Haku
Select Page

Komponentit automaattiseen ruuvaukseen

Pneumacon tuo maahan Depragin ruuvausautomaation ratkaisuja, joita käyttämällä on mahdollista kasata kokoonpanolinjasto tai ruuvaussolu lähes mihin tahansa kokoonpanoteollisuuden tarpeeseen.

Monipuolisesta valikoimasta löytyvät ratkaisut niin puusepänteollisuuteen ja konepajoille kuin kaikkein vaativimpiin pienelektroniikan kokoonpanolinjoihinkin.

1 Ruuvinsyöttöautomaatti

Kaikki alkaa ruuvinsyöttöautomaatin valinnasta. Pneumaconin valikoimaan kuuluu kolmenlaisella eri mekanismilla toimivia ruuvinsyöttöautomaatteja. Ruuvinsyöttöautomaatit soveltuvat ruuveille, kierretapeille, pinneille sekä lukuisille muille osille.

Tärymalja eli spiraalikuljetin

+ Yksinkertaisin, edullisin ja ehdottomasti käytetyin ratkaisu, jossa ruuvit kuljetetaan spiraalimaljasta jakajalle korkeataajuuksisen tärymoottorin avulla.
+ Mahdollisuus puhdistin-lisäosaan, joka imuroi ruuveista täryn irrottaman pölyn ja lian ja parantaa teknistä puhtautta
Täry voi irrottaa ruuvien pinnasta esim. pinnoitemateriaalia, metallislastuja tai muuta likaa, eikä teknisen puhtauden taso ole välttämättä riittävä elektroniikan kokoonpanoteollisuudelle ilman puhdistinta.

Haarukkasyötin (sword feeder)

+ Täryä parempi ratkaisu teknisen puhtauden kannalta: ruuviastian pohjalta nouseva kisko, joka nostaa ruuvit ylös ja jakaa ne eteenpäin.
+ Ei täryä – soveltuu erityisen hyvin ruuveille, jotka vaativat hellävaraista käsittelyä esimerkiksi maalatun tai kiillotetun kannan vuoksi.
Ei sovellu erityisen pitkille ruuveille.
Tahtiaika hitaampi kuin tärymaljalla.

Askelsyötin (step feeder)

+ Lineaarinen kisko joka nostaa ruuveja jakajalle – sopii ruuveille jotka vaativat hellävaraista käsittelyä.
+ Soveltuu hyvin myös erityisen pitkille ruuveille.
+ Tahtiaika samaa luokkaa tärymaljan kanssa.

 

2 Ruuvausyksikkö

Ruuvausyksikkö on ruuvausjärjestelmän sydän. Pneumacon toimittaa ruuvausyksiköitä (Screwdriver Function Module SFM) kaikenlaisiin kokoonpanoteollisuuden tarpeisiin. Kaikkiin ruuvausyksiköihimme sisältyy syvyysanturi ja tarvittaessa ruuvinsyötön kärkikappaleet. Vakiomallit soveltuvat horisontaaliseen ylhäältä alas sekä vertikaaliseen ruuvaukseen. Alhaalta ylöspäin ruuvaukseen on myös saatavilla omat mallit.

Perinteisten ruuvausyksiköiden lisäksi Pneumacon toimittaa vaihtoehtoja, kuten vakuumiavusteisen yksikön, jonka avulla on mahdollista ruuvata poikkeuksellisen ahtaissa tiloissa, joihin ei muilla ratkaisuilla päästä käsiksi.

Paineilmasylinteri

+ Kustannustehokas, yksinkertainen ja pitkään käytössä ollut ratkaisu, joka sopii kaikille teollisuudenaloille.
Paineilmasylinterillä vääntimen liikkeiden nopeutta ja voimaa ei voida säätää ruuvauksen eri vaiheille erikseen.

Opas ruuvausteknologian monista mahdollisuuksista

Sähköinen servosylinteri

+ Sähköinen servosylinteri mahdollistaa ruuvaustoimenpiteen liikkeiden, nopeuksien ja voimien joustavan hallitsemisen kaikissa vaiheissa.
+ Ruuvaamisen parempi hallinta, esimerkiksi mahdollisuus vähentää voimaa kun taltta kohtaa kannan, vähentää osien kulumista ja parantaa osaltaan teknistä puhtautta. Mahdollisuus optimoida liikkeitä eri vaiheissa säästää aikaa.
Perinteistä kalliimpi ratkaisu.

3 Ruuvinväännin

Ruuvinväännin on osa, joka tuottaa varsinaisen pyörivän liikkeen ruuvaamiseen. Pneumaconin valikoimasta löytyy monta erilaista vaihtoehtoa tarkoitukseen. Kaikkien vääntimien skaala yltää hyvin pienestä momentista aina satoihin newtonmetreihin asti.

Paineilmakäyttöinen ruuvinväännin

+ Perinteisessä paineilmakäyttöisessä vääntimessä on kiinteä kierrosnopeus ja mekaaninen, tarkasti säädettävä momenttikytkin.
+ Toiminnaltaan pomminvarma, yksinkertainen ja helposti huollettava laite, joka sopii esimerkiksi puusepänverstaisiin ja konepajoille täydellisesti.
Ruuvausprosessista ei saatavilla dataa.

Sähköinen ruuvinväännin

+ Sähköisessä vääntimessä on paineilmakäyttöisen lailla kiinteä kierrosnopeus sekä mekaaninen kytkin, jolla momentin säätäminen on tarkkaa.
+ Luotettava peruslaite monenlaiseen ruuvaamiseen.
Ruuvausprosessista ei saatavilla dataa.

Sähköinen ohjelmoitava ruuvinväännin

+ Depragin kummankin mallin (Minimat-ED ja Minimat-EC) avulla on mahdollista ohjelmoida koko ruuvausprosessi kierrosluvusta astemäärään ja momenttiin ja näiden kaikkiin mahdollisiin yhdistelmiin.
+ Laite tallentaa kaikki ruuvausprosessin loppuarvot, Minimat-EC myös visuaalisessa muodossa.
+ Soveltuu erityisesti elektroniikkateollisuuteen ja muihin teollisiin ympäristöihin, joissa prosessin tarkkuudella ja prosessista saatavalla datalla on suuri merkitys.

Sähköinen ohjelmoitava servoväännin

+ Depragin Minimat-EC Servo –mallisto sisältää kaikkein tarkimpia ruuvinvääntimiä, joissa sisäänrakennettu momenttianturi lisää prosessiin tarkkuutta ja varmuutta, kun sitä todella tarvitaan.
+ Toleranssi-ikkunat ja ruuvausdatan monipuolinen tallentaminen varmistavat asiakkaalle, että ruuvausprosessi on suoritettu juuri halutulla tavalla.
Muita kalliimpi vaihtoehto, jonka kaikille ominaisuuksille ei suurimmassa osassa tapauksista ole tarvetta.

Oletko rakentamassa kokoonpanolinjastoa tai ruuvaussolua?

Ota meihin yhteyttä, niin suunnitellaan ruuvausautomaation ratkaisusi yhdessä, ja toimitamme sinulle ruuvauskomponentit luotettavasti ja asiantuntemuksella.