Haku
Select Page

Paineilmajärjestelmän vuodot tulevat kalliiksi

Paineilmajärjestelmän vuodot tai heikko toiminta voivat aiheuttaa haittaa liiketoiminnalle. Tuottavuutta luova järjestelmä voi muuttua ajan kanssa kalliiksi, mikäli asianmukaisista huolloista ja kunnossapitotöistä ei pidetä huolta.

Jos tuntuu, että käyttökustannukset alkavat hirvittää, lienee syytä tarkastella kriittisesti, mitä asialle voisi tehdä.

Paineilmajärjestelmän vuodot tulevat kalliiks

Neljä paineilmajärjestelmän kustannussyöppöä

Yksi tärkeimmistä – ellei tärkein – ongelma on lisääntynyt energiankulutus. Kun paineilmaa vuotaa järjestelmästä, kompressorin täytyy työskennellä kovemmin ylläpitääkseen riittävää painetta, mikä lisää energiakustannuksia.

Toinen seuraus on vähentynyt tuottavuus. Paineilman vuodot voivat johtaa hitaampaan ja tehottomampaan työskentelyyn. Työkalut tai laitteet eivät välttämättä toimi asianmukaisesti, mikä hidastaa tuotantoprosessia ja kasvattaa työaikoja. Lisäksi huonosti huollettu paineilma voi johtaa laitteiden ennenaikaiseen kulumiseen, mikä lisää huoltokustannuksia ja voi johtaa pidempään seisokkiaikaan.

Kolmas seuraus, joka esiintyy usein edellisen kanssa yhdessä, ovat laatuongelmat. Paineilmavuodot voivat aiheuttaa tehohävikkiä tai piikkejä, jotka voivat vaikuttaa tuotteen laatuun. Tämä puolestaan voi johtaa kalliisiin korjauksiin tai hävikkiin.

Paineilman vuodot ovat myös turvallisuusasia, mikä puolestaan voi muodostua isoksi kustannusasiaksi. Pienessä mittakaavassa vuodot voivat aiheuttaa melua ja pölyä, mikä heikentää työturvallisuutta ja -mukavuutta. Turvallisuusongelmien ääripäässä ovat luonnollisesti tapaturmat, jotka voivat vaurioittaa kalustoa ja aiheuttaa henkilövahinkoja.

Kustannussäästöä paineilman huoltolaitteilla

Kuusi keskeisintä syytä paineilmalaitteiden ongelmiin

Mikäli epäilet, että paineilmajärjestelmässänne on ongelmaa, tarkasta vähintään nämä:

  1. Huonosti suunnitellut tai asennetut letkut ja liittimet. Tämä voi johtaa vuotoihin liitoskohdissa tai jopa letkun seinämässä.
  2. Kuluneet tai vialliset tiivisteet. Tiivisteet voivat kulua ajan myötä tai vaurioitua käytön aikana, mikä voi johtaa vuotoihin.
  3. Huonosti säädetty paineilman paine. Liian korkea paine voi ylikuormittaa järjestelmän ja aiheuttaa vuotoja.
  4. Vialliset säätöventtiilit tai paineensäätimet. Näissä osissa voi olla vikoja, jotka voivat johtaa paineilman vuotoihin.
  5. Epäsäännöllinen huolto tai ylläpito. Paineilmalaitteistot tarvitsevat säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa pitääkseen ne toimintakuntoisina ja välttääkseen vuotoja.
  6. Epäpuhtaudet paineilman joukossa. Pöly, kosteus ja muut epäpuhtaudet voivat aiheuttaa vuotoja paineilman järjestelmässä.

Kustannusten määrä tulee usein yllätyksenä

Vuotavat tai huonosti toimivan paineilmalaitteiston kustannus tulee usein isona yllätyksenä. Hyvä esimerkki on NP3:n omistamat Hägglundin alueen teollisuuslaitokset, joissa 35 000 m2 tuotantoalueella korvattiin kaikki liittimet CEJNin laadukkailla tuotteilla. Investoinnin kustannus oli n. 30 000 €, vuotuinen säästö energiassa yli 520 000 kWh.

» Lue koko tarina CEJNin sivuilta

Kuvat ja video: cejn.fi.

Pneumaconilta komponentit paineilmajärjestelmään

Kun haluat paineilmajärjestelmältä huippuluokan kestävyyttä ja tehokkuutta, löydät meiltä tarvitsemasi varaosat ja työkalut.

Kysy lisää tuotteistamme puhelimitse numerosta 010 778 1400 tai sähköpostilla info@pneumacon.fi.

Kaipaako paineilmajärjestelmä uudistamista?

Mikäli tarvitsette laadukkaita paineilmatuotteita, ammattilaisemme ovat apunasi.