Haku

Turvallisuus on paineilmatuotteissa ykkösasia

Paineilmalla työskenneltäessä turvallisuuden on aina oltava vahvasti huomioituna. CEJN on ottanut tämän näkökulman tosissaan: kaikissa paineilmatuotteissa kehityksen tavoitteena on turvallisuuden lisääminen, suorituskyvystä kuitenkaan tinkimättä.

CEJNin turvakela pitää paineilmaletkun hallinnassa

Turvakela on yksi CEJNin innovaatioista paineilmalla työskentelyn turvallisuuden lisäämisessä. Kelan ansiosta letkut eivät jää lojumaan lattialle aiheuttamaan kompastumisvaaraa, mutta lisäksi turvakelan ominaisuudet ennaltaehkäisevät myös muita vahinkoja.

Turvakelassa on hallittu, hidas letkun sisäänkelaus, jonka ansiosta letkun pää ei pääse paiskautumaan ihmisiä tai esineitä päin. Sisäänkelautumisen stopparina toimii pehmeä pysäytyspallo, joka on itsessään yksi turvallisuustekijöistä. Jos henkilö astuu lattialla lojuvan letkun pysäytyspallon päälle, pehmeään palloon ei liukastu tai kompastu niin todennäköisesti kuin kovaan palloon. Kelan vahva jousimekanismi kestää kovaakin käyttöä.

Tärkeä tekijä turvallisuudessa on myös käytettävyys. Kun letkukeloja on helppo käyttää, työ on yksinkertaisempaa ja onnettomuuksienkin riski pienenee. CEJNin turvakelat kääntyvät 180°, mikä helpottaa työskentelyä. Kelan vahvarakenteinen kotelo suojaa sekä letkua että jousimekanismia epäpuhtauksilta, joten kela pysyy toimivana pitkään. Turvakelan kiinnitys seinäpidikkeeseen on myös suunniteltu helpoksi: kela asennetaan paikalleen näppärästi pikalukituksella. Tarvittaessa myös letkun vaihto on helppoa.

Laadukkaalla paineilmaletkullakin on kelautumisessa suuri merkitys. CEJNin kestävä, punosvahvistettu polyuretaaniletku ei kierry kelautuessaan ja palautuu muotoonsa nopeasti. Letkut ovat kevyitä, erittäin taipuisia ja kestäviä, joten ne ovat käytössä pitkäikäisiä. Keloja on saatavilla myös huomiovärisillä Hi-Vis-letkuilla.

Turvallisuuden lisäksi CEJNin paineilmakeloissa on panostettu suorituskykyyn, joka on parannetun nivelrakenteen ansiosta huomattavasti parempi kuin tavallisissa paineilmakeloissa. Katso video aiheesta täältä »

Turvapikaliittimet ovat sekä näppäriä käyttää että turvallisuutta lisääviä

Liittimet ovat aina olleet CEJNin päätuotteita, ja niiden saralla pitkän kehitystyön viimeisin saavutus on eSafe-turvapikaliitin. Sen käyttö on erittäin helppoa, sillä kiinnitys onnistuu yhdellä kädellä ja pienen kokonsa vuoksi liittimisestä saa hyvän otteen. eSafe poistaa letkusta paineen ennen letkun irtoamista, joten irrottamisesta syntyy vähemmän meteliä eikä siitä aiheudu rekyyliä. Näin saadaan poistettua liittimen irrottamisesta johtuvat onnettomuusriskit.

Toki oman panoksensa työn sujuvuuteen antavat myös eSafe-liittimien laatu ja luotettavuus. Liittimet ovat erittäin kestäviä ja niillä on hyvät virtausarvot sekä pieni painehäviö, joten käyttöikää riittää useiksi vuosiksi.

Lisäksi CEJNin valikoimassa on automaattisella turvalukituksella varustettuja liitinmalleja. Turvalukitus estää liittimen tahattoman aukeamisen käytön aikana. Myös näiden liittimien kytkeminen onnistuu yhdellä kädellä, mutta irrottaminen vaatii turvalukituksen takia tarkoituksellisesti kahden käden käyttämistä.

Turvalliset paineilmapistoolit eivät aiheuta riskitilanteita

Paineilmapistoolien käyttöön voi liittyä vaaratilanteita silloin, kun putken pää tukkeutuu esimerkiksi ihoa vasten ja ja paine pääsee sen jälkeen purkautumaan tarkoitettua suurempana. CEJNin ratkaisu tähän on turvaventtiilillä varustettu puhalluspistooli. Jos putken pää tukitaan ja paine nousee yli kahden baarin (30 PSI), turvaventtiili sulkee ilman virtauksen.

Myös melu on turvallisuusriski työpaikoilla. CEJNin puhalluspistooli Star-Tip-kärjellä helpottaa tätä ongelmaa laskemalla melutason 85 dB(a):iin tai pienemmäksi. Kärjen muotoilun ansiosta virtausaukkoa ei voida tukkia, joten tavalliset kärjen tukkimisesta aiheutuvat riskit vältetään.

Onko paineilmatuotteidesi turvallisuudessa ja käytettävyydessä parantamisen varaa?

Kysy meiltä lisää aiheesta – yhteystietomme löydät täältä.

Tehokkaasti toimiva hydrauliikkajärjestelmä vaatii laadukkaat liittimet

Vuodot ja epäpuhtaudet ovat hydrauliikkajärjestelmien suurimmat haasteet, joiden päihittämiseen CEJN tarjoaa erinomaiset ratkaisut: muun muassa tippavapaat pikaliittimet ja niiden toimivuuden viimeistelevät lisävarusteet, kuten suojatulpat.

Vuotava hydrauliikkajärjestelmä aiheuttaa kuluja, tehottomuutta ja turvallisuusriskejä

Hydrauliikkajärjestelmiä käytettäessä on monestakin syystä tärkeää, ettei nestettä pääse vuotamaan liittimiä avattaessa. Perinteisiä, istukkatyyppisiä liittimiä käytettäessä vuotamista liitännästä on kuitenkin hyvin vaikeaa välttää.

Kun helposti vuotavia liittimiä avataan säännöllisesti, sen myötä hukkaan valunut öljy voi tarkoittaa vuodessa suurta kuluerää, sillä öljyä joudutaan hankkimaan jatkuvasti lisää. Nestettä pitää kuitenkin olla järjestelmässä koko ajan riittävä määrä tai hydrauliikkajärjestelmän imuputki ottaa pumpattaessa ilmaa sekaan. Öljyn sekaan päässyt ilma alentaa öljyn puristuskerrointa, jolloin järjestelmän ohjauksesta tulee epätarkempaa, tehot pienenevät ja koko järjestelmä altistuu turhalle rasitukselle ja kulumiselle. Myös huonosti kiristettyjen liittimien tai viallisten tiivisteiden takia hydrauliikkajärjestelmään saattaa päästä ilmaa.

Lisäksi öljyvuodot saavat aikaan ympäristön likaantumista ja heikentävät työskentely-ympäristön turvallisuutta. Pienikin öljyvuoto saattaa vaativassa työympäristössä aiheuttaa pahoja vahinkoja, ja ihan tavallisissakin olosuhteissa liukas öljy lattialla on aina turvallisuusriski.

Hydrauliikkajärjestelmän epäpuhtaudet vähentävät sen käyttöikää

Lika uhkaa hydraulisen järjestelmän toimivuutta, ja suurin osa kaikista hydrauliikkajärjestelmissä esiintyvistä vioista johtuu tavalla tai toisella liasta. Nykyaikaiset hydraulijärjestelmät edellyttävät erittäin korkeaa puhtaustasoa, joten liittimien on myös oltava tämän tason mukaiset.

Hydraulijärjestelmään päässeitä epäpuhtauksia voidaan verrata ihmisen verenkiertojärjestelmän tukoksiin. Ne kuormittavat järjestelmää, aiheuttavat ylimääräistä korjaustarvetta ja lyhentävät käyttöikää. Käytännössä tämä tarkoittaa hydrauliikkajärjestelmiä käyttäville yrityksille tuotannon seisokkeja ja koneistojen sekä osien tiheämpää uusimistarvetta – siis enemmän kuluja, mutta vähemmän tuottavuutta.

CEJNin tuotteet vähentävät hydrauliikkajärjestelmien ongelmia

Laadukkaiden liittimien käyttäminen on paras keino hydrauliikkajärjestelmän vuotojen ja epäpuhtauksien ennaltaehkäisyyn. CEJNin X65-sarjan Flat-Face-pikaliittimet on suunniteltu niin, että niiden irrottaminen ja kytkeminen eivät aiheuta vuotoja, ja epäpuhtauksien pääsy hydrauliseen järjestelmään vähenee. Samalla liittimet ovat niin helppokäyttöisiä, että niiden kytkeminen onnistuu yhdellä kädellä. Flat-Face-liittimissä on myös lukitusrengas, joka estää niiden tahattoman aukeamisen.

Kun kyse on erittäin vaativista käyttökohteista, joissa paineenvaihtelut ovat suuria ja virtauspiikkejä esiintyy tiheästi, CEJNin kierrettävät Flat-Face-tyyppiset TLX-liittimet sopivat käyttöön parhaiten. Niiden suorituskyky on todistetusti huippuluokkaa ja ne kestävät suuriakin paineita esimerkiksi iskuvasaroissa.

Mobilehydrauliikkaan kehitetyissä CEJNin Multi-X-liitinlevyissä toteutuu sama puhtauden ja vuotamattomuuden vaatimus. Multi-X-valikoima on varustettu WEO Plug-In -liittimillä, jotka ovat erityisen helppoja kytkeä ja irrottaa. WEO-liittimet ovat käytännöllisiä esimerkiksi työkoneissa, sillä niitä asennettaessa työkaluksi riittää tavallinen ruuvimeisseli, eivätkä liittimet enää kytkemisen jälkeen vaadi kiristelyä. Silti liittimet kytkeytyvät niin tiiviisti, että vuotoriskit ovat lähes olemattomat.

Liittimien lisäksi toinen tärkeä keino estää lian pääsy hydrauliikkajärjestelmään on liittimien suojatulppiin ja tiivisteisiin panostaminen. Lialta suojaamalla suojatulpat pidentävät merkittävästi liittimien käyttöikää. Puhtaana pysyvät tiivisteet ja tiivistepinnat puolestaan varmistavat liittimien pysymisen tiiviinä. Myös lisävarusteet löytyvät CEJNin valikoimista tuotesarjakohtaisesti.

Kysy meiltä lisää aiheesta! Yhteystietomme löydät täältä.

Miten valitset oikeanlaisen porakoneen tai kierteityskoneen?

Depragin paineilmalla toimivien porakoneiden ja kierteityskoneiden valikoimasta parhaiten omaan tarpeeseen sopiva kone löytyy miettimällä käyttötarkoitusta sekä työskentelyasentoa: mitä käyttökohde vaatii koneelta ja minkä mallisella koneella työ onnistuu tekijältään helpoimmin.

Työskentelyasento poraamisessa tai kierteityksessä

Ergonomisuus on Depragin pora- ja kierteityskoneiden suunnittelussa yksi tärkeistä lähtökohdista, ja jotta se toteutuu myös käytännössä, on osattava valita oikeanlainen malli kuhunkin käyttöön. Jokaisella porakone- ja kierteityskonemallilla on oma optimaalinen työskentelykulmansa, jossa sen edut pääsevät oikeuksiinsa. Paineilmakäyttöiset porakoneet ovat yleisesti ottaen melko kevyitä, joten niiden kannattelu sinänsä ei vaadi suurta ponnistelua, mutta epäergonominen staattinen asento voi pidemmän päälle rasittaa paljonkin.

Tavallisimmin käytetty porakonemalli on pistoolimallinen. Kaikki Depragin pistoolikahvalla varustetut porakoneet ovat liipaisimella käynnistyviä. Paras työskentelyasento tälle mallille on vaakasuuntainen, ja silloin ote koneesta on käyttäjälle mahdollisimman vähän kuormitusta aiheuttava.

Suoramallinen porakone sopii käytettäväksi erityisesti tilanteissa, joissa työskentelyn on tapahduttava pystysuorassa. Malli pääsee oikeuksiinsa myös ahtaissa paikoissa, joissa koneen käyttötila on rajoitettu.

Kulmaporakone kannattaa valita silloin, kun porattava kohde on alhaalla päin ja poranterältä vaaditaan pystyasentoa. Kulmaporakonemalleja on erikokoisia, ja pienimmät niistä sopivat ahtaisiinkin tiloihin. Jos käytettävissä oleva tila on ratkaiseva, kannattaa myös valita mieluummin kiristysistukalla varustettu malli, sillä ne mahtuvat huomattavasti matalampaan tilaan kuin poraistukalla varustetut mallit.

Kierteityskoneita Deprag valmistaa pistooli- ja suoramallisina, ja mallin valintaan pätevät samat säännöt kuin porakoneissakin.

Porakoneen tai kierteityskoneen käyttökohde

Depragin pora- ja kierteityskoneet on tehty raskaan teollisuuden vaativaan käyttöön. Niitä käytetään paljon muun muassa koneteollisuudessa, ilmailu- ja autoteollisuudessa sekä laivanrakennuksessa, joissa kaikissa työkaluilta edellytetään kestävyyttä, tehoa ja työskentelyn helppoutta. Käytännössä kaikki Depragin pora- ja kierteityskoneet sopivat teräkselle, puulle, muoville ja metalleille. Oikeanlaisen koneen valinnassa ratkaisevaa on työstettävän materiaalin kovuus ja paksuus, jotta laitteen teho ja kierrosluku ovat niihin nähden sopivalla tasolla.

Joskus parhaiten omaan käyttötarkoitukseen sopivan koneen löytäminen vaatii myös kokeilua ja useamman mallin testaamista. Näin toimimme esimerkiksi asiakkaamme Sandvik Mining and Construction Oy:n kanssa, kun toimitimme heidän käyttöönsä valikoiman paineilmakäyttöisiä työkaluja. Oikeissa olosuhteissa testaamisen kautta löydettiin sopivat koneet ja oikeat kierrosluvut tehokkaaseen työntekoon. Koko referenssin Sandvikista voit lukea täältä.

Autamme mielellämme teitäkin valitsemaan käyttöönne parhaat mahdolliset työkalut Depragin valikoimasta. Soita vain meille numeroon 010 778 1400 ja kerro, mitä tarvitsette.

V-RAD SELECT täydentää sähköisten momenttivääntimien valikoimaa

RADin odotettu uutuus, sähkökäyttöinen V-RAD SELECT -väänninsarja on nyt saatavilla. Tuotekehitys on tehnyt taas hyvää työtä: vääntimien näppärä koko, selkeä näyttö ja helpot säätömahdollisuudet tekevät työskentelystä vaivatonta ja tehokasta.

Markkinoiden pienin sähköinen momenttiväännin

V-RAD SELECT -sarjan momenttivääntimet pitävät sähköisten vääntimien osalta markkinoiden kärkipaikkaa niin keveyden kuin lyhyydenkin suhteen. Sarjan kolmesta vääntimestä kevyin, V-RAD SELECT 1400, painaa vain 4 kg ja on pituudeltaan 28 cm. Toiseksi kevyin, V-RAD SELECT 2000, on pituudeltaan täsmälleen samankokoinen, mutta 300 g painavampi.

Sarjan suurinkin, 4000 Nm:n vääntömomenttiin yltävä V-RAD SELECT 4000, painaa vain 6,2 kg. Pituutta vääntimellä on 31 cm, eli ei juurikaan enempää kuin sarjan kahdella pienemmällä yksilöllä.

Näillä mitoilla varustetuilla vääntimillä onnistuvat huolto- ja rakennustyöt ahtaammissakin paikoissa. Myös työn laatuun ja tarkkuuteen on helpompi kiinnittää huomiota, kun kaikki energia ei kulu painavan laitteen kannattelemiseen.

Pienestä koosta huolimatta tehoa ja kestävyyttä löytyy

V-RAD SELECT -sarjassa kompaktiin kokoon on saatu mahtumaan kaikki uuden sukupolven momenttivääntimen tärkeimmät ominaisuudet: teho, tarkkuus ja helppokäyttöisyys, turvallisuusvaatimuksia unohtamatta.

V-RAD SELECT -sarjan malleissa lopussa oleva luku kertoo vääntimen maksimivääntömomentin. Sarjassa liikutaan momenttialueella 140–4 000 Nm.

Väännön lisäksi malleissa on panostettu tehokkuuteen erittäin vahvan sähkömoottorin ja kestävän DX-mallin vaihteiston muodossa. Vääntimet on myös suunniteltu niin, että niiden huollossa selvitään mahdollisimman pienillä kustannuksilla.

Vääntö kohdalleen SELECT-näytöllä

Yksi tärkeimmistä V-RAD SELECT -sarjan vääntimien käyttöä helpottavista ominaisuuksista on selkeä led-näyttö, jolta näkee yhdellä vilkaisulla säädetyn momentin. Vääntömomentin säätö tapahtuu plus- ja miinusnäppäimiä painamalla 10 Nm:n tarkkuudella joko ylös- tai alaspäin.

Samojen näppäinten avulla säädetään myös vääntimen asetuksia, kuten näytön kirkkautta.

Katso RADin tekemä video V-RAD SELECTistä ja sen kätevistä ominaisuuksista täältä ».

Niin kuin sarjan vääntimetkin, myös niiden hinnat ovat kompaktit ja kilpailukykyiset. Esimerkiksi RADin sähkökäyttöiseen MV-RAD-sarjaan verrattuna hinnat ovat jonkin verran matalammat.

Kerromme mielellämme lisää ja tulemme vaikka paikan päälle yritykseesi esittelemään V-RAD SELECT -malleja tarkemmin. Soita meille numeroon 010 778 1400, niin sovitaan aika!

» Lue lisää V-RAD SELECTin tuotesivulta

CEJNin korkeapainehydrauliikkatuotteiden kovimmat ominaisuudet

CEJN on korkeapainehydrauliikkatuotteiden edelläkävijä, joka panostaa erittäin paljon tuotteidensa laatuun ja turvallisuuteen. Pitkäjänteisen tuotekehityksen myötä pikaliittimiin ja letkuihin on saatu monia ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka nostavat korkeapainehydrauliikkajärjestelmien toimivuuden aivan uudelle tasolle.

Nopea ja pitävä turvalukitus

Liittimet tulee aina lukita, jotta ne pysyvät varmasti kiinni. CEJNin uuden sukupolven pikaliittimissä vakiona oleva turvalukitus on näppärä tapa estää liittimen tahaton aukeaminen. Kierrettäviin lukituksiin verrattuna uudentyyppinen lukitus on nopea käyttää, mutta silti ehdottoman turvallinen. Liittimissä on tasainen lukitusrengas, jota tarvitsee vain kääntää, niin liitin lukittuu luotettavasti paikoilleen. Liittimen asentaminen onnistuu helposti yhdelläkin kädellä.

Pettämätön tiivistys

Yksi korkeapainehydrauliikkajärjestelmän kriittisimmistä kohdista on liitäntä letkun pään ja liittimen välissä. CEJN vastasi tähän jo 1980-luvulla CMS-teknologiallaan (CEJN Metal Seal), jonka ansiosta pikaliittimet kestävät luotettavasti äärimmäisen korkeita paineita.

Matalammissa paineissa käytettyihin kumi-metallitiivisteisiin verrattuna CMS-liittimien etu on tiivistettävän alueen pienempi halkaisija, joka saadaan aikaan CEJNin kehittämällä metallisella tiivistyskartiolla. Tämän myötä liitokseen kohdistuva voima on pienempi ja vuotoriski vähenee huomattavasti. CMS-metallitiivisteadapterin avulla liitos voidaan irrottaa ja kiinnittää useita kertoja sen pysyessä edelleen yhtä turvallisena.

Kunnollisen kiinnityksen varmistus

Jos liitin ei ole kunnolla paikallaan, vaarana on korkean paineen aiheuttama liittimen irtoaminen. CEJNin Alert Ring System on kehitetty varmistamaan pikaliittimien turvallinen kiinnitys. Ominaisuus on ollut käytössä CEJNin pikaliittimissä jo vuodesta 2014.

Liitintä kiertää punainen rengas, jonka avulla liitintä asennettaessa nähdään selkeästi, milloin liitin on turvallisesti paikallaan. Punaisen renkaan tulee jäädä täysin piiloon, kun liitos on kunnolla kiinni. Näinkin yksinkertainen asia helpottaa todella paljon pikaliittimien kiinnittämistä turvallisesti, eikä liitoksen pitävyys jää arvailujen varaan.

Letkujen käyttöiän seuranta

Korkeapainehydrauliikkajärjestelmissä letkut joutuvat kovalle rasitukselle, ja siksi niiden iästä sekä kunnosta on pysyttävä hyvin ajan tasalla. Letkujen rikkoutuessa ollaan tekemisissä hengenvaarallisten tilanteiden kanssa, joten riskien minimointi on erittäin tärkeää. CEJNin ratkaisu tähän on letkujen käyttöiän seuranta, CEJN Identification System (CIS).

CIS-järjestelmä perustuu langattomaan lähiviestintäteknologiaan. Jokainen CEJNin letkuasennelma on varustettu mikrosirulla ja yksilöllisellä merkinnällä, joka on jäljitettävissä lähiluvun avulla mobiili- tai tietokonesovelluksella. Näin tarkasteltavissa ovat letkun tekniset tiedot ja koko päivityshistoria, kuten letkun käyttöönottoaika, aiemmat testausajankohdat, suositeltava uudelleentestausaika sekä tieto siitä, milloin on aika poistaa letku käytöstä.

Turvallisuus ei ole ainoa laadukkaiden tuotteiden tuoma hyöty

Kaikkien edellä mainittujen ominaisuuksien tärkeimpänä tavoitteena CEJNillä on korkeapainehydrauliikkajärjestelmän turvallisuuden lisääminen. Turvallisuus kulkee kuitenkin usein käsi kädessä helppokäyttöisyyden kanssa. Kun pikaliittimien ja letkujen tuotekehityksessä pyritään turvallisuuden lisäämiseen, helppous on myös huomioitava. Mitä näppärämmin liittimien ja letkujen asentaminen ja niiden kunnon seuraaminen käytännön arjessa onnistuvat, sitä todennäköisemmin ne maltetaan tehdä oikein ja turvallisesti.

Helppokäyttöisyydestä seuraa samalla muitakin hyötyjä: työ nopeutuu ja ylimääräinen, aikaa vievä varmistelu jää pois. Korkealaatuisten tuotteiden ja pitävien liitosten ansiosta puolestaan vältytään vuodoilta ja onnettomuuksilta, jotka voivat häiritä tuotantoa ja vahingoittaa työntekijöitä aiheuttaen helposti suuriakin kulueriä.

Kysy meiltä lisää aiheesta! Yhteystietomme löydät täältä.

Korkeapainehydrauliikassa ei pidä tehdä kompromisseja turvallisuuden suhteen

Kun työskennellään korkean paineen kanssa, joka voi onnettomuustilanteessa leikata raajan irti, turvallisuuden on ehdottomasti oltava kunnossa. CEJNin tuotekehityksessä turvallisuus on erittäin keskeisessä osassa.

Katso simuloitu video korkeapainehydrauliikan vaaratilanteista

Korkeapainehydrauliikan kanssa ei ole leikkimistä, sen verran pahaa jälkeä huonolaatuiset ja epäluotettavat tuotteet voivat aiheuttaa. CEJNin julkaisemalla videolla on demonstroitu mahdollisia vaaratilanteita korkeapainehydrauliikkaa käytettäessä.

Aluksi näytetään, millaista vahinkoa liittimen hajoaminen saa aikaan. Toisessa simulaatiossa kuvataan rikkinäisen letkun aikaansaamaa vahinkoa työntekijälle.

Katso video täältä: https://www.youtube.com/watch?v=0TH0I4vjeis

Valmistajan testaamat korkeapainehydrauliikkatuotteet ovat luotettavia käytössä

Korkeapainehydrauliikassa korkealaatuisten tuotteiden käyttämistä ei voi liikaa painottaa. Letkujen ja liittimien läpi kulkee paine, joka saa irti päästessään vakavaa vahinkoa aikaan, joten osien kestävyydestä ja toimivuudesta on pystyttävä olemaan sataprosenttisen varma.

Korkeapainehydrauliikan pikaliittimien uranuurtaja CEJN panostaa tuotteissaan äärimmäiseen turvallisuuteen. Kaikki CEJNin tuotteet ovat tiukan testausprosessin läpi käyneitä ja hyväksyttyjä, joten niiden käyttäjä voi tehdä työtään luottavaisin mielin.

On tärkeää muistaa, että aitoja CEJN-tuotteita ei saa yhdistellä kopioiden kanssa. CEJN ei voi taata tuotteidensa turvallisuutta muiden valmistajien tuotteiden kanssa yhdessä käytettäessä.

Kannattaa myös huomioida se, että liittimien pitävyyttä on mahdotonta arvioida silmämääräisesti. Vaikka liitin näyttäisi päällepäin istuvan hyvin, se ei välttämättä ole vaativassa käytössä riittävän kestävä ja turvallinen. Siksi on ratkaisevan tärkeää, että valmistaja pystyy takaamaan tuotteidensa toimivuuden. CEJNin testatut ja korkealaatuiset tuotteet ovat tämän suhteen varma valinta.

Työnantaja on vastuussa työntekijöiden turvallisuudesta

Jos katsoit jo CEJNin videon, voit päätellä, miten ihmiselle käy, kun vahingoittunut tai viallinen korkeapainehydrauliikkaletku hajoaa vieressä. Työntekijään osuessaan pistemäinen, terävä öljysuihku leikkaa kudoksia kuin vesileikkuri.

Jokainen pienempikin työtapaturma on riski sekä työntekijän terveydelle että työnantajan liiketoiminnalle. Ennaltaehkäisy on aina kannattavampaa kuin vahinkojen korjaaminen.

Työturvallisuuslain mukaan työnantaja on tarpeellisilla toimenpiteillä velvollinen huolehtimaan työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Aloitetaan vaikka korkeapainehydrauliikan tuotteiden päivittämisellä – soita meille numeroon 010 778 1400.