Haku

Konepajoilla kunnon työkalut ovat tie tehokkuuteen

Toimintavarmat ja korkealaatuiset paineilmatyökalut ovat olennainen osa jokaisen tehokkaasti toimivan konepajan tuotantoprosessia. Lue, millä viidellä tavalla panostus paineilmatyökaluihin hyödyttää sekä yritystäsi että asiakkaitasi.

Luotettava konepaja tarvitsee luotettavat työkalut

Jokainen konepaja pyrkii varmasti palvelemaan asiakkaitaan luotettavasti, laadukkaasti sekä aikatauluista kiinni pitäen. Se vaatii ennen kaikkea hyvää työn organisointia ja ammattitaitoisia työntekijöitä.

Jäikö kuitenkin jotain olennaista puuttumaan?

Kolmas tärkeä tekijä ovat tietenkin kunnon työkalut, jotka mahdollistavat konkreettisen työn tekemisen yrityksen periaatteiden mukaisesti. Taitavinkaan organisointi ei riitä, jos käytännön työn toteutus takkuaa toimimattomien koneiden takia, ja osaavimmankin työntekijän on mahdotonta saada aikaan siistiä jälkeä, jos työkalut eivät siihen taivu.

Laadukkaat työkalut ovat siis avainasemassa siinä, että yritys pystyy lunastamaan lupauksensa asiakkailleen. Nimenomaan paineilmalla toimivat työkalut ovat tehokkuudessaan kärkikastia, sillä energianlähteenä paineilma on luotettava ja energiatehokas, erityisesti ammattikäyttöön sopiva vaihtoehto.

5 syytä panostaa laadukkaisiin paineilmatyökaluihin konepajoilla

1. Toimitusajat pitävät, kun työkalut ovat luotettavia ja laadukkaita.

Kun aikatauluista ei myöhästytä, sekä asiakkaat että yritykset hyötyvät. Tuotanto rullaa sujuvasti, tekemistä on mahdollista ennakoida paremmin ja asiakkaat ovat tyytyväisiä.

2. Kunnon työkaluilla tulee viimeisteltyä jälkeä, jota on ilo näyttää asiakkaille.

Oikein valituilla hiomakoneilla, porakoneilla ja vääntimillä on helppo tehdä virheetöntä työnjälkeä, joka toimii yrityksesi käyntikorttina tehokkaammin kuin mikään pahvilappunen ikinä.

3. Työnteko on tuottavampaa.

Luotettavilla ja tehokkaasti toimivilla työkaluilla työt onnistuvat nopeammin eikä työhön tule turhia taukoja toistuvien vikojen ja huoltojen takia. Sen myötä jokaiseen kuukauteen mahtuu vähän enemmän asiakastöitä, vaikka resurssit olisivat muuten samat.

4. … ja mukavampaa.

Painoarvoa on hyvä antaa myös työskentelyn miellyttävyydelle. Kun työnteko onnistuu ilman ärräpäitä ja lopputulos kiittää tekijäänsä, niin työmotivaatiokin nousee varmasti paremmalle tasolle.

5. Panostus maksaa itsensä takaisin.

Vaikka laadukkaisiin työkaluihin panostaminen voi tuntua kertainvestointina isolta, se kannattaa varmasti. Hyödyt tulevat esille kaikkien neljän edellisen kohdan kautta asiakastyytyväisyytenä, lyhyempinä töiden läpivientiaikoina, parempana laatuna ja mielekkäämpänä työntekona. Siitä kilahtaa takuulla lopulta työkalujen hintaa enemmän euroja laariin.

Saammeko tulla esittelemään paineilmatyökaluja yritykseesi?

Soita, niin sovitaan sopiva aika! Tavoitat meidät numerosta 010 778 1400.

Tutustu myös paineilmatyökalujen valikoimaamme:

Kulmahiomakoneet
Suorahiomakoneet
Porakoneet ja kierteityskoneet
Momenttivääntimet

Suorahiomakoneet ja turbohiomakoneet – tarkkuutta ja tehoa työntekoon

Depragin hiomakoneissa kaikki ominaisuudet on mietitty tarkkaan, jotta niiden käyttö on mahdollisimman helppoa ja tehokasta. Ammattilaisten erilaisiin käyttötarpeisiin löytyvät sopivat mallit, tarvittiin sitten äärimmäistä tarkkuutta tai kovan luokan kierroslukuja.

Suorahiomakoneet sopivat siistimiseen ja viimeistelyyn

Tarkkuutensa ansiosta suorahiomakoneet soveltuvat parhaiten pienten alueiden hiontaan. Tyypillisiä käyttötarkoituksia suorahiomakoneille ovat hitsaus- ja harjasaumojen poisto teräksestä tai valetuista rautakappaleista. Suorahiomakoneita voi käyttää myös teräsharjan kanssa esimerkiksi ruosteen poistoon tai kalkinpoistoon valssatuilta teräspinnoilta.

Depragin suorahiomakoneista ei tehoa puutu, ja siksi ne soveltuvat käytettäviksi raskaassakin käytössä. Moottorirakenteissa käytettyjen nykyaikaisten materiaalien ja tuotantotekniikan ansiosta koneissa päästään jopa 2,4 kW maksimitehoon. Suorahiomakoneiden nopeus pysyy vakiona, vaikka työkalua käytettäisiin maksimiteholla.

Työskentelyn tarkkuutta parantaa se, että suuresta tehostaan huolimatta suorahiomakoneet ovat kevyitä kannatella ja helppoja käsitellä. Ergonomisuus on saatu viritettyä huippuunsa suorahiomakoneiden muodon, painon jakautumisen sekä kevyen materiaalin yhdistelmällä. Näiden lisäksi työskentelymukavuutta nostaa matala tärinätaso.

Raskas työ vaatii työkalulta äärimmäistä kestävyyttä, ja senkään suhteen Depragin suorahiomakoneissa ei tule ongelmia. Niissä on vankka rakenne, joka takaa työkalujen pitkäikäisyyden jopa konepajojen jatkuvassa kovassa käytössä.

» Tutustu suorahiomakonevalikoimaamme tästä

Turbohiomakoneilla hiominen onnistuu tehokkaimmin

Kulmamalliset turbohiomakoneet ovat oikea valinta erittäin tehokkaaseen materiaalin poistoon. Hiomisen lisäksi ne soveltuvat myös metallin leikkaamiseen, kun koneeseen vaihdetaan hiomalaikan tilalle tarkoitukseen sopiva terä.

Turbiinimoottorilla varustetut turbohiomakoneet ovat kulmahiomakoneista kaikkein tehokkaimpia. Niillä saavutetaan jopa kaksinkertainen teho ja puolitetaan paino verrattuna tavalliseen hiomakoneeseen. Siksi saman työn tekeminen vie vähemmän aikaa. Suuremman tehon lisäksi turbiinihiomakoneiden selkeä etu on se, että ne toimivat ilman paineilman voitelua.

Kuten suorahiomakoneissakin, Depragin kulmamallisissa turbohiomakoneissa käyttäjäystävällisyys on huipputasoa. Koneiden koko ja paino on saatu pysymään pieninä, melutaso on matala ja ergonomisuus on huomioitu suunnittelussa erittäin hyvin. Tärinää vaimentavasta kahvasta saa tukevan otteen, ja sivukahvasta toisella kädellä tukemalla työskentely on hallitun varmaa.

» Tutustu turbohiomakonevalikoimaamme tästä

Pyydä meidät esittelemään hiomakoneita yritykseesi

Soita, niin sovitaan sopiva aika! Tavoitat meidät numerosta 010 778 1400.

Polo Connectors -testauspikaliittimet laadun varmistajana

Pikaliitinvalikoimamme täydentyi äskettäin POLO Connectors -testauspikaliittimillä, joilla neste- tai kaasupiirien ja -komponenttien tiiviys, toiminta ja paineenkesto on äärimmäisen helppoa ja nopeaa varmistaa.

POLO Connectors -liittimet ovat laadukkaita ja luotettavia

Italialaisen POLO Connectorsin valmistamat testausliittimet ovat erinomainen valinta laite- ja komponenttivalmistajille, jotka haluavat nopeasti, helposti ja turvallisesti varmistaa tuotteidensa tiiviyden, toiminnan tai paineenkeston.

POLOn patentoidut testauspikaliittimet edustavat korkealaatuista ammattimaista osaamistasoa. Ne sopivat erinomaisesti testauksiin, joilta vaaditaan ehdotonta luotettavuutta ja helppoa toteuttamistapaa.

POLO-pikaliitinten kehittämisessä on panostettu erityisesti työn sujuvoittamiseen. Tavoitteena on lyhyempi liitäntä- ja irrottamisaika sekä työntekijälle aiheutuvan rasituksen vähentäminen.

» Tutustu POLOn valikoimaan sivuillamme

Sopiva testauspikaliitin kaikkiin tilanteisiin

POLO-pikaliittimet sopivat yhtä hyvin matala- kuin korkeapaineistenkin piirien sekä komponenttien testaamiseen ja niitä on saatavilla eri paineluokille aina 1000 baariin saakka. Liittimiä voidaan käyttää sekä nesteellä että kaasulla toimiviin kohteisiin.

POLOn testauspikaliittimistä löytyy sopiva tuote mille tahansa liitokselle:

  • Sisäkierteille
  • Ulkokierteille
  • Sileille putkille
  • Joustaville letkuille

Lisäksi testausliittimiä on saatavilla eri kierreprofiileille ja muotoilluille liitännöille.

Katso video POLO-testauspikaliittimistä »

POLO-pikaliittimen liittäminen on helppoa ja nopeaa

Katso alla olevasta videosta, kuinka yksinkertaista POLO Connectors -pikaliittimen liittäminen on. Tässä esimerkissä testauspikaliitin kiinnitetään sileään putkeen. Putken ja testausliittimen väliin ei tarvita mitään erillistä komponenttia, ja liittäminen onnistuu muutamassa sekunnissa. Myös muiden liitostyyppien liittäminen on tehty mahdollisimman helpoksi.

» Katso video tästä

Kiinnostuitko POLO-testauspikaliittimistä?

Kerromme mielellämme lisää ja tulemme halutessanne esittelemään tuotteita paikan päälle yritykseenne. Soita meille numeroon 010 778 1400!

CEJNin Multi-X-liitinlevyt uudistuivat

CEJNin näppäristä Multi-X-liitinlevyistä saatiin markkinoille uusi sukupolvi G2, joka on toiminnaltaan samanlainen kuin edeltäjänsä, mutta ominaisuuksia on paranneltu kaikilla osa-alueilla. Ulkomitoiltaan uudet liitinlevyt ovat hiukan pienempiä sekä painoltaan kevyempiä, ja niiden virtaussuorituskyky ja tärinänkesto ovat aiempaa parempia. Uudet liitinlevyt ovat täysin yhteensopivia aiempien versioiden kanssa.

Uudet mallit korvaavat edeltäjänsä vuoden 2020 aikana.

Vahvarakenteiset Multi-X-liitinlevyt ovat erinomainen valinta esimerkiksi rakennus- ja maatalousalojen koneisiin. Niiden asentaminen on helppoa eikä vaadi paljon voimaa. Multi-X:n avulla hydraulisten lisälaitteiden kytkeminen onnistuu nopeasti ilman riskiä ristiin kytkennästä.

Varastoimme edelleen WEO-liittimillä varustettuja malleja, mutta myös BSP-kierteillä varustetut versiot ovat saatavilla.

Tutustu Multi-X valikoimaan

 

 

 

FinnMETKO 2020

Pneumacon osallistuu syyskuussa FinnMETKO-messuille. FinnMETKO on Suomen suurin raskaskonealan ammattilaistapahtuma ja se järjestetään Jämsässä 3.-5.9.2020. Messuille kokoontuu kattava valikoima yrityksiä maarakennus- ja kuljetusalalta, sekä niihin tarvittavien komponenttien ja työkalujen toimittajia.

Pneumaconin messuvalikoimaan kuuluu tänä vuonna ruotsalaisen CEJNin sekä italialaisen Stucchin hydrauliikkapikaliittimet ja kanadalaisen Rad Torque Systemsin momenttivääntimet.

Tulkaa tervehtimään meitä osastolle 508!

 

Lue lisää messuista FinnMETKOn nettisivuilta: https://www.finnmetko.fi/

Tuotetoimitukset rullaavat koronaepidemian aikanakin

Noudatamme yrityksessämme ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi, mutta muuten palvelemme asiakkaitamme entiseen tapaan. Asiointi on kuitenkin nyt suositeltavaa hoitaa puhelimitse, 010 778 1400, tai sähköpostitse, info@pneumacon.fi.

Ainakaan toistaiseksi tilanne ei ole vaikuttanut maahantuomiemme tuotteiden saatavuuteen ja pystymme hoitamaan toimitukset asiakkaillemme kuten ennenkin. On tärkeää, että saamme pidettyä suomalaisten yritysten toimintaa yllä koronakriisin aikana niin tehokkaasti kuin se on mahdollista.