Haku
Select Page

Räätälöityjä teollisuuden laiteratkaisuja monipuolisella asiantuntemuksella

Pneumaconin kyky auttaa asiakkaitamme ei perustu pelkästään laajaan tuotevalikoimaan ja syvään tuotetietämykseen, vaan myös sujuvaan yhteistyöhön laitevalmistajien, jälleenmyyjien ja asiakasyritysten omien asiantuntijoiden kanssa. Sen myötä pystymme toimittamaan asiakkaille täysin räätälöityjä, aina kestäviä ja turvallisia ratkaisuja. Itä-Suomen aluemyyntipäällikkömme Tuomo Myllärinen kertoo, miten se tapahtuu.

– Aikaisemmassa työssäni myin ensisijaisesti työkaluja, mutta Pneumaconilla me myymme ratkaisuja ja hyötyjä: prosessien läpimenoaikoja, turvallisuutta ja kestävyyttä, sellaisia arvoja, jotka näkyvät suoraan käyttäjälle, kolmen vuoden ajan Pneumaconilla työskennellyt Tuomo Myllärinen toteaa. 

Pneumaconin tuotevalikoimasta löytyy laitteita lukuisten eri teollisuudenalojen käyttöön, ja segmenteissä mennään hyvinkin syvälle tarkkoihin asiakastarpeisiin. Silti läheskään aina valmista laitetta tai ratkaisua ei ole, vaan sellainen pitää suunnitella. 

– Ratkaisut kehitetään asiakkaan tarpeen ja kohteen vaatimusten kautta niin, että lopputuloksena on laite, joka tekee työn helposti, tuottavasti ja turvallisesti, Myllärinen sanoo. 

– Esimerkki voisi olla konepaja, joka haluaa uuden suorahiomakoneen. Me lähdemme kartoittamaan mitä koneella työstetään, minkälainen sen pitää olla teholtaan ja kierroksiltaan, ja minkälainen kovametalliviila laitteeseen tulee pyörimään, että se soveltuu materiaaliin mahdollisimman hyvin. 

Kun Pneumaconin varastolla on kymmeniä erilaisia suorahiomakoneita ja laitevalmistajan katalogissa hulppeasti satoja erilaisia, oikean laitteen löytäminen on vaativaa asiantuntijatyötä, ja asiakkaan tarvekartoituksessa mennään syvälle. 

– Siinä mietitään, onko koneen kara lyhyt vai pitkä, ohut vai paksu, ja niin edelleen. Kaikkeen liittyy suuri määrä muuttujia, ihan koneen käyttäjän henkilökohtaisista ominaisuuksista lähtien, Myllärinen toteaa.

Järkyttävän loistavaa yhteistyötä asiakkaiden parhaaksi

Pneumaconin asiantuntijat tuntevat myymänsä tuotteet.Pneumaconin toimittamia laitteita käytetään muun muassa metalliteollisuudessa, kunnossapitotekniikan puolella, kokoonpanoteollisuudessa ja lukuisilla muilla aloilla, joten laitetarpeet ovat laajat. Myllärinen kuvailee yhteistyötä laitevalmistajien kanssa “järkyttävän loistavaksi.” 

– Kun Itä-Suomessa toimiva suuri tuotantolaitos etsi konetta, johon mahtuisi 8 millimetrin kiinnitysistukka kuusimillisen sijaan, veimme pyynnön Depragille. Sieltä kysyttiin suurin piirtein, että kuinkas monta laitetaan. 

– Vaikka valmistajat ovat isoja toimijoita, he ovat asiakkaiden toiveiden suhteen yhtä nöyriä kuin mekin, Myllärinen kertoo. 

– Haluamme olla aina vaikuttamassa siihen, että tuote on asiakkaalle sopivin ja paras mahdollinen, vaikka varsinaisen kaupan tekisikin jälleenmyyjämme. Se myös takaa, ettei yksikään osapuoli joudu turhaan reklamoimaan. 

Työvälineiltä vaaditaan paljon – ja niin pitääkin 

Myllärisen oma suosikki Pneumaconin laitteista ovat RAD Torque Systemsin momenttivääntimet, joista hän pitää omien sanojensa mukaan “kuin hullu puurosta.” 

– Se on aivan käsittämätöntä, että akkukoneessa on 7 000 newtonmetrin voima ja sillä voi tehdä kokoonpanotöitä todella turvallisesti. 

– Näinä aikoina laitteilta vaaditaan laatua, tarkkuutta ja varmaa toimintaa, ja loppuasiakkaat haluavat varmistua, että heidän tilaamansa tuotteet on tehty asiaankuuluvilla tarkkuustyövälineillä, Myllärinen sanoo. 

RADin laitteiden ja palvelun laatu näkyi esimerkiksi, kun asiakas tarvitsi vääntimen metsäkoneen pankkojen kiristämiseen kokoonpanotyössä.  

– Koneen vakiovaste ei soveltunut kohteeseen ollenkaan, joten aloitimme suunnittelun nollasta. Puolen vuoden ajan piirsimme ja kehitimme yhdessä asiakkaan insinöörin, RADin insinöörin ja Pneumaconin porukan kanssa, ja lopulta löysimme oikean ratkaisun kokoonpanoprosessiin. 

– Laite on ollut nyt käytössä kolme vuotta, ja asiakas on erittäin tyytyväinen. 

Myllärinen on sitä mieltä, että Pneumaconin pitkä historia ja ammattitaito antaa varmuutta uusien ratkaisujen kokeilemiseen, eikä epäonnistumisiakaan pelätä. 

– Asiakkaat haluavat kehittää asioita meidän kanssamme, ja meidät otetaan aina hienosti vastaan – kiva kun tulitte, aletaan tehdä yhdessä!


Lue lisää RADin huippuluokan momenttivääntimistä, ja ota meihin yhteyttä, jos kaipaat räätälöityjä ratkaisuja ja muuta asiantuntevaa palvelua: 010 778 1400 ja info@pneumacon.fi.