Haku
Select Page

Paineilmapistoolit vertailussa

Paineilmapistoolit eli puhalluspistoolit ovat näppäriä välineitä teollisuudessa ja pajoilla. CEJNin laadukkaat paineilmapistoolit on suunniteltu nimenomaan yritysten tarpeisiin, ja niissä yhdistyvät tehokkuus, monikäyttöisyys sekä turvallisuus.

CEJNin paineilmapistoolit sopivat monenlaisiin käyttötarkoituksiin

Paineilmapistoolit sopivat kappaleiden puhdistamiseen, kuivaamiseen ja jäähdytykseen. Niillä voidaan myös puhdistaa tehokkaasti esimerkiksi tuotteissa olevia koloja tai muita ahtaita kohteita, joiden puhtaaksi saaminen muilla keinoin on hankalaa.

Laadukkaita paineilmatuotteita valmistavan CEJNin valikoimassa on kaksi paineilmapistoolisarjaa: 208-sarja sekä vielä tehokkaampi MultiFLOW-sarja. Yhteistä kaikille sarjojen paineilmapistoolimalleille on kevyt rakenne, helpon käsittelyn mahdollistava muotoilu sekä paineilman kylmyydeltä eristävä muovipinta. Eroavaisuuksia mallien suhteen sen sijaan löytyy mm. virtausarvoista, äänitasoista sekä suuttimista ja putkista.

Virtausarvot kertovat paineilmapistoolin tehosta

Omaan käyttötarkoitukseen sopivaa paineilmapistoolia valittaessa kannattaa lähteä liikkeelle tarvittavasta tehosta. 208-sarjan paineilmapistoolimalleissa virtausarvot vaihtelevat välillä 190–500 l/min, kun taas MultiFLOW-pistooleilla maksimivirtaus on jopa 1200 l/min. Mahdollisimman tehokas paineilmapistooli ei kuitenkaan aina ole paras valinta, vaan suoritettava työ sanelee tehon tarpeen. MultiFLOW-malleissa virtaus voidaan säätää tarkasti juuri kulloisenkin tarpeen mukaan.

Star-Tip-paineilmapistoolit säästävät korvia

Star-Tip-puhallusputki

Paineilmapistoolin äänitasoon voidaan vaikuttaa valitsemalla kummassakin sarjassa saatavilla oleva äänenvaimennettu Star-Tip-malli. Kun muiden mallien äänitasot liikkuvat reilussa 90 desibelissä, Star-Tip-malleissa ne jäävät 79 desibeliin. Tällaisellakin erolla melutasossa voi olla suuri merkitys työympäristön viihtyisyydelle ja työturvallisuudelle.

Paineilmapistoolin turvaventtiili estää vaaratilanteita

CEJN valmistaa myös turvaventtiilillä varustettuja paineilmapistooleita. Venttiili estää putken pään tukkeutumisen esimerkiksi ihoa vasten ja paineen kasvamisen liian suureksi, mistä pahimmillaan voisi aiheutua paineilman tunkeutuminen ihon alle ja verenkiertoon. CEJNin turvaventtiilillä varustetussa paineilmapistoolissa turvaventtiili sulkee ilman virtauksen, mikäli putken pää tukitaan ja paine nousee yli kahden baarin (30 PSI). Myös äsken mainitun Star-Tip-kärjen muotoilu saa aikaan sen, että virtausaukko ei tukkiudu, joten tavalliset kärjen tukkimisesta aiheutuvat riskit vältetään.

Sekä turvaventtiilillä varustetut paineilmapistoolit että Star-Tip-malli täyttävät OSHA-direktiivin vaatimukset siitä, että paine puhalluskärjessä ei saa edes tukittaessa olla suurempi kuin 30 PSI (2 bar).

Paineilmapistoolit täydentyvät lisävarusteilla

Puhalluspistooleihin on saatavilla lisävarusteina suuttimia, joiden avulla puhallus saadaan optimoitua sopivaksi erilaisille pinnoille, sekä puhallusputkia, jotka helpottavat työskentelyä erilaisissa kohteissa. Paineilmapistoolin putkeen asennettavat suojakuvut puolestaan suojaavat käyttäjää sirpaleilta.

Kaikkia CEJNin paineilmapistooleita voidaan paineilman lisäksi käyttää myös nesteille. Sitä varten saatavilla on erillinen nestesuutin, jonka suihkua voidaan säätää leveästä suihkusta kapeaksi pistesuihkuksi puhdistustarpeen mukaan.

Kysy meiltä lisää!

Autamme mielellämme paineilmapistooleihin ja muihin paineilmaan liittyvien tuotteiden valinnassa. Soita meille numeroon 010 778 1400 tai laita sähköpostia osoitteeseen info@pneumacon.fi.