Haku
Select Page

Lakeuden Hydro saa Pneumaconilta tietoa ja tukea laadukkaiden tuotteiden lisäksi

Kun Pneumacon aloitti maahantuontitoiminnan vuonna 1994, sen ensimmäinen asiakas oli Lakeuden Hydro. Yhteistyö jatkuu edelleen, ja jälleenmyyjän puolella arvostetaan erityisesti Pneumaconin ripeää palveluasennetta, asiantuntemusta ja myynnin tukena toimimista. 

Lakeuden Hydro on perustettu vuonna 1971, ja yritys palvelee hyvin laajaa asiakaskuntaa Pohjanmaan alueella. Vaasan-toimipisteen asiakkaat ovat painottuneet suuriin vientiteollisuuden yrityksiin, kun taas Seinäjoella palvellaan enemmän muun muassa maatalouden, elintarviketeollisuuden ja terästeollisuuden asiakkaita. 

– Laajan tuotemyynnin ja varaston lisäksi meillä on omana tuotemerkkinä hydraulisissa puristimissa Vakomet. Vakomet suunnitellaan ja valmistetaan meillä asiakkaan toiveiden mukaisesti, kertoo Lakeuden Hydron Vaasan-toimipisteellä työskentelevä Simo Kari. 

Korjaamopalvelu on merkittävässä osassa kummassakin Lakeuden Hydron toimipisteessä ja myös asiakkaiden luona neljän huoltoauton voimin. Mukaan on tullut lisäksi uusien kappaletavaranosturien myyntiä, huoltoa ja varaosamyyntiä. Hydrauliikan suunnittelun parissa työskentelee kolme henkilöä, ja yhteensä henkilökuntaa on 42 henkeä. 

Pneumaconin perustajat Harri Lindroos ja silloinen yhtiökumppani Juha Kuortti olivat Lakeuden Hydrossa jo ennalta tuttuja, kun kaksikko laittoi oman yrityksen pystyyn. Lakeuden Hydro oli ensimmäinen jälleenmyyjä. 

– Juha kirjoitti Pneumaconin ensimmäisen lähetteen ruutupaperille ja vitsaili, että sehän pitäisi kehystää. Valitettavasti niin ei tehty, ja paperi on päässyt hukkumaan vuosien saatossa, Simo Kari kertoo. 

CEJNin pikaliittimien edustus sai Lakeuden Hydron alun perin yhteistyöhön Pneumaconin kanssa, sillä liittimille löytyi Pohjanmaalta runsaasti käyttäjäkuntaa. 

– CEJNin paineilmaliittimillä on aivan oma menekkinsä, ja eräs iso asiakkaamme on käyttänyt paljon CEJNin korkeapaineliittimiä, mistä on tullut meille merkittävää kauppaa, kertoo Kari. 

Loistavia tuotteita on helppo myydä 

Lakeuden Hydron viime aikojen parhaita kokemuksia Pneumaconin kanssa toimimisesta oli iso toimitus CEJNin letkukeloja asiakkaan uuteen laitokseen.

– Saimme yhteistuumin ison kaupan kotiin, ja siinä auttoi paitsi hedelmällinen ja reilu yhteistyö, myös Pneumaconin asiantuntemus tuotteista. Tietysti myös CEJNin turvakeloja on helppo myydä, sillä ne ovat loistavia tuotteita, Simo Kari sanoo. 

– Tätä nykyä on niin, että mitä isompi asiakas on, sitä tarkemmin sieltä vaaditaan tuotteista dokumentaatiota ja että niiden käyttö on hyväksytty tietyissä olosuhteissa. Pneumaconilla tunnetaan tuotteet, ja vastaukset tulevat aina nopeasti. Huomaa myös, että he saavat taas tukea laitetoimittajilta, jotka selvästi luottavat Pneumaconiin, Kari jatkaa. 

Lakeuden Hydrolla arvostetaan Pneumaconin toiminnassa erityisesti sitä, että reagointiaika on nopea, eikä avun saaminen ole yhden henkilön takana. 

– Pneumaconilla voi soittaa kenelle vaan, ja aina osataan auttaa. Sitten jos ei osata, niin asia luvataan selvittää nopeasti ja niin tapahtuu, Seinäjoella työskentelevä Anssi Kitinoja puolestaan sanoo. 

– Huomaa, että siellä on työntekijöiden mukava olla, ja kaikki ovat sitoutuneet yritykseen ja sen arvoihin. 

Tieto kulkee ja luottamus pitää 

CEJNin tuotteet ovat Lakeuden Hydron valikoimassa olennaisessa roolissa, minkä lisäksi  Pneumaconin maahantuomista tuotteista liikkuvat Stucchin hydrauliikkaliittimet sekä Thomasin tuotteet kuten alipainepumput. 

– Stucchin liittimiä ollaan viljelty maakuntaan ahkerasti, Anssi Kitinoja toteaa. 

– Turvallisuus ja käyttömukavuus ovat kehittyneet tässä vuosien varrella erityisesti paineilmatuotteissa, ja Pneumacon on ollut selkeä edelläkävijä, jolta tieto kehityksestä on kulkeutunut meille jälleenmyyjille. 

– Näin jälleenmyyjän näkökulmasta Pneumacon vastaa meidän tarpeisiimme erittäin hyvin. Tuotteet ovat laadukkaita, palvelu on hyvää, eikä vuosien varrella yhteistyössä ole koskaan ollut mitään valittamista, Simo Kari sanoo. 

Valmistajien, maahantuojan, jälleenmyyjän ja loppuasiakkaiden muodostamassa ketjussa luottamuksen täytyy pelata jokaisen osapuolen välillä. Anssi Kitinoja tiivistää hyvin pohjalaiseen tapaan, kuinka Pneumacon on osoittautunut luotettavaksi kumppaniksi kerta toisensa jälkeen. 

– Mitä puhutaan, se pitää. 


Lakeuden Hydron verkkosivut »

Kysy lisää tuotteistamme puhelimitse numerosta 010 778 1400 tai sähköpostilla info@pneumacon.fi.