Haku

Tuotetoimitukset rullaavat koronaepidemian aikanakin

Noudatamme yrityksessämme ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi, mutta muuten palvelemme asiakkaitamme entiseen tapaan. Asiointi on kuitenkin nyt suositeltavaa hoitaa puhelimitse, 010 778 1400, tai sähköpostitse, info@pneumacon.fi.

Ainakaan toistaiseksi tilanne ei ole vaikuttanut maahantuomiemme tuotteiden saatavuuteen ja pystymme hoitamaan toimitukset asiakkaillemme kuten ennenkin. On tärkeää, että saamme pidettyä suomalaisten yritysten toimintaa yllä koronakriisin aikana niin tehokkaasti kuin se on mahdollista.

Olemme mukana Konepaja-messuilla 17.–19.3.

Konepaja-messut järjestetään 17.–19.3.2020 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tänä vuonna teemoina ovat kehittyneimmät koneet, moderni konepaja ja rohkeat investoinnit.

Tapahtuma on suunnattu metalliteollisuuden kone- ja laiteinvestoinneista päättäville henkilöille ja sen tuoteryhmiä ovat työstökoneet, levykoneet, leikkaus, hitsaus ja liittäminen, työkalut, automaatio ja robotiikka, kunnossapito sekä teollisuuden palvelut.

Olemme mukana messuilla osastolla A451 – tervetuloa juttusille!

Lue lisää messuista täältä: https://www.konepajamessut.fi/

Miten valitset oikeanlaisen porakoneen tai kierteityskoneen?

Depragin paineilmalla toimivien porakoneiden ja kierteityskoneiden valikoimasta parhaiten omaan tarpeeseen sopiva kone löytyy miettimällä käyttötarkoitusta sekä työskentelyasentoa: mitä käyttökohde vaatii koneelta ja minkä mallisella koneella työ onnistuu tekijältään helpoimmin.

Työskentelyasento poraamisessa tai kierteityksessä

Ergonomisuus on Depragin pora- ja kierteityskoneiden suunnittelussa yksi tärkeistä lähtökohdista, ja jotta se toteutuu myös käytännössä, on osattava valita oikeanlainen malli kuhunkin käyttöön. Jokaisella porakone- ja kierteityskonemallilla on oma optimaalinen työskentelykulmansa, jossa sen edut pääsevät oikeuksiinsa. Paineilmakäyttöiset porakoneet ovat yleisesti ottaen melko kevyitä, joten niiden kannattelu sinänsä ei vaadi suurta ponnistelua, mutta epäergonominen staattinen asento voi pidemmän päälle rasittaa paljonkin.

Tavallisimmin käytetty porakonemalli on pistoolimallinen. Kaikki Depragin pistoolikahvalla varustetut porakoneet ovat liipaisimella käynnistyviä. Paras työskentelyasento tälle mallille on vaakasuuntainen, ja silloin ote koneesta on käyttäjälle mahdollisimman vähän kuormitusta aiheuttava.

Suoramallinen porakone sopii käytettäväksi erityisesti tilanteissa, joissa työskentelyn on tapahduttava pystysuorassa. Malli pääsee oikeuksiinsa myös ahtaissa paikoissa, joissa koneen käyttötila on rajoitettu.

Kulmaporakone kannattaa valita silloin, kun porattava kohde on alhaalla päin ja poranterältä vaaditaan pystyasentoa. Kulmaporakonemalleja on erikokoisia, ja pienimmät niistä sopivat ahtaisiinkin tiloihin. Jos käytettävissä oleva tila on ratkaiseva, kannattaa myös valita mieluummin kiristysistukalla varustettu malli, sillä ne mahtuvat huomattavasti matalampaan tilaan kuin poraistukalla varustetut mallit.

Kierteityskoneita Deprag valmistaa pistooli- ja suoramallisina, ja mallin valintaan pätevät samat säännöt kuin porakoneissakin.

Porakoneen tai kierteityskoneen käyttökohde

Depragin pora- ja kierteityskoneet on tehty raskaan teollisuuden vaativaan käyttöön. Niitä käytetään paljon muun muassa koneteollisuudessa, ilmailu- ja autoteollisuudessa sekä laivanrakennuksessa, joissa kaikissa työkaluilta edellytetään kestävyyttä, tehoa ja työskentelyn helppoutta. Käytännössä kaikki Depragin pora- ja kierteityskoneet sopivat teräkselle, puulle, muoville ja metalleille. Oikeanlaisen koneen valinnassa ratkaisevaa on työstettävän materiaalin kovuus ja paksuus, jotta laitteen teho ja kierrosluku ovat niihin nähden sopivalla tasolla.

Joskus parhaiten omaan käyttötarkoitukseen sopivan koneen löytäminen vaatii myös kokeilua ja useamman mallin testaamista. Näin toimimme esimerkiksi asiakkaamme Sandvik Mining and Construction Oy:n kanssa, kun toimitimme heidän käyttöönsä valikoiman paineilmakäyttöisiä työkaluja. Oikeissa olosuhteissa testaamisen kautta löydettiin sopivat koneet ja oikeat kierrosluvut tehokkaaseen työntekoon. Koko referenssin Sandvikista voit lukea täältä.

Autamme mielellämme teitäkin valitsemaan käyttöönne parhaat mahdolliset työkalut Depragin valikoimasta. Soita vain meille numeroon 010 778 1400 ja kerro, mitä tarvitsette.