvitse sen enempää perustella, sillä sen tulisi jokaisella työpaikalla olla itsestäänselvyys. Paineilmaliittimien suorituskyky vähentää paineilmajärjestelmän vuotoja ja painehäviöitä, jolloin työkalut toimivat tehokkaammin, energiankulutus laskee ja yritys parantaa tuottavuuttaan. Paineilmaliittimien helppo käsiteltävyys taas vaikuttaa sekä turvallisuuteen että työskentelyn tehokkuuteen, kun liittimen kytkeminen ja irrottaminen onnistuvat nopeasti, yksinkertaisesti ja ilman onnettomuusriskiä.

Näin valitset oikeanlaisen paineilmaliittimen

CEJNin paineilmaliittimet ovat erinomainen valinta kaikkiin kohteisiin, joissa käytetään paineilmaa

CEJNin paineilmaliittimet ovat erinomainen valinta kaikkiin kohteisiin, joissa käytetään paineilmaa

CEJNin paineilmaliittimet ovat erinomainen valinta kaikkiin kohteisiin, joissa käytetään paineilmaa – esimerkiksi puusepänteollisuuteen, prosessi- ja kokoonpanoteollisuuteen, korjaamoteollisuuteen sekä kaivosteollisuuteen.

Kaikille CEJNin paineilmaliittimille on yhteistä huippuluokan suorituskyky, luotettavuus ja pitkäikäisyys. Valikoimasta löytyy kuitenkin paljon erilaisia vaihtoehtoja, ja näistä juuri omaan tarpeeseen sopiva paineilmaliitin löytyy esimerkiksi seuraavien kohteen ja käyttötarkoituksen asettamien vaatimusten mukaan:

Mitä materiaalia paineilmaliittimen tulee olla ja vaaditaanko paineilmaliittimeltä erityistä vahvuutta tai keveyttä?

CEJN valmistaa paineilmaliittimiä teräksestä, haponkestävästä teräksestä, messingistä ja alumiinista. Teräksinen paineilmaliitin on äärimmäisen kestävä, kun taas alumiini on materiaalina kevyin ja sen magneettinen häiriötaso on matala.

Millaisilla kierteillä liitin kiinnitetään?

Paineilmaliittimiä on saatavana useilla eri kierreyhteillä, joten ne soveltuvat hyvin monenlaisiin käyttökohteisiin.

Kuinka tärkeää on liittimen helppo käsittely?

Erityisesti usein toistuva käsittelyn tarve, vaativat olosuhteet ja turvallisuuden maksimointi ovat päteviä syitä käsiteltävyydeltään mahdollisimman yksinkertaisen paineilmaliittimen valinnalle.

Paineilmaliittimet turvalukituksella - Cejn 442

Paineilmaliittimet turvalukituksella – Cejn 442

Onko järkevää valita turvalukituksellinen paineilmaliitin?

Automaattinen turvalukitus estää liittimen tahattoman aukeamisen käytön aikana. Ylimääräisen lukitustoiminnon vuoksi liittimen käyttäjän on avattava lukitus ennen liittimen irrottamista. Turvalukituksella varustetut liittimen ovat ns. yhdenkädenliittimiä kytkettäessä, mutta niiden irrottaminen tapahtuu kahdella kädellä.

Kysy meiltä lisää!

Autamme mielellämme paineilmaliittimien ja muiden paineilmaan liittyvien tuotteiden valinnassa. Soita meille numeroon 010 778 1400 tai laita sähköpostia osoitteeseen info@pneumacon.fi.