Haku

CEJNin korkeapainehydrauliikkatuotteiden kovimmat ominaisuudet

CEJN on korkeapainehydrauliikkatuotteiden edelläkävijä, joka panostaa erittäin paljon tuotteidensa laatuun ja turvallisuuteen. Pitkäjänteisen tuotekehityksen myötä pikaliittimiin ja letkuihin on saatu monia ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka nostavat korkeapainehydrauliikkajärjestelmien toimivuuden aivan uudelle tasolle.

Nopea ja pitävä turvalukitus

Liittimet tulee aina lukita, jotta ne pysyvät varmasti kiinni. CEJNin uuden sukupolven pikaliittimissä vakiona oleva turvalukitus on näppärä tapa estää liittimen tahaton aukeaminen. Kierrettäviin lukituksiin verrattuna uudentyyppinen lukitus on nopea käyttää, mutta silti ehdottoman turvallinen. Liittimissä on tasainen lukitusrengas, jota tarvitsee vain kääntää, niin liitin lukittuu luotettavasti paikoilleen. Liittimen asentaminen onnistuu helposti yhdelläkin kädellä.

Pettämätön tiivistys

Yksi korkeapainehydrauliikkajärjestelmän kriittisimmistä kohdista on liitäntä letkun pään ja liittimen välissä. CEJN vastasi tähän jo 1980-luvulla CMS-teknologiallaan (CEJN Metal Seal), jonka ansiosta pikaliittimet kestävät luotettavasti äärimmäisen korkeita paineita.

Matalammissa paineissa käytettyihin kumi-metallitiivisteisiin verrattuna CMS-liittimien etu on tiivistettävän alueen pienempi halkaisija, joka saadaan aikaan CEJNin kehittämällä metallisella tiivistyskartiolla. Tämän myötä liitokseen kohdistuva voima on pienempi ja vuotoriski vähenee huomattavasti. CMS-metallitiivisteadapterin avulla liitos voidaan irrottaa ja kiinnittää useita kertoja sen pysyessä edelleen yhtä turvallisena.

Kunnollisen kiinnityksen varmistus

Jos liitin ei ole kunnolla paikallaan, vaarana on korkean paineen aiheuttama liittimen irtoaminen. CEJNin Alert Ring System on kehitetty varmistamaan pikaliittimien turvallinen kiinnitys. Ominaisuus on ollut käytössä CEJNin pikaliittimissä jo vuodesta 2014.

Liitintä kiertää punainen rengas, jonka avulla liitintä asennettaessa nähdään selkeästi, milloin liitin on turvallisesti paikallaan. Punaisen renkaan tulee jäädä täysin piiloon, kun liitos on kunnolla kiinni. Näinkin yksinkertainen asia helpottaa todella paljon pikaliittimien kiinnittämistä turvallisesti, eikä liitoksen pitävyys jää arvailujen varaan.

Letkujen käyttöiän seuranta

Korkeapainehydrauliikkajärjestelmissä letkut joutuvat kovalle rasitukselle, ja siksi niiden iästä sekä kunnosta on pysyttävä hyvin ajan tasalla. Letkujen rikkoutuessa ollaan tekemisissä hengenvaarallisten tilanteiden kanssa, joten riskien minimointi on erittäin tärkeää. CEJNin ratkaisu tähän on letkujen käyttöiän seuranta, CEJN Identification System (CIS).

CIS-järjestelmä perustuu langattomaan lähiviestintäteknologiaan. Jokainen CEJNin letkuasennelma on varustettu mikrosirulla ja yksilöllisellä merkinnällä, joka on jäljitettävissä lähiluvun avulla mobiili- tai tietokonesovelluksella. Näin tarkasteltavissa ovat letkun tekniset tiedot ja koko päivityshistoria, kuten letkun käyttöönottoaika, aiemmat testausajankohdat, suositeltava uudelleentestausaika sekä tieto siitä, milloin on aika poistaa letku käytöstä.

Turvallisuus ei ole ainoa laadukkaiden tuotteiden tuoma hyöty

Kaikkien edellä mainittujen ominaisuuksien tärkeimpänä tavoitteena CEJNillä on korkeapainehydrauliikkajärjestelmän turvallisuuden lisääminen. Turvallisuus kulkee kuitenkin usein käsi kädessä helppokäyttöisyyden kanssa. Kun pikaliittimien ja letkujen tuotekehityksessä pyritään turvallisuuden lisäämiseen, helppous on myös huomioitava. Mitä näppärämmin liittimien ja letkujen asentaminen ja niiden kunnon seuraaminen käytännön arjessa onnistuvat, sitä todennäköisemmin ne maltetaan tehdä oikein ja turvallisesti.

Helppokäyttöisyydestä seuraa samalla muitakin hyötyjä: työ nopeutuu ja ylimääräinen, aikaa vievä varmistelu jää pois. Korkealaatuisten tuotteiden ja pitävien liitosten ansiosta puolestaan vältytään vuodoilta ja onnettomuuksilta, jotka voivat häiritä tuotantoa ja vahingoittaa työntekijöitä aiheuttaen helposti suuriakin kulueriä.

Kysy meiltä lisää aiheesta! Yhteystietomme löydät täältä.