Haku
Select Page

Kiinnitä huomiota paineilmaliittimien ja työkalujen kuntoon

Paineilmajärjestelmät ja työkalut ovat teollisuuden ja ammattikäyttäjien peruskalustoa, jotka mahdollistavat tehokkaan ja tarkan työskentelyn. Näiden laitteiden turvallinen ja häiriötön käyttö edellyttää kuitenkin säännöllistä tarkastusta, liittimien uusimista ja huoltoa. Lue mitkä asiat vaikuttavat työkalujen käyttöikään ja huoltotarpeeseen.

Paineilmajärjestelmän vuodot tulevat kalliiks

Valmistajan ohjeiden noudattaminen

On tärkeää, että työkalujen huolto tehdään, kuten valmistaja neuvoo. Säännöllinen huolto pitää työkalut paitsi turvallisina myös kunnossa. Erityisen tärkeää tämä on öljyvoidelluissa koneistoissa, kuten turbiinihiomakoneiden vaihteistoissa.

Jos kone alkaa äännellä oudosti tai tärisee, se on selvä merkki siitä, että huolto olisi pitänyt jo tehdä. Jotta vältetään suurimmat ongelmat, huollon kanssa ei kannata viivytellä.

Paineilmajärjestelmän kunto vaikuttaa

Vaikka huolehtisit työkaluista esimerkillisesti, ne eivät pysy parhaassa mahdollisessa kunnossa, jos paineilmajärjestelmässä on ongelmia. Ilman epäpuhtaudet voivat kertyä työkaluihin, kuluttaen niitä ajan myötä ja heikentäen niiden suorituskykyä.

Siksi onkin olennaista pitää sekä työkalut että itse paineilmajärjestelmä moitteettomassa kunnossa, varmistaen näin koko systeemin tehokkaan ja turvallisen toiminnan.

Havaitse ongelmat ajoissa

Jotta paineilmatyökalut palvelisivat luotettavasti vuodesta toiseen, on tärkeää pitää silmällä niiden kuntoa ja toimintaa. Säännölliset tarkastukset auttavat havaitsemaan mahdolliset puutteet ennen kuin ne muuttuvat vakaviksi ongelmiksi.

Esimerkiksi, jos huomaat työkalun äänen muuttuneen tai sen tehon heikentyneen, on se selkeä merkki siitä, että jotain on tekeillä. Myös fyysiset vauriot, kuten kolhut ja naarmut, voivat viestiä tarpeesta tarkempiin toimenpiteisiin.

Kustannussäästöä paineilman huoltolaitteilla

Toimi näissä tilanteissa ripeästi

Kun huomaat työkalussa epätavallisia merkkejä, kuten outoa ääntä, tärinää, tehon laskua tai ulkoisia vaurioita, on aika toimia välittömästi. Tällaiset merkit voivat viitata esimerkiksi laakeri- tai lamellivikoihin, lian kertymiseen tai fyysiseen vahinkoon, joka on saattanut syntyä esimerkiksi työkalun pudottua.

Älä jätä tilannetta huomiotta, sillä työkalu voi yllättäen leikata kiinni käytön aikana, mikä saattaa olla parhaimmillaankin vain ”harmiton” tilanne, mutta pahimmillaan vaarallinen sekä käyttäjälle että ympäristölle. Ripeä toiminta voi pelastaa sekä työkalun että välttää turhat riskit.

Jos vikoja ilmenee usein, syvennä tarkastelua

Jos huomaat paineilmalaitteissa toistuvia vikoja, se voi viitata laajempiin ongelmiin järjestelmässä. Tällöin kannattaa ottaa tarkempi katsaus muun muassa ilman laatuun, kompressorien ja niiden suodattimien kuntoon, letkujen ikään ja laatuun sekä letkujen ja liittimien turvallisuuteen.

Erityisen tärkeää on tarkistaa liittimien turvallisuus; tästä syystä suosittelemme eSafe-paineilmaliittimiä, jotka tarjoavat huippuluokan suorituskykyä ja turvallisuutta. Puhdas ja laadukas paineilma, hyvin toimivat kompressorit ja suodattimet sekä ehjät ja turvalliset letkut ja liittimet ovat perusta sille, että paineilmalaitteet toimivat moitteettomasti.

Pneumacon huolehtii toimittamiensa työkalujen ja moottoreiden huollosta sekä varaosien toimituksesta. Tämän palvelun myötä takaamme laitteiden luotettavan toiminnan, turvallisuuden ja pitkän käyttöiän. Kysy lisää!

Tarjoamme asiantuntevaa neuvontaa ja tukea paineilmatyökalujen huoltoon sekä varaosien hankintaan. Soita meille numeroon 010 778 1400 tai sähköpostia info@pneumacon.fi.

Kaipaako paineilmajärjestelmä uudistamista?

Mikäli tarvitsette laadukkaita paineilmatuotteita, ammattilaisemme ovat apunasi.