Haku

Oikeanlainen ruuvinväännin joka työhön

Yhtenä maailman johtavista ruuvausteknologiatoimittajista tunnetun Depragin valikoimassa on ruuvinvääntimiä enemmän kuin monen pakissa erilaisia ruuveja. Tässä blogijutussa annamme vinkkejä vääntimen valintaan ja esittelemme Depragin ruuvinväänninvalikoimaa.

Mitä ruuvinvääntimen valinnassa kannattaa huomioida?

Omaan työhön sopivimman ruuvinvääntimen valinnassa voi edetä seuraavien kysymyksien kautta.

1. Käytetäänkö väännintä käsin vai osana automaatiota? Jos ruuvausmäärät jäävät suhteellisen pieniksi, on käsikäyttöinen ruuvinväännin yleensä järkevin ratkaisu.

2. Halutaanko paineilmalla vai sähköllä toimiva laite? Paineilma on yksinkertaisempi ratkaisu, mutta digitaaliset sähkökäyttöiset laitteet ovat helpommin ohjelmoitavissa uudelleen, jos parametreja on tarpeen muuttaa. Sähköisissä ohjelmoitavissa laitteissa on lisäksi mahdollisuus kerätä ruuvaustapahtuman data talteen.

3. Mikä malli on sopivin: suora-, pistooli- vai kulmamalli? Suoramallinen ruuvinväännin on paras pystysuunnassa tapahtuvaan ruuvaukseen, kun taas pistoolimalli sopii vaakasuuntaiseen työskentelyyn. Kulmamalli toimii parhaiten silloin, kun työskentelytilaa on vähän tai tarvitaan erittäin suurta vääntömomenttia.

4. Mitä muita ominaisuuksia ruuvausprosessi vaatii vääntimeltä? Mitä vaatimuksia on esimerkiksi tarkkuuden ja nopeuden suhteen?

Paineilmakäyttöinen ruuvinväännin on varma työkalu

Jos paineilmaa on saatavilla, paineilmakäyttöinen ruuvinväännin peruskäytössä on varmin valinta. Niitä on Depragilla saatavana kolmea eri mallia: suora, kulmamalli ja pistoolimalli, joista jokaisessa on mahdollisuus valita joko liipaisin- tai talttakäynnistys.

Paineilmakäyttöisten ruuvinvääntimien etu on hiljainen käyntiääni. Kytkimen toistotarkkuus on erittäin hyvä (± 3 %), ja kiristysmomentti pysyy säädetyssä arvossa käytön laadusta, paineilman paineen vaihtelusta tai ruuviliitoksesta huolimatta. Paineilmakäyttöisiä vääntimiä on saatavana myös ESD-versioina, jotka täyttävät EN 100015 -normin vaatimukset.

Depragin paineilmakäyttöisissä ruuvinvääntimissä on runsaasti valinnanvaraa tehtävän työn vaatimusten mukaan. NANOMAT-vääntimet sopivat mikrokokoisten töiden suorittamiseen, kuten lääketieteelliseen teknologiaan tai elektroniikkaan, MICROMAT- ja MINIMAT-vääntimet lähes kaikkeen ruuvaustyöhön ja SENSOMAT-vääntimet esimerkiksi puu- ja metalliteollisuuteen.

Sähköinen ruuvinväännin toimii missä vain

Kohteissa, joissa paineilmaa ei ole saatavilla tai sitä ei haluta käyttää, ovat mekaanisella kytkimellä varustetut sähkökäyttöiset ruuvinvääntimet hyvä vaihtoehto. Ne kattavat momenttialueen 0,04–8,8 Nm. Vääntimiä on saatavana sekä liipaisin- että kärkikäynnisteisinä.

Ohjelmoitavat sähköiset EC-vääntimet puolestaan mahdollistavat muun muassa kierrosnopeuden, momenttiarvon ja astemäärän nopean muuttamisen jopa kesken tuotteen kasauksen. Ergonomisten, suoralla kädensijalla varustettujen vääntimien vakio-ominaisuuksiin kuuluvat sekä liipaisin- että talttakäynnistys. Monipuolisten momentintarkkailumahdollisuuksien ansiosta vaativien liitosten kiristys tapahtuu luotettavasti. Vääntimiä on saatavana kolmea eri kokoa. Kiristysmomentit ovat välillä 0,01–18,0 Nm.

Depragin valikoimaan kuuluvat ohjelmoitavat sähkökäyttöiset ruuvinvääntimet NANOMAT-EC, MICROMAT-EC ja MINIMAT-EC täyttävät korkeimmatkin laatuvaatimukset. Niissä ruuvausprosessi voidaan ohjelmoida vapaasti vääntömomentin, nopeuden, astemäärän ja pyörimissuunnan osalta.

» Tutustu Depragin sähköisiin ruuvinvääntimiin

Muista myös ruuvauksen automatisointimahdollisuus

Kun tuotannossa työskennellään suurten volyymien kanssa, ruuvaus on usein järkevää automatisoida. Myös siihen Depragilta löytyvät monipuoliset tuoteratkaisut ruuvinvääntimistä ruuvinsyöttöautomaatteihin ja ruuvausyksiköihin. Ruuvausautomaatio on erinomainen tapa tehostaa tuotantoa esimerkiksi elektroniikan, kone- ja autoteollisuuden, lääketieteellisen teknologian ja elintarviketeollisuuden aloilla.

Lue lisää blogista Miksi ruuvaus kannattaa automatisoida – 5 painavaa syytä.

Kysy meiltä lisää!

Autamme mielellämme ruuvinvääntimien ja ruuvaukseen liittyvien ratkaisujen valinnassa. Soita meille numeroon 010 778 1400 tai laita sähköpostia osoitteeseen info@pneumacon.fi.

Tutustu myös muihin ruuvausaiheisiin sisältöihin:
Opas: Ruuvausteknologian monet mahdollisuudet
Ruuvausteknologia työn ergonomian parantajana
Tehosta tuotantoasi räätälöidyllä ruuvausratkaisulla

Paineilmapistoolit vertailussa

Paineilmapistoolit eli puhalluspistoolit ovat näppäriä välineitä teollisuudessa ja pajoilla. CEJNin laadukkaat paineilmapistoolit on suunniteltu nimenomaan yritysten tarpeisiin, ja niissä yhdistyvät tehokkuus, monikäyttöisyys sekä turvallisuus.

CEJNin paineilmapistoolit sopivat monenlaisiin käyttötarkoituksiin

Paineilmapistoolit sopivat kappaleiden puhdistamiseen, kuivaamiseen ja jäähdytykseen. Niillä voidaan myös puhdistaa tehokkaasti esimerkiksi tuotteissa olevia koloja tai muita ahtaita kohteita, joiden puhtaaksi saaminen muilla keinoin on hankalaa.

Laadukkaita paineilmatuotteita valmistavan CEJNin valikoimassa on kaksi paineilmapistoolisarjaa: 208-sarja sekä vielä tehokkaampi MultiFLOW-sarja. Yhteistä kaikille sarjojen paineilmapistoolimalleille on kevyt rakenne, helpon käsittelyn mahdollistava muotoilu sekä paineilman kylmyydeltä eristävä muovipinta. Eroavaisuuksia mallien suhteen sen sijaan löytyy mm. virtausarvoista, äänitasoista sekä suuttimista ja putkista.

Virtausarvot kertovat paineilmapistoolin tehosta

Omaan käyttötarkoitukseen sopivaa paineilmapistoolia valittaessa kannattaa lähteä liikkeelle tarvittavasta tehosta. 208-sarjan paineilmapistoolimalleissa virtausarvot vaihtelevat välillä 190–500 l/min, kun taas MultiFLOW-pistooleilla maksimivirtaus on jopa 1200 l/min. Mahdollisimman tehokas paineilmapistooli ei kuitenkaan aina ole paras valinta, vaan suoritettava työ sanelee tehon tarpeen. MultiFLOW-malleissa virtaus voidaan säätää tarkasti juuri kulloisenkin tarpeen mukaan.

Star-Tip-paineilmapistoolit säästävät korvia

Star-Tip-puhallusputki

Paineilmapistoolin äänitasoon voidaan vaikuttaa valitsemalla kummassakin sarjassa saatavilla oleva äänenvaimennettu Star-Tip-malli. Kun muiden mallien äänitasot liikkuvat reilussa 90 desibelissä, Star-Tip-malleissa ne jäävät 79 desibeliin. Tällaisellakin erolla melutasossa voi olla suuri merkitys työympäristön viihtyisyydelle ja työturvallisuudelle.

Paineilmapistoolin turvaventtiili estää vaaratilanteita

CEJN valmistaa myös turvaventtiilillä varustettuja paineilmapistooleita. Venttiili estää putken pään tukkeutumisen esimerkiksi ihoa vasten ja paineen kasvamisen liian suureksi, mistä pahimmillaan voisi aiheutua paineilman tunkeutuminen ihon alle ja verenkiertoon. CEJNin turvaventtiilillä varustetussa paineilmapistoolissa turvaventtiili sulkee ilman virtauksen, mikäli putken pää tukitaan ja paine nousee yli kahden baarin (30 PSI). Myös äsken mainitun Star-Tip-kärjen muotoilu saa aikaan sen, että virtausaukko ei tukkiudu, joten tavalliset kärjen tukkimisesta aiheutuvat riskit vältetään.

Sekä turvaventtiilillä varustetut paineilmapistoolit että Star-Tip-malli täyttävät OSHA-direktiivin vaatimukset siitä, että paine puhalluskärjessä ei saa edes tukittaessa olla suurempi kuin 30 PSI (2 bar).

Paineilmapistoolit täydentyvät lisävarusteilla

Puhalluspistooleihin on saatavilla lisävarusteina suuttimia, joiden avulla puhallus saadaan optimoitua sopivaksi erilaisille pinnoille, sekä puhallusputkia, jotka helpottavat työskentelyä erilaisissa kohteissa. Paineilmapistoolin putkeen asennettavat suojakuvut puolestaan suojaavat käyttäjää sirpaleilta.

Kaikkia CEJNin paineilmapistooleita voidaan paineilman lisäksi käyttää myös nesteille. Sitä varten saatavilla on erillinen nestesuutin, jonka suihkua voidaan säätää leveästä suihkusta kapeaksi pistesuihkuksi puhdistustarpeen mukaan.

Kysy meiltä lisää!

Autamme mielellämme paineilmapistooleihin ja muihin paineilmaan liittyvien tuotteiden valinnassa. Soita meille numeroon 010 778 1400 tai laita sähköpostia osoitteeseen info@pneumacon.fi.

Konepajoilla kunnon työkalut ovat tie tehokkuuteen

Toimintavarmat ja korkealaatuiset paineilmatyökalut ovat olennainen osa jokaisen tehokkaasti toimivan konepajan tuotantoprosessia. Lue, millä viidellä tavalla panostus paineilmatyökaluihin hyödyttää sekä yritystäsi että asiakkaitasi.

Luotettava konepaja tarvitsee luotettavat työkalut

Jokainen konepaja pyrkii varmasti palvelemaan asiakkaitaan luotettavasti, laadukkaasti sekä aikatauluista kiinni pitäen. Se vaatii ennen kaikkea hyvää työn organisointia ja ammattitaitoisia työntekijöitä.

Jäikö kuitenkin jotain olennaista puuttumaan?

Kolmas tärkeä tekijä ovat tietenkin kunnon työkalut, jotka mahdollistavat konkreettisen työn tekemisen yrityksen periaatteiden mukaisesti. Taitavinkaan organisointi ei riitä, jos käytännön työn toteutus takkuaa toimimattomien koneiden takia, ja osaavimmankin työntekijän on mahdotonta saada aikaan siistiä jälkeä, jos työkalut eivät siihen taivu.

Laadukkaat työkalut ovat siis avainasemassa siinä, että yritys pystyy lunastamaan lupauksensa asiakkailleen. Nimenomaan paineilmalla toimivat työkalut ovat tehokkuudessaan kärkikastia, sillä energianlähteenä paineilma on luotettava ja energiatehokas, erityisesti ammattikäyttöön sopiva vaihtoehto.

5 syytä panostaa laadukkaisiin paineilmatyökaluihin konepajoilla

1. Toimitusajat pitävät, kun työkalut ovat luotettavia ja laadukkaita.

Kun aikatauluista ei myöhästytä, sekä asiakkaat että yritykset hyötyvät. Tuotanto rullaa sujuvasti, tekemistä on mahdollista ennakoida paremmin ja asiakkaat ovat tyytyväisiä.

2. Kunnon työkaluilla tulee viimeisteltyä jälkeä, jota on ilo näyttää asiakkaille.

Oikein valituilla hiomakoneilla, porakoneilla ja vääntimillä on helppo tehdä virheetöntä työnjälkeä, joka toimii yrityksesi käyntikorttina tehokkaammin kuin mikään pahvilappunen ikinä.

3. Työnteko on tuottavampaa.

Luotettavilla ja tehokkaasti toimivilla työkaluilla työt onnistuvat nopeammin eikä työhön tule turhia taukoja toistuvien vikojen ja huoltojen takia. Sen myötä jokaiseen kuukauteen mahtuu vähän enemmän asiakastöitä, vaikka resurssit olisivat muuten samat.

4. … ja mukavampaa.

Painoarvoa on hyvä antaa myös työskentelyn miellyttävyydelle. Kun työnteko onnistuu ilman ärräpäitä ja lopputulos kiittää tekijäänsä, niin työmotivaatiokin nousee varmasti paremmalle tasolle.

5. Panostus maksaa itsensä takaisin.

Vaikka laadukkaisiin työkaluihin panostaminen voi tuntua kertainvestointina isolta, se kannattaa varmasti. Hyödyt tulevat esille kaikkien neljän edellisen kohdan kautta asiakastyytyväisyytenä, lyhyempinä töiden läpivientiaikoina, parempana laatuna ja mielekkäämpänä työntekona. Siitä kilahtaa takuulla lopulta työkalujen hintaa enemmän euroja laariin.

Saammeko tulla esittelemään paineilmatyökaluja yritykseesi?

Soita, niin sovitaan sopiva aika! Tavoitat meidät numerosta 010 778 1400.

Tutustu myös paineilmatyökalujen valikoimaamme:

Kulmahiomakoneet
Suorahiomakoneet
Porakoneet ja kierteityskoneet
Momenttivääntimet

Suorahiomakoneet ja turbohiomakoneet – tarkkuutta ja tehoa työntekoon

Depragin hiomakoneissa kaikki ominaisuudet on mietitty tarkkaan, jotta niiden käyttö on mahdollisimman helppoa ja tehokasta. Ammattilaisten erilaisiin käyttötarpeisiin löytyvät sopivat mallit, tarvittiin sitten äärimmäistä tarkkuutta tai kovan luokan kierroslukuja.

Suorahiomakoneet sopivat siistimiseen ja viimeistelyyn

Tarkkuutensa ansiosta suorahiomakoneet soveltuvat parhaiten pienten alueiden hiontaan. Tyypillisiä käyttötarkoituksia suorahiomakoneille ovat hitsaus- ja harjasaumojen poisto teräksestä tai valetuista rautakappaleista. Suorahiomakoneita voi käyttää myös teräsharjan kanssa esimerkiksi ruosteen poistoon tai kalkinpoistoon valssatuilta teräspinnoilta.

Depragin suorahiomakoneista ei tehoa puutu, ja siksi ne soveltuvat käytettäviksi raskaassakin käytössä. Moottorirakenteissa käytettyjen nykyaikaisten materiaalien ja tuotantotekniikan ansiosta koneissa päästään jopa 2,4 kW maksimitehoon. Suorahiomakoneiden nopeus pysyy vakiona, vaikka työkalua käytettäisiin maksimiteholla.

Työskentelyn tarkkuutta parantaa se, että suuresta tehostaan huolimatta suorahiomakoneet ovat kevyitä kannatella ja helppoja käsitellä. Ergonomisuus on saatu viritettyä huippuunsa suorahiomakoneiden muodon, painon jakautumisen sekä kevyen materiaalin yhdistelmällä. Näiden lisäksi työskentelymukavuutta nostaa matala tärinätaso.

Raskas työ vaatii työkalulta äärimmäistä kestävyyttä, ja senkään suhteen Depragin suorahiomakoneissa ei tule ongelmia. Niissä on vankka rakenne, joka takaa työkalujen pitkäikäisyyden jopa konepajojen jatkuvassa kovassa käytössä.

» Tutustu suorahiomakonevalikoimaamme tästä

Turbohiomakoneilla hiominen onnistuu tehokkaimmin

Kulmamalliset turbohiomakoneet ovat oikea valinta erittäin tehokkaaseen materiaalin poistoon. Hiomisen lisäksi ne soveltuvat myös metallin leikkaamiseen, kun koneeseen vaihdetaan hiomalaikan tilalle tarkoitukseen sopiva terä.

Turbiinimoottorilla varustetut turbohiomakoneet ovat kulmahiomakoneista kaikkein tehokkaimpia. Niillä saavutetaan jopa kaksinkertainen teho ja puolitetaan paino verrattuna tavalliseen hiomakoneeseen. Siksi saman työn tekeminen vie vähemmän aikaa. Suuremman tehon lisäksi turbiinihiomakoneiden selkeä etu on se, että ne toimivat ilman paineilman voitelua.

Kuten suorahiomakoneissakin, Depragin kulmamallisissa turbohiomakoneissa käyttäjäystävällisyys on huipputasoa. Koneiden koko ja paino on saatu pysymään pieninä, melutaso on matala ja ergonomisuus on huomioitu suunnittelussa erittäin hyvin. Tärinää vaimentavasta kahvasta saa tukevan otteen, ja sivukahvasta toisella kädellä tukemalla työskentely on hallitun varmaa.

» Tutustu turbohiomakonevalikoimaamme tästä

Pyydä meidät esittelemään hiomakoneita yritykseesi

Soita, niin sovitaan sopiva aika! Tavoitat meidät numerosta 010 778 1400.

Polo Connectors -testauspikaliittimet laadun varmistajana

Pikaliitinvalikoimamme täydentyi äskettäin POLO Connectors -testauspikaliittimillä, joilla neste- tai kaasupiirien ja -komponenttien tiiviys, toiminta ja paineenkesto on äärimmäisen helppoa ja nopeaa varmistaa.

POLO Connectors -liittimet ovat laadukkaita ja luotettavia

Italialaisen POLO Connectorsin valmistamat testausliittimet ovat erinomainen valinta laite- ja komponenttivalmistajille, jotka haluavat nopeasti, helposti ja turvallisesti varmistaa tuotteidensa tiiviyden, toiminnan tai paineenkeston.

POLOn patentoidut testauspikaliittimet edustavat korkealaatuista ammattimaista osaamistasoa. Ne sopivat erinomaisesti testauksiin, joilta vaaditaan ehdotonta luotettavuutta ja helppoa toteuttamistapaa.

POLO-pikaliitinten kehittämisessä on panostettu erityisesti työn sujuvoittamiseen. Tavoitteena on lyhyempi liitäntä- ja irrottamisaika sekä työntekijälle aiheutuvan rasituksen vähentäminen.

» Tutustu POLOn valikoimaan sivuillamme

Sopiva testauspikaliitin kaikkiin tilanteisiin

POLO-pikaliittimet sopivat yhtä hyvin matala- kuin korkeapaineistenkin piirien sekä komponenttien testaamiseen ja niitä on saatavilla eri paineluokille aina 1000 baariin saakka. Liittimiä voidaan käyttää sekä nesteellä että kaasulla toimiviin kohteisiin.

POLOn testauspikaliittimistä löytyy sopiva tuote mille tahansa liitokselle:

  • Sisäkierteille
  • Ulkokierteille
  • Sileille putkille
  • Joustaville letkuille

Lisäksi testausliittimiä on saatavilla eri kierreprofiileille ja muotoilluille liitännöille.

Katso video POLO-testauspikaliittimistä »

POLO-pikaliittimen liittäminen on helppoa ja nopeaa

Katso alla olevasta videosta, kuinka yksinkertaista POLO Connectors -pikaliittimen liittäminen on. Tässä esimerkissä testauspikaliitin kiinnitetään sileään putkeen. Putken ja testausliittimen väliin ei tarvita mitään erillistä komponenttia, ja liittäminen onnistuu muutamassa sekunnissa. Myös muiden liitostyyppien liittäminen on tehty mahdollisimman helpoksi.

» Katso video tästä

Kiinnostuitko POLO-testauspikaliittimistä?

Kerromme mielellämme lisää ja tulemme halutessanne esittelemään tuotteita paikan päälle yritykseenne. Soita meille numeroon 010 778 1400!

CEJNin Multi-X-liitinlevyt uudistuivat

CEJNin näppäristä Multi-X-liitinlevyistä saatiin markkinoille uusi sukupolvi G2, joka on toiminnaltaan samanlainen kuin edeltäjänsä, mutta ominaisuuksia on paranneltu kaikilla osa-alueilla. Ulkomitoiltaan uudet liitinlevyt ovat hiukan pienempiä sekä painoltaan kevyempiä, ja niiden virtaussuorituskyky ja tärinänkesto ovat aiempaa parempia. Uudet liitinlevyt ovat täysin yhteensopivia aiempien versioiden kanssa.

Uudet mallit korvaavat edeltäjänsä vuoden 2020 aikana.

Vahvarakenteiset Multi-X-liitinlevyt ovat erinomainen valinta esimerkiksi rakennus- ja maatalousalojen koneisiin. Niiden asentaminen on helppoa eikä vaadi paljon voimaa. Multi-X:n avulla hydraulisten lisälaitteiden kytkeminen onnistuu nopeasti ilman riskiä ristiin kytkennästä.

Varastoimme edelleen WEO-liittimillä varustettuja malleja, mutta myös BSP-kierteillä varustetut versiot ovat saatavilla.

Tutustu Multi-X valikoimaan