Haku

8 neuvoa paineilmatyökalujen käyttöön

Paineilmatyökalut ovat erittäin varmatoimisia ja kestäviä, ammattimaiseen käyttöön sopivia työkaluja. Niiden toimivuuden ja pitkän käyttöiän varmistamiseksi on kuitenkin muistettava huolehtia tietyistä asioista.

Ennen kuin kytket paineilmatyökalun paineilmajärjestelmään, muista nämä:

1. Käytettävän paineilman on oltava kuivaa ja puhdasta.

Paineilman seassa oleva lika kuluttaa turhaan laitteita, lisää niiden huollon tarvetta ja lyhentää käyttöikää. Myös kosteus aiheuttaa ongelmia paineilmajärjestelmään ja rasittaa paineilmakäyttöisiä työkaluja

2. Lamellimoottoreilla toimivat koneet tarvitsevat voideltua ilmaa.

Tähän tulee käyttää nimenomaan paineilmatyökaluille tarkoitettua öljyä, jonka paineilmanhuoltoyksikön voitelulaite annostelee paineilman joukkoon. Voidellulla ilmalla saadaan koneista täysi teho sekä samalla pidennetään huoltoväliä.

3. Hammas- ja turbiinimoottoreille ei pidä käyttää voideltua ilmaa.

Öljy itsessään ei varsinaisesti haittaa mitään, mutta öljy sitoo mahdollisesti ilman mukana olevia epäpuhtauksia ja näin vaurioittaa moottoria.

4. Paineilmatyökaluja tulee käyttää paineilmanhuoltoyksiköiden eli suodattimien, sumuvoitelulaitteiden ja säätimien kanssa.

Huoltoyksiköt ovat vaivattomin tapa pitää paineilmajärjestelmä toimintakuntoisena, ja sen ansiosta työkalutkin toimivat paremmin.

5. Säädä paineilmanhuoltoyksikön säädin oikein varmistaaksesi oikean ilmanpaineen.

Kun paine on juuri käytettävälle työkalulle sopiva ja valmistajan suosituksen mukainen, työkalun suorituskyky ja huoltoväli pysyvät optimaalisina.

6. Paineilmanhuoltoyksikön pitää olla asennettuna näkyvälle paikalle, jotta öljyn määrä ja huoltolaitteiden toimivuus pystytään tarkastamaan helposti.

Mitä vähemmällä vaivalla nämä toimenpiteet pystytään tekemään, sitä todennäköisemmin ne tulevat myös hoidetuiksi.

7. Käytä paineilmaletkua, joka on sisähalkaisijaltaan sopivan kokoinen.

Näin varmistetaan riittävä ilman saanti ja saadaan koneesta täysi teho.

8. Työkalun enimmäisetäisyys paineilmanhuoltoyksiköstä on viisi metriä. Käytä tätä pidemmille etäisyyksille sisähalkaisijaltaan suurempaa letkua.

Liian pitkää letkua käytettäessä painehäviö kasvaa ja työkalun teho laskee.

Tarvitsetko päivitystä paineilmatyökaluihisi?

Kattavasta paineilmatyökalujen ja -tuotteiden valikoimastamme löytyvät

Kerromme mielellämme lisää – soita meille numeroon 010 778 1400.

» Katso kaikki yhteystietomme

Helppokäyttöisyys on RADin momenttivääntimien vahva etu

RAD Torque Systemsin momenttivääntimiä on saatavana useita eri sarjoja, joiden kaikkien kehityksessä käytön yksinkertaisuus on ollut yhtenä tärkeimmistä tavoitteista. Näillä työkaluilla työskenneltäessä on helppo keskittyä itse työhön.

Käytön helppous koostuu monesta asiasta

Kun puhutaan momenttivääntimistä ja työkaluista yleensä, työskentelyn helppoutta voidaan ajatella monesta eri kulmasta.

Ensinnäkin työkalun on oltava näppärästi käsiteltävä, jotta sen kannatteluun ei mene turhaan energiaa. Toiseksi tarvittavien säätöjen pitää olla tehtävissä helposti, jotta työkalusta saadaan paras hyöty irti. Kolmanneksi työkalun säilytyksen ja huollon on myös oltava vaivatonta.

Kaikki nämä näkökulmat RADin momenttivääntimissä on otettu huomioon erinomaisesti.

1.    RADin momenttivääntimet ovat helppoja käsitellä

Tärkein lähtökohta työkalujen käsiteltävyydessä on usein niiden koko suhteutettuna tehoon sekä käytännöllinen, ergonominen muotoilu. RADin momenttivääntimissä näihin asioihin on kiinnitetty erityisen hyvin huomiota. Vääntimet ovat kooltaan kompakteja ja kevyitä, ja tällä ne erottuvat edukseen useista muista markkinoilla olevista momenttivääntimistä.

Koon lisäksi käytännölliset toiminnot ovat osa käsittelyn helppoutta. Ominaisuuksissa on eroja RADin eri momenttiväänninsarjojen välillä, mutta esimerkkeinä käsiteltävyyttä helpottavista yksityiskohdista voidaan mainita mm. vasteen automaattinen vapautus, kun haluttu momentti on saavutettu ja ahtaimpien paikkojen asennustöihin tarkoitettu vääntimen irrotettava jatkovarsi.

2.    Momentin säätö on helppoa

Tarvittava momentti on RADin momenttivääntimissä kätevä säätää kohdalleen. Paineilmalla toimivissa vääntimissä säätö tapahtuu portaattomasti paineensäätimestä, joka on asennettu vääntimen kantokahvalla varustettuun telineeseen.

Akkukäyttöisissä momenttivääntimissä vääntömomentti asetetaan kahta näppäintä käyttämällä, jolloin momentti näkyy vääntimen selkeällä näytöllä. Plus-näppäintä painamalla momentti suurenee ja miinus-näppäimellä pienenee – tämän helpommaksi säätäminen ei juuri voi käydä. Akun poistaminen ei nollaa säätöjä, vaan viimeksi käytetty vääntömomentti jää muistiin seuraavan käyttökerran varalle.

3.    Helppo huolto ja säilytys

RADin momenttivääntimet ovat kestävää ammattilaislaatua, joten ne toimivat luotettavasti pitkään eivätkä vaadi huoltoa jatkuvasti. Akkukäyttöisissä malleissa akut ovat myös erittäin kestäviä: yhdellä latauksella pystytään kiinnittämään enemmän pultteja, ja toisaalta akun käyttöikä kestää paljon latauskertoja.

Kuten edellisestä kohdasta tulikin jo esille, paineilmakäyttöisten momenttiväänninten mukana tulee aina kantamista helpottava teline. Akkukäyttöiset momenttivääntimet puolestaan toimitetaan säänkestävässä salkussa, jossa on kätevä kantaa väännin tarvittavine varusteineen työntekopaikalle. Myös työkalujen säilytys onnistuu siististi, kun kaikille osille on omat paikkansa.

Esimerkkejä RADin momenttivääntimien käytöstä

RAD Torque Systemsin YouTube-kanavalta löytyy videoita, jotka havainnollistavat hyvin momenttivääntimien käyttöä ja ominaisuuksia. Katso esimerkiksi seuraavat videot ja kysy tarvittaessa meiltä lisää numerosta 010 778 1400!


RAD B-RAD SELECT 700 – akkukäyttöiset momenttivääntimet
https://www.youtube.com/watch?v=sJVtccZE0vg


RAD 14 GX-2 – paineilmakäyttöiset momenttivääntimet
https://www.youtube.com/watch?v=mtIlmPZta34


RAD E-RAD BLU 3400 – sähköiset servovääntimet
https://www.youtube.com/watch?v=_h3j6FKfExU

Paineilmatyökalut on tehty tehokkaaseen työskentelyyn

Tehtaissa ja tuotantolaitoksissa paineilmatoimiset työkalut ovat usein paras valinta. Valikoimastamme löytyvät Depragin paineilmatyökalut ja RADin momenttivääntimet ovat äärimmäisen luotettavia sekä kestäviä, minkä ansiosta tuotanto ja työ pysyvät sujuvina.

Paineilmatyökalujen edut verrattuna sähkö- tai akkukäyttöisiin työkaluihin

Sähkö- ja akkukäyttöisillekin työkaluille on paikkansa, mutta jos paineilmaa energianlähteenä on saatavilla, paineilmatyökalut ovat monessa suhteessa järkevin vaihtoehto.

Sähköllä tai akulla toimiviin työkaluihin verrattuna kevyellä ilmamoottorilla varustetuissa paineilmatyökaluissa tehon ja painon suhde on parempi. Koneet ovat kompakteja sekä kevyitä käsitellä, jolloin työskentelykin onnistuu näppärämmin – ja samoin niiden huolto.

Paineilmatyökalut sopivat erinomaisesti haastaviin työolosuhteisiin. Paineilmatyökalut ovat ulkoista kosteutta ja pölyä kestäviä, joten niillä työskentely onnistuu likaisissakin ympäristöissä. Ääriolosuhteissa, niin kuin toki muuallakin, paineilmatyökalujen plussa on myös niiden äärimmäinen kestävyys.

Lisäksi paineilmatyökaluilla on omat etunsa turvallisuusnäkökulmasta katsottuna. Niiden käyttöön ei liity sähköiskujen vaaraa eikä ylikuumenemis- tai ylikuormitusriskiä.

Depragin paineilmatyökalut ammattikäyttöön

Depragin paineilmatyökalut erottuvat monista muista pitkällä käyttöiällään, tehokkuudellaan ja käyttäjäystävällisyydellään. Suorituskykyä riittää tilanteessa kuin tilanteessa, ja koneissa on monipuolisesti vaihtoehtoja erilaisiin käyttötarkoituksiin sekä työskentelyolosuhteisiin.

Paineilmahiomakoneilla hiontatyöt hoituvat tehokkaasti ja hyvällä työnjäljellä. Depragin valikoimasta löytyy kulmahiomakoneita ja suorahiomakoneita joka lähtöön. Vaativaan ammattikäyttöön luotettavia valintoja ovat myös paineilmakäyttöiset porakoneet ja kierteityskoneet sekä paineilmavasarat ja -taltat.

Yrityksissä laadukkaisiin paineilmatyökaluihin panostaminen tuo helposti lisää kannattavuutta ja selkeyttä toimintaan. Toimitimme muutaman viimeisen vuoden aikana Sandvikille laajan valikoiman paineilmatyökaluja, jotta käytössä olevien työkalujen kirjo saatiin yhtenäisemmäksi ja samalla työkalujen huoltokäytäntö selkeytyi. Koko Sandvik-referenssi on luettavissa täällä ».

RADin momenttivääntimet vaativiinkin käyttökohteisiin

Paineilmaväännin momenttiväänninRAD Torque Systemsin momenttivääntimet on suunniteltu teollisuuden vaativiin käyttötarkoituksiin, ja ne ovat erittäin vahvoja sekä toimintavarmoja. Kaikkein raskaimmatkin kokoonpano- ja huoltotyöt onnistuvat luotettavasti RADin eri väänninsarjojen momenttivääntimillä.

Boliden Kevitsan kaivos on yksi kohteista, joissa raskaan kaluston huollot suoritetaan toimittamillamme RADin momenttivääntimillä. Niiden avulla pulttiliitokset saadaan auki hallitusti ja kiristetyksi takaisin juuri oikeaan momenttiin. Referenssi Boliden Kevitsasta löytyy kokonaisuudessaan täältä ».

Soita meille ja kysy lisää!

Kun tarvitset parhaita mahdollisia paineilmatyökaluja yrityksesi käyttöön, käänny meidän puoleemme. Perehtymällä yrityksesi tarpeisiin voimme suositella sopivia Depragin paineilmatyökaluja tai RADin momenttivääntimiä käyttötarkoitukseesi. Kysy meiltä lisää numerosta 010 778 1400.

Turvallisuus on paineilmatuotteissa ykkösasia

Paineilmalla työskenneltäessä turvallisuuden on aina oltava vahvasti huomioituna. CEJN on ottanut tämän näkökulman tosissaan: kaikissa paineilmatuotteissa kehityksen tavoitteena on turvallisuuden lisääminen, suorituskyvystä kuitenkaan tinkimättä.

CEJNin turvakela pitää paineilmaletkun hallinnassa

Turvakela on yksi CEJNin innovaatioista paineilmalla työskentelyn turvallisuuden lisäämisessä. Kelan ansiosta letkut eivät jää lojumaan lattialle aiheuttamaan kompastumisvaaraa, mutta lisäksi turvakelan ominaisuudet ennaltaehkäisevät myös muita vahinkoja.

Turvakelassa on hallittu, hidas letkun sisäänkelaus, jonka ansiosta letkun pää ei pääse paiskautumaan ihmisiä tai esineitä päin. Sisäänkelautumisen stopparina toimii pehmeä pysäytyspallo, joka on itsessään yksi turvallisuustekijöistä. Jos henkilö astuu lattialla lojuvan letkun pysäytyspallon päälle, pehmeään palloon ei liukastu tai kompastu niin todennäköisesti kuin kovaan palloon. Kelan vahva jousimekanismi kestää kovaakin käyttöä.

Tärkeä tekijä turvallisuudessa on myös käytettävyys. Kun letkukeloja on helppo käyttää, työ on yksinkertaisempaa ja onnettomuuksienkin riski pienenee. CEJNin turvakelat kääntyvät 180°, mikä helpottaa työskentelyä. Kelan vahvarakenteinen kotelo suojaa sekä letkua että jousimekanismia epäpuhtauksilta, joten kela pysyy toimivana pitkään. Turvakelan kiinnitys seinäpidikkeeseen on myös suunniteltu helpoksi: kela asennetaan paikalleen näppärästi pikalukituksella. Tarvittaessa myös letkun vaihto on helppoa.

Laadukkaalla paineilmaletkullakin on kelautumisessa suuri merkitys. CEJNin kestävä, punosvahvistettu polyuretaaniletku ei kierry kelautuessaan ja palautuu muotoonsa nopeasti. Letkut ovat kevyitä, erittäin taipuisia ja kestäviä, joten ne ovat käytössä pitkäikäisiä. Keloja on saatavilla myös huomiovärisillä Hi-Vis-letkuilla.

Turvallisuuden lisäksi CEJNin paineilmakeloissa on panostettu suorituskykyyn, joka on parannetun nivelrakenteen ansiosta huomattavasti parempi kuin tavallisissa paineilmakeloissa. Katso video aiheesta täältä »

Turvapikaliittimet ovat sekä näppäriä käyttää että turvallisuutta lisääviä

Liittimet ovat aina olleet CEJNin päätuotteita, ja niiden saralla pitkän kehitystyön viimeisin saavutus on eSafe-turvapikaliitin. Sen käyttö on erittäin helppoa, sillä kiinnitys onnistuu yhdellä kädellä ja pienen kokonsa vuoksi liittimisestä saa hyvän otteen. eSafe poistaa letkusta paineen ennen letkun irtoamista, joten irrottamisesta syntyy vähemmän meteliä eikä siitä aiheudu rekyyliä. Näin saadaan poistettua liittimen irrottamisesta johtuvat onnettomuusriskit.

Toki oman panoksensa työn sujuvuuteen antavat myös eSafe-liittimien laatu ja luotettavuus. Liittimet ovat erittäin kestäviä ja niillä on hyvät virtausarvot sekä pieni painehäviö, joten käyttöikää riittää useiksi vuosiksi.

Lisäksi CEJNin valikoimassa on automaattisella turvalukituksella varustettuja liitinmalleja. Turvalukitus estää liittimen tahattoman aukeamisen käytön aikana. Myös näiden liittimien kytkeminen onnistuu yhdellä kädellä, mutta irrottaminen vaatii turvalukituksen takia tarkoituksellisesti kahden käden käyttämistä.

Turvalliset paineilmapistoolit eivät aiheuta riskitilanteita

Paineilmapistoolien käyttöön voi liittyä vaaratilanteita silloin, kun putken pää tukkeutuu esimerkiksi ihoa vasten ja ja paine pääsee sen jälkeen purkautumaan tarkoitettua suurempana. CEJNin ratkaisu tähän on turvaventtiilillä varustettu puhalluspistooli. Jos putken pää tukitaan ja paine nousee yli kahden baarin (30 PSI), turvaventtiili sulkee ilman virtauksen.

Myös melu on turvallisuusriski työpaikoilla. CEJNin puhalluspistooli Star-Tip-kärjellä helpottaa tätä ongelmaa laskemalla melutason 85 dB(a):iin tai pienemmäksi. Kärjen muotoilun ansiosta virtausaukkoa ei voida tukkia, joten tavalliset kärjen tukkimisesta aiheutuvat riskit vältetään.

Onko paineilmatuotteidesi turvallisuudessa ja käytettävyydessä parantamisen varaa?

Kysy meiltä lisää aiheesta – yhteystietomme löydät täältä.

Tehokkaasti toimiva hydrauliikkajärjestelmä vaatii laadukkaat liittimet

Vuodot ja epäpuhtaudet ovat hydrauliikkajärjestelmien suurimmat haasteet, joiden päihittämiseen CEJN tarjoaa erinomaiset ratkaisut: muun muassa tippavapaat pikaliittimet ja niiden toimivuuden viimeistelevät lisävarusteet, kuten suojatulpat.

Vuotava hydrauliikkajärjestelmä aiheuttaa kuluja, tehottomuutta ja turvallisuusriskejä

Hydrauliikkajärjestelmiä käytettäessä on monestakin syystä tärkeää, ettei nestettä pääse vuotamaan liittimiä avattaessa. Perinteisiä, istukkatyyppisiä liittimiä käytettäessä vuotamista liitännästä on kuitenkin hyvin vaikeaa välttää.

Kun helposti vuotavia liittimiä avataan säännöllisesti, sen myötä hukkaan valunut öljy voi tarkoittaa vuodessa suurta kuluerää, sillä öljyä joudutaan hankkimaan jatkuvasti lisää. Nestettä pitää kuitenkin olla järjestelmässä koko ajan riittävä määrä tai hydrauliikkajärjestelmän imuputki ottaa pumpattaessa ilmaa sekaan. Öljyn sekaan päässyt ilma alentaa öljyn puristuskerrointa, jolloin järjestelmän ohjauksesta tulee epätarkempaa, tehot pienenevät ja koko järjestelmä altistuu turhalle rasitukselle ja kulumiselle. Myös huonosti kiristettyjen liittimien tai viallisten tiivisteiden takia hydrauliikkajärjestelmään saattaa päästä ilmaa.

Lisäksi öljyvuodot saavat aikaan ympäristön likaantumista ja heikentävät työskentely-ympäristön turvallisuutta. Pienikin öljyvuoto saattaa vaativassa työympäristössä aiheuttaa pahoja vahinkoja, ja ihan tavallisissakin olosuhteissa liukas öljy lattialla on aina turvallisuusriski.

Hydrauliikkajärjestelmän epäpuhtaudet vähentävät sen käyttöikää

Lika uhkaa hydraulisen järjestelmän toimivuutta, ja suurin osa kaikista hydrauliikkajärjestelmissä esiintyvistä vioista johtuu tavalla tai toisella liasta. Nykyaikaiset hydraulijärjestelmät edellyttävät erittäin korkeaa puhtaustasoa, joten liittimien on myös oltava tämän tason mukaiset.

Hydraulijärjestelmään päässeitä epäpuhtauksia voidaan verrata ihmisen verenkiertojärjestelmän tukoksiin. Ne kuormittavat järjestelmää, aiheuttavat ylimääräistä korjaustarvetta ja lyhentävät käyttöikää. Käytännössä tämä tarkoittaa hydrauliikkajärjestelmiä käyttäville yrityksille tuotannon seisokkeja ja koneistojen sekä osien tiheämpää uusimistarvetta – siis enemmän kuluja, mutta vähemmän tuottavuutta.

CEJNin tuotteet vähentävät hydrauliikkajärjestelmien ongelmia

Laadukkaiden liittimien käyttäminen on paras keino hydrauliikkajärjestelmän vuotojen ja epäpuhtauksien ennaltaehkäisyyn. CEJNin X65-sarjan Flat-Face-pikaliittimet on suunniteltu niin, että niiden irrottaminen ja kytkeminen eivät aiheuta vuotoja, ja epäpuhtauksien pääsy hydrauliseen järjestelmään vähenee. Samalla liittimet ovat niin helppokäyttöisiä, että niiden kytkeminen onnistuu yhdellä kädellä. Flat-Face-liittimissä on myös lukitusrengas, joka estää niiden tahattoman aukeamisen.

Kun kyse on erittäin vaativista käyttökohteista, joissa paineenvaihtelut ovat suuria ja virtauspiikkejä esiintyy tiheästi, CEJNin kierrettävät Flat-Face-tyyppiset TLX-liittimet sopivat käyttöön parhaiten. Niiden suorituskyky on todistetusti huippuluokkaa ja ne kestävät suuriakin paineita esimerkiksi iskuvasaroissa.

Mobilehydrauliikkaan kehitetyissä CEJNin Multi-X-liitinlevyissä toteutuu sama puhtauden ja vuotamattomuuden vaatimus. Multi-X-valikoima on varustettu WEO Plug-In -liittimillä, jotka ovat erityisen helppoja kytkeä ja irrottaa. WEO-liittimet ovat käytännöllisiä esimerkiksi työkoneissa, sillä niitä asennettaessa työkaluksi riittää tavallinen ruuvimeisseli, eivätkä liittimet enää kytkemisen jälkeen vaadi kiristelyä. Silti liittimet kytkeytyvät niin tiiviisti, että vuotoriskit ovat lähes olemattomat.

Liittimien lisäksi toinen tärkeä keino estää lian pääsy hydrauliikkajärjestelmään on liittimien suojatulppiin ja tiivisteisiin panostaminen. Lialta suojaamalla suojatulpat pidentävät merkittävästi liittimien käyttöikää. Puhtaana pysyvät tiivisteet ja tiivistepinnat puolestaan varmistavat liittimien pysymisen tiiviinä. Myös lisävarusteet löytyvät CEJNin valikoimista tuotesarjakohtaisesti.

Kysy meiltä lisää aiheesta! Yhteystietomme löydät täältä.

Miten valitset oikeanlaisen porakoneen tai kierteityskoneen?

Depragin paineilmalla toimivien porakoneiden ja kierteityskoneiden valikoimasta parhaiten omaan tarpeeseen sopiva kone löytyy miettimällä käyttötarkoitusta sekä työskentelyasentoa: mitä käyttökohde vaatii koneelta ja minkä mallisella koneella työ onnistuu tekijältään helpoimmin.

Työskentelyasento poraamisessa tai kierteityksessä

Ergonomisuus on Depragin pora- ja kierteityskoneiden suunnittelussa yksi tärkeistä lähtökohdista, ja jotta se toteutuu myös käytännössä, on osattava valita oikeanlainen malli kuhunkin käyttöön. Jokaisella porakone- ja kierteityskonemallilla on oma optimaalinen työskentelykulmansa, jossa sen edut pääsevät oikeuksiinsa. Paineilmakäyttöiset porakoneet ovat yleisesti ottaen melko kevyitä, joten niiden kannattelu sinänsä ei vaadi suurta ponnistelua, mutta epäergonominen staattinen asento voi pidemmän päälle rasittaa paljonkin.

Tavallisimmin käytetty porakonemalli on pistoolimallinen. Kaikki Depragin pistoolikahvalla varustetut porakoneet ovat liipaisimella käynnistyviä. Paras työskentelyasento tälle mallille on vaakasuuntainen, ja silloin ote koneesta on käyttäjälle mahdollisimman vähän kuormitusta aiheuttava.

Suoramallinen porakone sopii käytettäväksi erityisesti tilanteissa, joissa työskentelyn on tapahduttava pystysuorassa. Malli pääsee oikeuksiinsa myös ahtaissa paikoissa, joissa koneen käyttötila on rajoitettu.

Kulmaporakone kannattaa valita silloin, kun porattava kohde on alhaalla päin ja poranterältä vaaditaan pystyasentoa. Kulmaporakonemalleja on erikokoisia, ja pienimmät niistä sopivat ahtaisiinkin tiloihin. Jos käytettävissä oleva tila on ratkaiseva, kannattaa myös valita mieluummin kiristysistukalla varustettu malli, sillä ne mahtuvat huomattavasti matalampaan tilaan kuin poraistukalla varustetut mallit.

Kierteityskoneita Deprag valmistaa pistooli- ja suoramallisina, ja mallin valintaan pätevät samat säännöt kuin porakoneissakin.

Porakoneen tai kierteityskoneen käyttökohde

Depragin pora- ja kierteityskoneet on tehty raskaan teollisuuden vaativaan käyttöön. Niitä käytetään paljon muun muassa koneteollisuudessa, ilmailu- ja autoteollisuudessa sekä laivanrakennuksessa, joissa kaikissa työkaluilta edellytetään kestävyyttä, tehoa ja työskentelyn helppoutta. Käytännössä kaikki Depragin pora- ja kierteityskoneet sopivat teräkselle, puulle, muoville ja metalleille. Oikeanlaisen koneen valinnassa ratkaisevaa on työstettävän materiaalin kovuus ja paksuus, jotta laitteen teho ja kierrosluku ovat niihin nähden sopivalla tasolla.

Joskus parhaiten omaan käyttötarkoitukseen sopivan koneen löytäminen vaatii myös kokeilua ja useamman mallin testaamista. Näin toimimme esimerkiksi asiakkaamme Sandvik Mining and Construction Oy:n kanssa, kun toimitimme heidän käyttöönsä valikoiman paineilmakäyttöisiä työkaluja. Oikeissa olosuhteissa testaamisen kautta löydettiin sopivat koneet ja oikeat kierrosluvut tehokkaaseen työntekoon. Koko referenssin Sandvikista voit lukea täältä.

Autamme mielellämme teitäkin valitsemaan käyttöönne parhaat mahdolliset työkalut Depragin valikoimasta. Soita vain meille numeroon 010 778 1400 ja kerro, mitä tarvitsette.