Blogi - Pneumacon
Haku

CEJNin korkeapainehydrauliikkatuotteiden kovimmat ominaisuudet

Nopea ja pitävä turvalukitus

Liittimet tulee aina lukita, jotta ne pysyvät varmasti kiinni. CEJNin uuden sukupolven pikaliittimissä vakiona oleva turvalukitus on näppärä tapa estää liittimen tahaton aukeaminen. Kierrettäviin lukituksiin verrattuna uudentyyppinen lukitus on nopea käyttää, mutta silti ehdottoman turvallinen. Liittimissä on tasainen lukitusrengas, jota tarvitsee vain kääntää, niin liitin lukittuu luotettavasti paikoilleen. Liittimen asentaminen onnistuu helposti yhdelläkin kädellä.

Pettämätön tiivistys

Yksi korkeapainehydrauliikkajärjestelmän kriittisimmistä kohdista on liitäntä letkun pään ja liittimen välissä. CEJN vastasi tähän jo 1980-luvulla CMS-teknologiallaan (CEJN Metal Seal), jonka ansiosta pikaliittimet kestävät luotettavasti äärimmäisen korkeita paineita.

Matalammissa paineissa käytettyihin kumi-metallitiivisteisiin verrattuna CMS-liittimien etu on tiivistettävän alueen pienempi halkaisija, joka saadaan aikaan CEJNin kehittämällä metallisella tiivistyskartiolla. Tämän myötä liitokseen kohdistuva voima on pienempi ja vuotoriski vähenee huomattavasti. CMS-metallitiivisteadapterin avulla liitos voidaan irrottaa ja kiinnittää useita kertoja sen pysyessä edelleen yhtä turvallisena.

Kunnollisen kiinnityksen varmistus

Jos liitin ei ole kunnolla paikallaan, vaarana on korkean paineen aiheuttama liittimen irtoaminen. CEJNin Alert Ring System on kehitetty varmistamaan pikaliittimien turvallinen kiinnitys. Ominaisuus on ollut käytössä CEJNin pikaliittimissä jo vuodesta 2014.

Liitintä kiertää punainen rengas, jonka avulla liitintä asennettaessa nähdään selkeästi, milloin liitin on turvallisesti paikallaan. Punaisen renkaan tulee jäädä täysin piiloon, kun liitos on kunnolla kiinni. Näinkin yksinkertainen asia helpottaa todella paljon pikaliittimien kiinnittämistä turvallisesti, eikä liitoksen pitävyys jää arvailujen varaan.

Letkujen käyttöiän seuranta

Korkeapainehydrauliikkajärjestelmissä letkut joutuvat kovalle rasitukselle, ja siksi niiden iästä sekä kunnosta on pysyttävä hyvin ajan tasalla. Letkujen rikkoutuessa ollaan tekemisissä hengenvaarallisten tilanteiden kanssa, joten riskien minimointi on erittäin tärkeää. CEJNin ratkaisu tähän on letkujen käyttöiän seuranta, CEJN Identification System (CIS).

CIS-järjestelmä perustuu langattomaan lähiviestintäteknologiaan. Jokainen CEJNin letkuasennelma on varustettu mikrosirulla ja yksilöllisellä merkinnällä, joka on jäljitettävissä lähiluvun avulla mobiili- tai tietokonesovelluksella. Näin tarkasteltavissa ovat letkun tekniset tiedot ja koko päivityshistoria, kuten letkun käyttöönottoaika, aiemmat testausajankohdat, suositeltava uudelleentestausaika sekä tieto siitä, milloin on aika poistaa letku käytöstä.

Turvallisuus ei ole ainoa laadukkaiden tuotteiden tuoma hyöty

Kaikkien edellä mainittujen ominaisuuksien tärkeimpänä tavoitteena CEJNillä on korkeapainehydrauliikkajärjestelmän turvallisuuden lisääminen. Turvallisuus kulkee kuitenkin usein käsi kädessä helppokäyttöisyyden kanssa. Kun pikaliittimien ja letkujen tuotekehityksessä pyritään turvallisuuden lisäämiseen, helppous on myös huomioitava. Mitä näppärämmin liittimien ja letkujen asentaminen ja niiden kunnon seuraaminen käytännön arjessa onnistuvat, sitä todennäköisemmin ne maltetaan tehdä oikein ja turvallisesti.

Helppokäyttöisyydestä seuraa samalla muitakin hyötyjä: työ nopeutuu ja ylimääräinen, aikaa vievä varmistelu jää pois. Korkealaatuisten tuotteiden ja pitävien liitosten ansiosta puolestaan vältytään vuodoilta ja onnettomuuksilta, jotka voivat häiritä tuotantoa ja vahingoittaa työntekijöitä aiheuttaen helposti suuriakin kulueriä.

Tutustu korkeapainehydrauliikan liittimien ja letkujen turvallisuusoppaaseen

Lataa maksuton oppaamme, johon kokosimme tietoa korkeapainehydrauliikan pikaliittimiin ja letkuihin liittyvistä riskeistä sekä tavoista lisätä korkeapainehydrauliikan turvallisuutta niiden osalta. Esittelemme oppaassa myös CEJNin turvallisuutta parantavia ratkaisuja ja tuotevalikoimaa.

» Lataa opas tästä

Voit myös kysyä meiltä lisää aiheesta. Yhteystietomme löydät täältä.

Korkeapainehydrauliikassa ei pidä tehdä kompromisseja turvallisuuden suhteen

Kun työskennellään korkean paineen kanssa, joka voi onnettomuustilanteessa leikata raajan irti, turvallisuuden on ehdottomasti oltava kunnossa. CEJNin tuotekehityksessä turvallisuus on erittäin keskeisessä osassa.

Katso simuloitu video korkeapainehydrauliikan vaaratilanteista

Korkeapainehydrauliikan kanssa ei ole leikkimistä, sen verran pahaa jälkeä huonolaatuiset ja epäluotettavat tuotteet voivat aiheuttaa. CEJNin julkaisemalla videolla on demonstroitu mahdollisia vaaratilanteita korkeapainehydrauliikkaa käytettäessä.

Aluksi näytetään, millaista vahinkoa liittimen hajoaminen saa aikaan. Toisessa simulaatiossa kuvataan rikkinäisen letkun aikaansaamaa vahinkoa työntekijälle.

Katso video täältä: https://www.youtube.com/watch?v=0TH0I4vjeis

Valmistajan testaamat korkeapainehydrauliikkatuotteet ovat luotettavia käytössä

Korkeapainehydrauliikassa korkealaatuisten tuotteiden käyttämistä ei voi liikaa painottaa. Letkujen ja liittimien läpi kulkee paine, joka saa irti päästessään vakavaa vahinkoa aikaan, joten osien kestävyydestä ja toimivuudesta on pystyttävä olemaan sataprosenttisen varma.

Korkeapainehydrauliikan pikaliittimien uranuurtaja CEJN panostaa tuotteissaan äärimmäiseen turvallisuuteen. Kaikki CEJNin tuotteet ovat tiukan testausprosessin läpi käyneitä ja hyväksyttyjä, joten niiden käyttäjä voi tehdä työtään luottavaisin mielin.

On tärkeää muistaa, että aitoja CEJN-tuotteita ei saa yhdistellä kopioiden kanssa. CEJN ei voi taata tuotteidensa turvallisuutta muiden valmistajien tuotteiden kanssa yhdessä käytettäessä.

Kannattaa myös huomioida se, että liittimien pitävyyttä on mahdotonta arvioida silmämääräisesti. Vaikka liitin näyttäisi päällepäin istuvan hyvin, se ei välttämättä ole vaativassa käytössä riittävän kestävä ja turvallinen. Siksi on ratkaisevan tärkeää, että valmistaja pystyy takaamaan tuotteidensa toimivuuden. CEJNin testatut ja korkealaatuiset tuotteet ovat tämän suhteen varma valinta.

Työnantaja on vastuussa työntekijöiden turvallisuudesta

Jos katsoit jo CEJNin videon, voit päätellä, miten ihmiselle käy, kun vahingoittunut tai viallinen korkeapainehydrauliikkaletku hajoaa vieressä. Työntekijään osuessaan pistemäinen, terävä öljysuihku leikkaa kudoksia kuin vesileikkuri.

Jokainen pienempikin työtapaturma on riski sekä työntekijän terveydelle että työnantajan liiketoiminnalle. Ennaltaehkäisy on aina kannattavampaa kuin vahinkojen korjaaminen.

Työturvallisuuslain mukaan työnantaja on tarpeellisilla toimenpiteillä velvollinen huolehtimaan työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Aloitetaan vaikka korkeapainehydrauliikan tuotteiden päivittämisellä – soita meille numeroon 010 778 1400.

Lataa maksuton korkeapainehydrauliikan liittimien ja letkujen turvallisuusopas

Kokosimme oppaaseen tietoa korkeapainehydrauliikan riskeistä ja tavoista lisätä sen turvallisuutta. Lisäksi esittelemme oppaassa CEJNin turvallisuutta parantavia ratkaisuja ja tuotevalikoimaa.

» Lataa opas tästä

Näin valitset oikeanlaisen momenttivääntimen

RADin momenttivääntimien valikoimassa on todella runsaasti valinnanvaraa. Millä perusteella omaan käyttöön sopiva väännin sitten pitäisi valita? Lue pidemmälle, niin kerromme lisää.

Mikä on tarvittava vääntömomentti?

Ensimmäisenä kannattaa selvittää, kuinka suurta vääntömomenttia momenttivääntimellä tehtävään työhön tarvitaan. Kaikissa RADin vääntimissä momenttia voidaan säätää kunkin mallin kohdalla ilmoitetun momenttialueen sisällä, joten valinnassa kannattaa huomioida sekä minimi- että maksimivääntömomentti.

Mitä enemmän laitteessa on vääntöä, sitä raskaampia hommia sillä pystytään hoitamaan, mutta sitä enemmän se myös painaa. Siksi momenttiväännintä ei ole järkevää ylimitoittaa työhön nähden. Toisaalta taas alimitoitetulla vääntimellä työskenneltäessä työstä ei tule mitään tai vähintäänkin työn laatu kärsii.

Mikä väännintyyppi sopii tarpeeseesi?

RAD valmistaa momenttivääntimiä akkukäyttöisinä, paineilmakäyttöisinä ja sähkökäyttöisinä. Lisäksi RADilla on sähköllä toimivia elektronisia momenttivääntimiä, jotka hyödyntävät servomoottoriteknologiaa. Väännintyypin valintaan vaikuttaa luonnollisesti se, millaisia energianlähteitä työkohteessa on käytettävissä.

RADin paineilmakäyttöisten momenttivääntimien vääntömomentti vaihtelee hyvin laajasti pienistä momenteista jopa 15 000:een newtonmetriin asti. Paineilmakäyttöiset momenttivääntimet sopivat erinomaisesti vaativiin tarpeisiin, ja vääntövoimaansa nähden niiden paino on saatu pidettyä hyvin kohtuullisena.

Paineilmaväännin momenttiväännin

Kun paineilmaa ei ole saatavilla ja tai sitä ei haluta käyttää, RADin akkukäyttöinen momenttiväännin on järkevä valinta. Niissä vääntömomentit yltävät 7 000:een newtonmetriin. Akkukäyttöinen väännin sopii väännintyypeistä parhaiten liikkuvaan työhön, ja RADin akkuvääntimien mukana tuleva kätevä säilytyssalkku helpottaa laitteen mukana kuljettamista.

B-RAD momenttiväännin kuljetussalkku salkku

Sähkökäyttöisillä momenttivääntimillä päästään akkuvääntimiä suurempaan vääntömomenttiin, 11 000 newtonmetriin. Jos sähköä on saatavilla ja työskentely ei vaadi liikkumista paikasta toiseen, sähkökäyttöinen momenttiväännin on tehokas ja luotettava valinta. Sähköisten vääntimien etu on myös vääntömomentin erittäin tarkka säätö, jopa 1 newtonmetrin tarkkuudella, ja muidenkin parametrien ohjelmointimahdollisuus yksilöllisesti käyttäjän tarpeiden mukaan.

Digitaalinen sähkökäyttöinen väännin

Erityistä tarkkuutta ja tehokkuutta vaativiin töihin sähköiset servovääntimet ovat oikea väännintyyppi. Vahvaa vääntöä löytyy – samat 15 000 Nm kuin paineilmakäyttöisistäkin momenttivääntimistä – mutta lisäksi etuina ovat pulttausaikaa lyhentävä servomoottoriteknologia sekä erittäin hyvät tiedonkeruu- ja hallintaominaisuudet.

Servoväännin setti

Tutustu myös blogiimme RAD-momenttivääntimillä tehoa ja turvallisuutta työntekoon »

Soita meille ja kysy lisää!

Jos oikeanlaisen momenttivääntimen valinta mietityttää, meiltä voi aina kysyä apua. Tunnemme RADin valikoiman vääntimet ja perehtymällä sinun tarpeisiisi osaamme suositella sopivimpia vaihtoehtoja käyttötarkoitukseesi. Kysy meiltä lisää numerosta 010 778 1400.

RAD-momenttivääntimillä tehoa ja turvallisuutta työntekoon

Erilaisissa töissä momenttivääntimiltä vaaditaan erilaisia ominaisuuksia. Joskus tärkeintä on tarkkuus, joskus suuri vääntömomentti tai ohjelmoitavuus. RADin valikoimasta löytyy kaikkiin vaatimuksiin varmasti sopiva väännin.

Ei vain vääntöä, vaan myös käytettävyyttä

RAD on kanadalainen tuotemerkki, joka tunnetaan nykyään jokaisella mantereella – erityisesti vahvoja ja nykyaikaisia työkaluja tarvitsevilla teollisuuden aloilla. RAD valmistaa momenttivääntimiä akkukäyttöisinä, paineilmakäyttöisinä ja sähkökäyttöisinä, joten valinnanvaraa on joka käyttöön.

RADin omilla sivuillakin esille tuleva motto ”Lighter ­– Faster – Stronger” kuvastaa erittäin hyvin koko väänninvalikoimaa. Pitkä ja johdonmukainen kehitystyö on tuottanut tuloksia ja vääntimiin on saatu paketoitua kattavasti monenlaisia työskentelyä parantavia ominaisuuksia.

Yhteistä kaikille RADin momenttivääntimille on käyttäjäystävällisyys, joka näkyy muun muassa työkalujen helppokäyttöisyytenä, selkeinä säätömahdollisuuksina ja työn turvallisuuden sekä lopputuloksen onnistumisen varmistavina ominaisuuksina. Yksi esimerkki näistä ominaisuuksista on vasteen automaattinen vapautus, kun haluttu momentti on saavutettu.

Momenttivääntimen tehokkuus koostuu monesta asiasta

RADin momenttivääntimet on suunniteltu käyttöön, jossa työkaluilta vaaditaan paljon. Se tarkoittaa suorituskykyä, kestävyyttä ja sopivuutta juuri siihen työhön, jota kulloinkin suoritetaan.

Tehokas moottori ja vahva vaihteisto ovat RADin vääntimissä luotettavan toiminnan pohjana, ja mallista riippuen vääntöä laitteissa löytyy jopa 15 000 Nm. Tehokkuudesta huolimatta vääntimet on saatu pidettyä kompaktin kokoisina, joten työkalujen koko tai paino eivät vaikeuta työskentelyä.

RADin paineilmakäyttöisillä momenttivääntimillä esimerkiksi raskaan kaluston huoltotyöt onnistuvat tehokkaasti. Portaattoman säätömahdollisuuden avulla momentti on aina kohdallaan työhön kuin työhön.

Akkukäyttöisissä momenttivääntimissä akun lyhyt kesto saattaa joskus olla työskentelyä hidastava tekijä, mutta RADin akkuvääntimissä akun suorituskyky on todella hyvällä tasolla – esimerkiksi uudistettu B-RAD SELECT BL 1400 -väännin kiristää testien mukaan 196 pulttia yhdellä akun latauksella. Kestävä akku tehostaa työskentelyä yllättävän paljon, kun työkalu on suuremman osan ajasta täydellä teholla käytössä.

Laadukas momenttiväännin on turvallinen

Vääntimen tehokkuus ei sulje pois turvallisuutta, vaan päinvastoin. Laadukkaassa työkalussa kaikki näkökulmat on huomioitu niin, että työskentely on sujuvaa. Työturvallisuus on RADin laitteissa tärkeässä roolissa. Olennainen turvallisuuteen vaikuttava tekijä on se, että työhön valitaan juuri oikeanlainen työkalu, ja vaihtoehtojen suhteen RADin valikoimassa on mukavasti laajuutta.

Osa turvallista työympäristöä on työntekijöille vahingollisen melun ja työn aiheuttaman rasituksen minimointi. Kaikissa RADin momenttivääntimissä on erittäin alhainen melu- ja tärinätaso, joten niillä on miellyttävää ja turvallista työskennellä.

Omalta osaltaan myös momenttivääntimien helppokäyttöisyys lisää työnteon turvallisuutta. RADin vääntimissä on panostettu vahvasti selkeyteen ja käytettävyyteen. Hyviä esimerkkejä tästä ovat B-RAD SELECT -akkuväänninsarjan uudistukset: isot painikkeet valikossa ja näytön kirkkauden säätö.

Tapaturmien ennaltaehkäisy on erittäin iso osa työturvallisuutta. Kaikkiin RADin akkukäyttöisiin B-RAD SELECT -momenttivääntimiin on valittavissa ”Double Safety trigger”, työkalun yläpuolella oleva lisäpainike, joka on painettava pohjaan samanaikaisesti liipaisimen kanssa työkalun toiminnan käynnistämiseksi. Tämä ominaisuus vähentää huomattavasti riskiä työkalun vahingossa käynnistymiseen.

RADin koko väänninvalikoimaan voit tutustua tarkemmin sivuillamme täällä.

Tarvitsetko apua oikeanlaisen momenttivääntimen valintaan?

Autamme mielellämme sinua tarpeeseesi sopivan momenttivääntimen löytämisessä. Kysy meiltä lisää numerosta 010 778 1400!

Hiomakoneiden koko kattaus

Depragin hiomakoneissa riittää takuuvarmasti valinnanvaraa kaikkiin tarpeisiin. Esittelemme tässä jutussa kaikki valikoimastamme löytyvät hiomakoneet käyttötarkoituksineen – tutustu ja kysy tarvittaessa meiltä lisää.

Hiomakoneita joka lähtöön

Depragin valmistamat hiomakoneet on suunniteltu tilanteisiin ja käyttötarkoituksiin, joissa työkalulta vaaditaan luotettavuutta, kestävyyttä ja tehokkuutta. Ne ovat käyttövarmoja ammattilaisten työkaluja, jotka tekevät työnteosta jouhevaa ja miellyttävää.

Sopivanlaisen hiomakoneen valintaan kannattaa kuitenkin käyttää rauhassa aikaa, jotta hankinta osuu varmasti oikeaan. Hyvänkään hiomakoneen ominaisuudet eivät pääse oikeuksiinsa, jos sitä käytetään työhön, johon se ei ole tarkoitettu. Vastaavasti työstä tulee melkoisesti tehokkaampaa, kun käytössä on juuri sopivanlainen kone.

Hiomakoneet jaetaan suorahiomakoneisiin ja kulmahiomakoneisiin. Lisäksi valikoimassamme on paineilmaviiloja viimeistelyyn sekä nauhahiomakoneita erilaisten muotojen hiontaan ja viimeistelyyn.

Suorahiomakoneet tarkkaan ja tehokkaampaankin työskentelyyn

Sauvamalliset suorahiomakoneet sopivat parhaiten pisteittäiseen hiontaan. Muotonsa ja kapean hiomapään ansiosta niillä päästään hankaliinkin paikkoihin. Esimerkiksi metallipintojen hiominen, ruosteenpoisto ja hitsaussaumojen käsittely ovat suorahiomakoneiden tavallisia käyttötarkoituksia.

Pienessä ja tasapainoisessa suorahiomakonemallissa, GDS009:ssä, on hammaspyörämoottori ja se sopii myös öljyvapaaseen käyttöön.

Valikoimassamme on tällä hetkellä kymmeniä erilaisia Depragin suorahiomakoneita. Vaihtelua koneista löytyy ensinnäkin tehon suhteen: vaihtoehtoja on tarjolla kevyemmästä 90 watin teholuokasta aina 1200 wattiin asti.

Yksi suosituimmista Depragin suorahiomakonesarjoista, 700-wattinen GDS070, sopii vaativaan työskentelyyn, kovametalliviiloille ja hiomakiville.

Kierroslukuihin kannattaa myös kiinnittää huomiota suorahiomakonetta valittaessa. Usein ajetaan liian kovilla kierroksilla suhteessa käytettävään hiomatarvikkeeseen, jolloin työskentely ei onnistu parhaalla mahdollisella tavalla, työnjälki ei ole parasta ja hiomatarvikkeet kuluvat ennenaikaisesti. Meillä suorahiomakoneissa on laaja kattaus eri kierroslukuja, rauhallisesta 2 300:sta jopa 100 000:een kierrokseen minuutissa.

Matalimmat kierrosluvut löytyvät GDS035-mallista, joka on erinomainen valinta esimerkiksi jyrsintään tai isoille liuskalaikoille.

Suorahiomakoneen paino on yksi merkittävistä tekijöistä sopivan koneen valinnassa. Koneen teho ja paino kulkevat monessa tapauksessa käsi kädessä, mutta poikkeuksiakin on. Kevyimmät Depragin suorahiomakoneista, viimeistelyyn tarkoitetut GDS011-270BY ja GDS011-650BYE, painavat vain vaivaiset 100 grammaa.

GDS011-sarja edustaa suorahiomakoneiden kevyintä osastoa. Ne sopivat viimeistelyyn ja tarkkaan hiontaan.

Kulmahiomakoneet kaikille materiaaleille

Kulmahiomakoneet sopivat kovaan käyttöön ja monenlaisten materiaalien, kuten betonin, kiven, puun ja metallin, hiontaan, katkaisuun ja kiillotukseen. Materiaalista riippuen myös kulmahiomakoneelta vaaditaan erilaisia ominaisuuksia, ja valikoimamme useasta eri kulmahiomakonemallista valikoituu varmasti sopiva työhön kuin työhön. Kierrosluvut kulmahiomakoneissa ovat 6 600:n ja 15 300:n välillä.

Kovimmilla kierrosluvuilla toimii Depragin kulmahiomakoneista GA810-050BX. Sen voimanlähteenä on lamellimoottori.

Vaikka kulmahiomakoneet ovatkin muuttuneet kehityksen myötä aiempaa kevyemmiksi, niillä on painoa selvästi suorahiomakoneita enemmän. Valikoimamme kevyin kulmahiomakone painaa 1,3 kg, kun taas painavin ja samalla tehokkain malli on 4-kiloinen.

GAT823-451BX on kulmahiomakoneista jykevin, mutta myös tehoa on sen mukaisesti

Tehosta puheen ollen, sitä kaikissa kulmahiomakoneissa on reilusti. Lamellimoottorilla toimivien kulmahiomakoneiden tehot vaihtelevat välillä 0,5­–1,9 kW ja turbiinimoottorilla varustetut vielä tehokkaampina välillä 2,2–4,5 kW. Turbiinimoottorin suuren tehokapasiteetin ansiosta hiomakoneiden tehot nousevat suuremmiksi kuin lamellimoottorilla varustettujen. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että turbiinimoottorista saadaan tuplasti tehoa verrattuna samankokoiseen lamellimoottoriin.

Turbiinimoottorilla toimiva, 2,8 kg painava ja 2,6 kW:n tehoinen GAT815-260BX on hyvä esimerkki kulmahiomakoneesta, jossa teho ja paino ovat mukavassa suhteessa.

Kaikki hiomakoneemme löydät kootusti sivuiltamme Depragin paineilmatyökalut-osiosta.

Jos olet hankkimassa hiomakonetta teollisuuskäyttöön, autamme siinä mielellämme. Kysy meiltä lisää numerosta 010 778 1400.

» Kaikki yhteystietomme löydät täältä

Esittelyssä hiomakoneiden Top 3

Laajasta hiomakoneiden valikoimastamme nousee esille tiettyjä malleja, jotka pitävät pintansa paitsi vaativassa käytössä kestävinä työkaluina, myös asiakkaidemme yleisimpinä valintoina. Tutustu hiomakoneidemme kovaan kolmen kärkeen!

Deprag GDS030-250BXES – joustavakarainen suorahiomakone

Tämän suorahiomakoneen ylivoimaisuus on sen miellyttävissä käyttöominaisuuksissa. Malli on varustettu joustavalla karalla, joka vähentää häiritsevää viilan hyppimistä huomattavasti. Sen ansiosta tarkkuutta vaativat viimeistelytyöt on helpompi tehdä, työnjälki on siistiä ja viilakin pysyy paremmassa kunnossa.

Tätä ergonomista ja kevytpainoista, vain 0,57 kg painavaa hiomakonetta on helppo käsitellä. Koneen tärinätaso on alhainen, mikä myös lisää työskentelyn mukavuutta. Laadukkaana Depragin koneena käyttöikää tällä on reilusti ja toisaalta myös kuluvat osat ovat helposti vaihdettavissa, joten sijoitus on kannattava.

Koneessa on tehoa mukavat 300 W ja maksimikierrosnopeus on 25 000. Malli sopii erityisesti kovametalliviiloille, esimerkiksi metalli- ja koneteollisuuden tarpeisiin.

» Lue lisää sivuiltamme

» Katso tarkemmat tiedot Degragin sivuilta

Deprag GDS070-230BXI – vahva yleiskone kaikkeen hiontaan

Tämän tehokkaan suorahiomakoneen 700 watin teho riittää vaativaankin materiaalinpoistoon, ja myös kara sekä laakerit kestävät kovaakin käyttöä. Kone on erinomainen valinta hyvin monenlaiseen käyttöön, kaikille teollisuuden aloille.

Hiomakone on varustettu integroidulla nopeussäätimellä, joka pitää työkalun nopeuden vakiona (23 000 1/min) myös silloin, kun työkalua käytetään täydellä kuormituksella. Suunnittelussa on muutenkin otettu onnistuneesti huomioon ergonomisuus ja työskentelyn helppous.

Saman teholuokan koneita on saatavilla useilla eri karan pituuksilla 1 200 millimetriin asti ja erilaisilla kierrosluvuilla välillä 4 500–23 000. Kone sopii muun muassa kovametalliviiloille ja hiomakiville.

» Lue lisää sivuiltamme

» Katso tarkemmat tiedot Degragin sivuilta

Deprag GAT812-221BX ja GAT812-221BX-M14 – kulmahiomakoneet turbiinimoottorilla

Tästä tehokkaasta kulmahiomakoneesta on saatavilla kaksi eri versiota erilaisilla laikan kiinnityksillä. Turbiinimoottorilla varustetut koneet on suunniteltu valurauta- ja teräsosien, hitsaussaumojen ja muiden metallipintojen tasoittamiseen. Ne sopivat myös kivipintojen, kuten betonin, hiontaan.

Näissä koneissa teho ja paino on saatu täydelliseen suhteeseen. Mitat niiden osalta ovat 2200 W ja 2,2/2,3 kg. Koneiden käyttö on vaivatonta, sillä turbiinimoottori ei vaadi voitelua ja huolloksi riittää kulmavaihteen öljynvaihto. Myös ergonomisuuteen ja turvallisuuteen on panostettu reilulla kädellä. Tärinää vaimentavan ja hyvin muotoillun kahvan ansiosta koneita on helppo käsitellä.

» Lue lisää sivuiltamme

Katso tarkemmat tiedot malleista Degragin sivuilta:

» GAT812-221BX

» GAT812-221BX-M14

Jos suunnittelet hiomakoneen hankkimista teollisuuskäyttöön, toivottavasti tästä esittelystä oli siihen apua. Jos kuitenkin kaipaat vielä lisää neuvoja, autamme kyllä mielellämme siinäkin! Soita meille numeroon 010 778 1400.

» Kaikki yhteystietomme löydät täältä