Haku
Select Page

Miksi ruuvausautomaatio kannattaa – 5 painavaa syytä automatisoida ruuvausvaihe

Oli toimiala sitten mikä tahansa elektroniikasta lääketieteelliseen teknologiaan, ruuvaus on useimmiten yksinkertainen työvaihe, joka on helposti automatisoitavissa. Kokosimme viisi tärkeintä hyötyä, jotka ruuvausautomaatio tuo tuotantoon.

1. Ruuvausautomaatio säästää aikaa

Selkein ruuvausautomaatiosta seuraava hyöty on ajansäästö. Ruuvausautomaatio vähintään puolittaa ruuvaukseen kuluvan ajan, ja optimaalisessa tilanteessa päästään jopa noin 70 % ajansäästöön, kun verrataan ruuvin poimimiseen ja ruuvaamiseen käsin. Se voi yhden henkilön työpäivän aikana tarkoittaa helposti useaa säästettyä työtuntia.

2. Ruuvauksen automatisointi säästää kustannuksissa

Mikä tärkeintä, ruuvausautomaation ansiosta säästetty aika näkyy pienempinä tuotantokustannuksina. Kovasti kilpailluilla aloilla pienikin säästö on merkittävä. Se voi mahdollistaa tuotteiden hinnan pitämisen alhaisempana ja näkyy varmasti toivottuna, nousevana käyränä tuloksessa, kun tuotanto toimii tehokkaammin.

3. Ruuvausautomaatio vähentää yksitoikkoisia työvaiheita

Tuotannossa työskentelevä työntekijä voi joutua ruuvaamaan jopa satoja ruuveja putkeen, mikä käy pidemmän päälle erittäin puuduttavaksi. Automaatiota hyödyntämällä ihmistyö muuttuu monipuolisemmaksi ja haastavammaksi, kun rutiininomaisesti toistuvien käsin tehtävien työvaiheiden sijaan työ painottuu enemmän yhteistyöhön koneiden kanssa.

Ruuvausteknologian monet mahdollisuudet

Lue, miten voit ruuvausteknologian avulla helpottaa ja nopeuttaa työn tekemistä sekä parantaa työn laatua.

4. Ruuvausautomaatio parantaa työergonomia

Lukemattomia kertoja uudelleen ja uudelleen toistuva sama liike ei ole pidemmän päälle hyväksi kenenkään keholle. Ruuvaus voi aiheuttaa ongelmia erityisesti työntekijöiden käsiin ja olkapäihin, jotka joutuvat kiertoliikkeessä ja hankalissa työskentelyasennoissa rasitukselle. Ruuvausautomaation käyttöönottaminen on sekä työnantajaa että työntekijöitä hyödyttävä panostus työergonomiaan, sillä sitä kautta saavutetaan työhyvinvointia ja todennäköisesti myös säästöjä vähentyneiden sairauslomakulujen kautta.

5. Ruuvausautomaatio varmistaa tasalaatuisuuden

Ruuvausautomaatiota käytettäessä lopputulos on aina tasalaatuisempi kuin käsin tehtynä.

Kaikkein huolellisimpiinkin työntekijöihin verrattuna kone tekee kuitenkin virheettömämpää jälkeä. Kun haluttu vääntömomentti ja toleranssi on asetettu kohdalleen materiaalille sopiviksi, automaattiruuvain hoitaa joka ikisen ruuvin kiristyksen tarkalleen niiden mukaan. Näin kaikki valmistuvat tuotteet ovat myyntikelpoisia ja reklamaatioiden määrä pysyy pienempänä.

Jos haluat kysyä lisää ruuvausautomaation mahdollisuuksista, ota yhteyttä meihin. Yhteystietomme löydät täältä.