Haku
Select Page

Hiomakoneiden koko kattaus

Depragin hiomakoneissa riittää takuuvarmasti valinnanvaraa kaikkiin tarpeisiin. Esittelemme tässä jutussa kaikki valikoimastamme löytyvät hiomakoneet käyttötarkoituksineen – tutustu ja kysy tarvittaessa meiltä lisää.

Hiomakoneita joka lähtöön

Depragin valmistamat hiomakoneet on suunniteltu tilanteisiin ja käyttötarkoituksiin, joissa työkalulta vaaditaan luotettavuutta, kestävyyttä ja tehokkuutta. Ne ovat käyttövarmoja ammattilaisten työkaluja, jotka tekevät työnteosta jouhevaa ja miellyttävää.

Sopivanlaisen hiomakoneen valintaan kannattaa kuitenkin käyttää rauhassa aikaa, jotta hankinta osuu varmasti oikeaan. Hyvänkään hiomakoneen ominaisuudet eivät pääse oikeuksiinsa, jos sitä käytetään työhön, johon se ei ole tarkoitettu. Vastaavasti työstä tulee melkoisesti tehokkaampaa, kun käytössä on juuri sopivanlainen kone.

Hiomakoneet jaetaan suorahiomakoneisiin ja kulmahiomakoneisiin. Lisäksi valikoimassamme on paineilmaviiloja viimeistelyyn sekä nauhahiomakoneita erilaisten muotojen hiontaan ja viimeistelyyn.

Suorahiomakoneet tarkkaan ja tehokkaampaankin työskentelyyn

Sauvamalliset suorahiomakoneet sopivat parhaiten pisteittäiseen hiontaan. Muotonsa ja kapean hiomapään ansiosta niillä päästään hankaliinkin paikkoihin. Esimerkiksi metallipintojen hiominen, ruosteenpoisto ja hitsaussaumojen käsittely ovat suorahiomakoneiden tavallisia käyttötarkoituksia.

Pienessä ja tasapainoisessa suorahiomakonemallissa, GDS009:ssä, on hammaspyörämoottori ja se sopii myös öljyvapaaseen käyttöön.

Valikoimassamme on tällä hetkellä kymmeniä erilaisia Depragin suorahiomakoneita. Vaihtelua koneista löytyy ensinnäkin tehon suhteen: vaihtoehtoja on tarjolla kevyemmästä 90 watin teholuokasta aina 1200 wattiin asti.

Yksi suosituimmista Depragin suorahiomakonesarjoista, 700-wattinen GDS070, sopii vaativaan työskentelyyn, kovametalliviiloille ja hiomakiville.

Kierroslukuihin kannattaa myös kiinnittää huomiota suorahiomakonetta valittaessa. Usein ajetaan liian kovilla kierroksilla suhteessa käytettävään hiomatarvikkeeseen, jolloin työskentely ei onnistu parhaalla mahdollisella tavalla, työnjälki ei ole parasta ja hiomatarvikkeet kuluvat ennenaikaisesti. Meillä suorahiomakoneissa on laaja kattaus eri kierroslukuja, rauhallisesta 2 300:sta jopa 100 000:een kierrokseen minuutissa.

Matalimmat kierrosluvut löytyvät GDS035-mallista, joka on erinomainen valinta esimerkiksi jyrsintään tai isoille liuskalaikoille.

Suorahiomakoneen paino on yksi merkittävistä tekijöistä sopivan koneen valinnassa. Koneen teho ja paino kulkevat monessa tapauksessa käsi kädessä, mutta poikkeuksiakin on. Kevyimmät Depragin suorahiomakoneista, viimeistelyyn tarkoitetut GDS011-270BY ja GDS011-650BYE, painavat vain vaivaiset 100 grammaa.

GDS011-sarja edustaa suorahiomakoneiden kevyintä osastoa. Ne sopivat viimeistelyyn ja tarkkaan hiontaan.

Kulmahiomakoneet kaikille materiaaleille

Kulmahiomakoneet sopivat kovaan käyttöön ja monenlaisten materiaalien, kuten betonin, kiven, puun ja metallin, hiontaan, katkaisuun ja kiillotukseen. Materiaalista riippuen myös kulmahiomakoneelta vaaditaan erilaisia ominaisuuksia, ja valikoimamme useasta eri kulmahiomakonemallista valikoituu varmasti sopiva työhön kuin työhön. Kierrosluvut kulmahiomakoneissa ovat 6 600:n ja 15 300:n välillä.

Kovimmilla kierrosluvuilla toimii Depragin kulmahiomakoneista GA810-050BX. Sen voimanlähteenä on lamellimoottori.

Vaikka kulmahiomakoneet ovatkin muuttuneet kehityksen myötä aiempaa kevyemmiksi, niillä on painoa selvästi suorahiomakoneita enemmän. Valikoimamme kevyin kulmahiomakone painaa 1,3 kg, kun taas painavin ja samalla tehokkain malli on 4-kiloinen.

GAT823-451BX on kulmahiomakoneista jykevin, mutta myös tehoa on sen mukaisesti

Tehosta puheen ollen, sitä kaikissa kulmahiomakoneissa on reilusti. Lamellimoottorilla toimivien kulmahiomakoneiden tehot vaihtelevat välillä 0,5­–1,9 kW ja turbiinimoottorilla varustetut vielä tehokkaampina välillä 2,2–4,5 kW. Turbiinimoottorin suuren tehokapasiteetin ansiosta hiomakoneiden tehot nousevat suuremmiksi kuin lamellimoottorilla varustettujen. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että turbiinimoottorista saadaan tuplasti tehoa verrattuna samankokoiseen lamellimoottoriin.

Turbiinimoottorilla toimiva, 2,8 kg painava ja 2,6 kW:n tehoinen GAT815-260BX on hyvä esimerkki kulmahiomakoneesta, jossa teho ja paino ovat mukavassa suhteessa.

Kaikki hiomakoneemme löydät kootusti sivuiltamme Depragin paineilmatyökalut-osiosta.

Jos olet hankkimassa hiomakonetta teollisuuskäyttöön, autamme siinä mielellämme. Kysy meiltä lisää numerosta 010 778 1400.

» Kaikki yhteystietomme löydät täältä

[optin-monster-shortcode id=”nyteafcianauqerfddet”]