Haku

Uusinta uutta ruuvauksen saralla

Deprag esitteli loppuvuoden aikana liudan uutuuksia, jotka tekevät ruuvauksesta taas muutaman asteen verran sujuvampaa. Kokosimme tähän pääasiat uusista tuotteista.

Jos haluat tarkempaa tietoa, kerromme mielellämme lisää. Yhteystietomme löydät täältä ».

DEPRAG Plus, uusi ohjainyksikkö AST12

Sähköisten ohjelmoitavien ruuvinvääntimien ohjaamiseen ja ruuvausohjelmien hallintaan tuo uudenlaista tehoa Depragin AST12-ohjainyksikkö, joka yhdistelee aiempien AST5:n, AST6:n ja AST11:n ominaisuudet. Kun ennen ohjainyksikkö on valittu kolmesta vaihtoehdosta käyttötarkoituksen ja liitäntöjen mukaan, nyt yksi malli kattaa kaikki nämä tarpeet. AST12-ohjainyksiköstä tulee saataville kolme eri versiota vääntimen momentista riippuen ja ne julkaistaan vuoden 2021 aikana, alkaen pienimmästä päästä.

Uuden mallin etuna AST5:een ja AST6:een verrattuna on kaikkien nykyaikaisten liitäntöjen saatavuus joko vakiona tai lisätarvikkeina. AST11-ohjainyksikköön verrattuna taas uusi malli on kooltaan huomattavasti pienempi, mutta silti sillä päästään aiempaa suurempiin momentteihin – jopa 70 Nm saakka. Uudessa ohjainyksikössä on huomioitu perinteiset liitännät sekä kenttäväylät, ja tuki löytyy myös uusille liitännöille (Industry 4.0).

Uusia ruuvauksen hallintaan liittyviä ohjelmistoja Depragilta

Ruuvauksen hallintajärjestelmä DEPRAG Cockpit yhtenäistää ruuvinvääntimien hallinnan tavalla, jollaista Depragilla ei ole aiemmin ollut käytössään. Cockpit kerää dataa samanaikaisesti useilta talon ruuvinvääntimiltä – olivat ne sitten Depragin tai muiden valmistajien – ja hallitsee niitä keskitetysti. Järjestelmään tallentuvat muun muassa ruuvauksen loppuarvot ja astekäyrät. Älykkäät ominaisuudet mahdollistavat huoltojen ennakoimisen, vääntimen kalibrointien ajastamisen tietyn ajan välein ja muun muassa hälytysten asetta

misen laatupoikkeamien huomaamiseksi isossa kuvassa. Näin laatu saadaan pidettyä hyvänä koko ajan ja mahdollisiin virheisiin päästään puuttumaan heti.

Deprag Operator Guidance on ohjelmisto, jolla pystytään luomaan ruuvauksen työohjeet työntekijöille ja keräämään data talteen. Ohjelmiston avulla ruuvausjärjestys on helppo ohjeistaa järjestelmän samalla valvoessa, että kaikki tarvittavat työvaiheet tulee tehtyä. Selkeän ohjeistuksen ansiosta työ on laadukkaampaa ja tehokkaampaa, ja uusien työntekijöiden kohdalla ohjelmiston käyttö on hyvä keino helpottaa työn oppimista.

Ruuvausautomaation käyttöönoton sujuvoittamiseen Deprag on tuonut ohjelmistouutuudet nimeltä TIA Link ja TwinCAT Link.

E-SFM vaihtoehtona tavalliselle ruuvausyksikölle

Täysin sähköisesti hallittava E-SFM on täydentävä lisä Depragin perinteisten paineilmasylinterillä toimivien ruuvausyksiköiden valikoimaan. E-SFM:ssä on sisäänrakennettuna servoakselisto, joten se hallitsee tarkasti ruuvinvääntimen liikkeet. Liikkeiden nopeutta ja voimaa pystytään hallitsemaan hyvin eri kohdissa liikettä, jolloin tietyssä kohdassa liike voi olla hitaampi ja voima voidaan säätää kuhunkin liikeradan kohtaan sopivaksi.

Uusi ruuvausyksikkö on suunniteltu tuomaan kustannussäästöjä sen kautta, että toimintaa pystytään hallitsemaan

tarkemmin. Säätömahdollisuuksien hyödyt näkyvät myös laadussa: esimerkiksi herkkiä tuotteita pystytään käsittelemään pienemmällä voimalla. Hallintamahdollisuudet paranevat myös tuotteissa, joissa ruuvit ovat eri tasoissa.

Lisäksi optimaalisilla säädöillä pystytään vähentämään muun muassa ruuveista irtoavan lian ja pölyn määrää.

Uudet askelsyöttimet (Step Feeder)

Tärymalja- ja haarukkamallisten ruuvinsyöttimien rinnalle Deprag lisää nyt valikoimaansa askelruuvinsyöttimet. Askelsyöttimessä tasomainen nostin nostaa ruuveja säiliöstä syöttökiskolle, jota pitkin ne siirtyvät kohti jakajaa ja edelleen syöttöletkulle.

Täysin uudenlainen syöttötapa tuo useita etuja, joista ensimmäinen on puhtaus. Askelsyöttimissä ei käytetä täryä, joten niissä ruuveista ei irtoa materiaalia ja likaa kuten tärymaljasyöttimissä. Haarukkasyöttimiin verrattuna taas askelsyöttimien tahtiaika on parempi ja niissä pystytään käsittelemään myös uppokantaruuveja.

PKS- ja PKP-kevennystelineet

Ruuvinvääntimen sijaintia tarkkaileva DEPRAG PKS -kevennysteline helpottaa ruuvaustyötä. Omalla jalustallaan seisova teline poistaa käyttäjään kohdistuvan rasituksen ja varmistaa, että oikea määrä ruuveja on kiristetty oikeassa järjestyksessä oikeaan momenttiin.

PKP-kevennysteline toimii samalla tekniikalla kuin PKS, mutta toteutus on hiukan erilainen. Teline muodostuu työpisteen yläpuolella olevasta johdeakselistosta, jolla ruuvinväännin tuetaan käsittelemisen helpottamiseksi ja käyttäjän voiman tarpeen vähentämiseksi.

Molemmat mallit ovat vapaasti ohjelmoitavia. Niissä voidaan määrittää parametrit sekä ruuvien paikoille että niiden kiristysmomenteille.

Kysy meiltä lisää!

Autamme mielellämme ruuvausratkaisuihin liittyvissä asioissa. Soita meille numeroon 010 778 1400 tai laita sähköpostia osoitteeseen info@pneumacon.fi.

Paineilmaliittimet eri käyttökohteissa

Paineilmaliittimiä tarvitaan hyvin monenlaisissa käyttökohteissa eri teollisuudenaloilla. Vaikka yksityiskohtaiset tarpeet paineilmaliittimiltä vaihtelevat hiukan kohdekohtaisesti, joka kohteessa on hyvä panostaa korkean laadun tuomaan luotettavuuteen, suorituskykyyn ja turvallisuuteen.

Paineilmaliittimet ovat paineilmajärjestelmän kriittisiä kohtia

Paineilma soveltuu käyttövoimaksi muun muassa työkaluille, koneille ja hengityslaitteille. Sähköön verrattuna paineilma on monessa käyttökohteessa ja -tarkoituksessa edelleen parempi vaihtoehto: paineilmakäyttöiset koneet ja työkalut kestävät usein paremmin rasitusta äärirajoille asti, ovat vahvempia ja sitä kautta myös luotettavampia.

Paineilman käyttö vaatii kuitenkin aina koko paineilmajärjestelmän kunnosta huolehtimista, ja laadukkaat paineilmaliittimet ovat yksi järjestelmän tärkeimmistä yksityiskohdista. Paineilmaliittimien valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti niiden turvallisuuteen, suorituskykyyn sekä kytkemisen ja irrottamisen helppouteen.

Turvallisuuden tärkeyttä ei varmastikaan tarvitse sen enempää perustella, sillä sen tulisi jokaisella työpaikalla olla itsestäänselvyys. Paineilmaliittimien suorituskyky vähentää paineilmajärjestelmän vuotoja ja painehäviöitä, jolloin työkalut toimivat tehokkaammin, energiankulutus laskee ja yritys parantaa tuottavuuttaan. Paineilmaliittimien helppo käsiteltävyys taas vaikuttaa sekä turvallisuuteen että työskentelyn tehokkuuteen, kun liittimen kytkeminen ja irrottaminen onnistuvat nopeasti, yksinkertaisesti ja ilman onnettomuusriskiä.

Näin valitset oikeanlaisen paineilmaliittimen

CEJNin paineilmaliittimet ovat erinomainen valinta kaikkiin kohteisiin, joissa käytetään paineilmaa – esimerkiksi puusepänteollisuuteen, prosessi- ja kokoonpanoteollisuuteen, korjaamoteollisuuteen sekä kaivosteollisuuteen.

Kaikille CEJNin paineilmaliittimille on yhteistä huippuluokan suorituskyky, luotettavuus ja pitkäikäisyys. Valikoimasta löytyy kuitenkin paljon erilaisia vaihtoehtoja, ja näistä juuri omaan tarpeeseen sopiva paineilmaliitin löytyy esimerkiksi seuraavien kohteen ja käyttötarkoituksen asettamien vaatimusten mukaan:

Mitä materiaalia paineilmaliittimen tulee olla ja vaaditaanko paineilmaliittimeltä erityistä vahvuutta tai keveyttä?

CEJN valmistaa paineilmaliittimiä teräksestä, haponkestävästä teräksestä, messingistä ja alumiinista. Teräksinen paineilmaliitin on äärimmäisen kestävä, kun taas alumiini on materiaalina kevyin ja sen magneettinen häiriötaso on matala.

Millaisilla kierteillä liitin kiinnitetään?

Paineilmaliittimiä on saatavana useilla eri kierreyhteillä, joten ne soveltuvat hyvin monenlaisiin käyttökohteisiin.

Kuinka tärkeää on liittimen helppo käsittely?

Erityisesti usein toistuva käsittelyn tarve, vaativat olosuhteet ja turvallisuuden maksimointi ovat päteviä syitä käsiteltävyydeltään mahdollisimman yksinkertaisen paineilmaliittimen valinnalle.

Onko järkevää valita turvalukituksellinen paineilmaliitin?

Automaattinen turvalukitus estää liittimen tahattoman aukeamisen käytön aikana. Ylimääräisen lukitustoiminnon vuoksi liittimen käyttäjän on avattava lukitus ennen liittimen irrottamista. Turvalukituksella varustetut liittimen ovat ns. yhdenkädenliittimiä kytkettäessä, mutta niiden irrottaminen tapahtuu kahdella kädellä.

Kysy meiltä lisää!

Autamme mielellämme paineilmaliittimien ja muiden paineilmaan liittyvien tuotteiden valinnassa. Soita meille numeroon 010 778 1400 tai laita sähköpostia osoitteeseen info@pneumacon.fi.

8 neuvoa paineilmatyökalujen käyttöön

Paineilmatyökalut ovat erittäin varmatoimisia ja kestäviä, ammattimaiseen käyttöön sopivia työkaluja. Niiden toimivuuden ja pitkän käyttöiän varmistamiseksi on kuitenkin muistettava huolehtia tietyistä asioista.

Ennen kuin kytket paineilmatyökalun paineilmajärjestelmään, muista nämä:

1. Käytettävän paineilman on oltava kuivaa ja puhdasta.

Paineilman seassa oleva lika kuluttaa turhaan laitteita, lisää niiden huollon tarvetta ja lyhentää käyttöikää. Myös kosteus aiheuttaa ongelmia paineilmajärjestelmään ja rasittaa paineilmakäyttöisiä työkaluja

2. Lamellimoottoreilla toimivat koneet tarvitsevat voideltua ilmaa.

Tähän tulee käyttää nimenomaan paineilmatyökaluille tarkoitettua öljyä, jonka paineilmanhuoltoyksikön voitelulaite annostelee paineilman joukkoon. Voidellulla ilmalla saadaan koneista täysi teho sekä samalla pidennetään huoltoväliä.

3. Hammas- ja turbiinimoottoreille ei pidä käyttää voideltua ilmaa.

Öljy itsessään ei varsinaisesti haittaa mitään, mutta öljy sitoo mahdollisesti ilman mukana olevia epäpuhtauksia ja näin vaurioittaa moottoria.

4. Paineilmatyökaluja tulee käyttää paineilmanhuoltoyksiköiden eli suodattimien, sumuvoitelulaitteiden ja säätimien kanssa.

Huoltoyksiköt ovat vaivattomin tapa pitää paineilmajärjestelmä toimintakuntoisena, ja sen ansiosta työkalutkin toimivat paremmin.

5. Säädä paineilmanhuoltoyksikön säädin oikein varmistaaksesi oikean ilmanpaineen.

Kun paine on juuri käytettävälle työkalulle sopiva ja valmistajan suosituksen mukainen, työkalun suorituskyky ja huoltoväli pysyvät optimaalisina.

6. Paineilmanhuoltoyksikön pitää olla asennettuna näkyvälle paikalle, jotta öljyn määrä ja huoltolaitteiden toimivuus pystytään tarkastamaan helposti.

Mitä vähemmällä vaivalla nämä toimenpiteet pystytään tekemään, sitä todennäköisemmin ne tulevat myös hoidetuiksi.

7. Käytä paineilmaletkua, joka on sisähalkaisijaltaan sopivan kokoinen.

Näin varmistetaan riittävä ilman saanti ja saadaan koneesta täysi teho.

8. Työkalun enimmäisetäisyys paineilmanhuoltoyksiköstä on viisi metriä. Käytä tätä pidemmille etäisyyksille sisähalkaisijaltaan suurempaa letkua.

Liian pitkää letkua käytettäessä painehäviö kasvaa ja työkalun teho laskee.

Tarvitsetko päivitystä paineilmatyökaluihisi?

Kattavasta paineilmatyökalujen ja -tuotteiden valikoimastamme löytyvät

Kerromme mielellämme lisää – soita meille numeroon 010 778 1400.

» Katso kaikki yhteystietomme

Helppokäyttöisyys on RADin momenttivääntimien vahva etu

RAD Torque Systemsin momenttivääntimiä on saatavana useita eri sarjoja, joiden kaikkien kehityksessä käytön yksinkertaisuus on ollut yhtenä tärkeimmistä tavoitteista. Näillä työkaluilla työskenneltäessä on helppo keskittyä itse työhön.

Käytön helppous koostuu monesta asiasta

Kun puhutaan momenttivääntimistä ja työkaluista yleensä, työskentelyn helppoutta voidaan ajatella monesta eri kulmasta.

Ensinnäkin työkalun on oltava näppärästi käsiteltävä, jotta sen kannatteluun ei mene turhaan energiaa. Toiseksi tarvittavien säätöjen pitää olla tehtävissä helposti, jotta työkalusta saadaan paras hyöty irti. Kolmanneksi työkalun säilytyksen ja huollon on myös oltava vaivatonta.

Kaikki nämä näkökulmat RADin momenttivääntimissä on otettu huomioon erinomaisesti.

1.    RADin momenttivääntimet ovat helppoja käsitellä

Tärkein lähtökohta työkalujen käsiteltävyydessä on usein niiden koko suhteutettuna tehoon sekä käytännöllinen, ergonominen muotoilu. RADin momenttivääntimissä näihin asioihin on kiinnitetty erityisen hyvin huomiota. Vääntimet ovat kooltaan kompakteja ja kevyitä, ja tällä ne erottuvat edukseen useista muista markkinoilla olevista momenttivääntimistä.

Koon lisäksi käytännölliset toiminnot ovat osa käsittelyn helppoutta. Ominaisuuksissa on eroja RADin eri momenttiväänninsarjojen välillä, mutta esimerkkeinä käsiteltävyyttä helpottavista yksityiskohdista voidaan mainita mm. vasteen automaattinen vapautus, kun haluttu momentti on saavutettu ja ahtaimpien paikkojen asennustöihin tarkoitettu vääntimen irrotettava jatkovarsi.

2.    Momentin säätö on helppoa

Tarvittava momentti on RADin momenttivääntimissä kätevä säätää kohdalleen. Paineilmalla toimivissa vääntimissä säätö tapahtuu portaattomasti paineensäätimestä, joka on asennettu vääntimen kantokahvalla varustettuun telineeseen.

Akkukäyttöisissä momenttivääntimissä vääntömomentti asetetaan kahta näppäintä käyttämällä, jolloin momentti näkyy vääntimen selkeällä näytöllä. Plus-näppäintä painamalla momentti suurenee ja miinus-näppäimellä pienenee – tämän helpommaksi säätäminen ei juuri voi käydä. Akun poistaminen ei nollaa säätöjä, vaan viimeksi käytetty vääntömomentti jää muistiin seuraavan käyttökerran varalle.

3.    Helppo huolto ja säilytys

RADin momenttivääntimet ovat kestävää ammattilaislaatua, joten ne toimivat luotettavasti pitkään eivätkä vaadi huoltoa jatkuvasti. Akkukäyttöisissä malleissa akut ovat myös erittäin kestäviä: yhdellä latauksella pystytään kiinnittämään enemmän pultteja, ja toisaalta akun käyttöikä kestää paljon latauskertoja.

Kuten edellisestä kohdasta tulikin jo esille, paineilmakäyttöisten momenttiväänninten mukana tulee aina kantamista helpottava teline. Akkukäyttöiset momenttivääntimet puolestaan toimitetaan säänkestävässä salkussa, jossa on kätevä kantaa väännin tarvittavine varusteineen työntekopaikalle. Myös työkalujen säilytys onnistuu siististi, kun kaikille osille on omat paikkansa.

Esimerkkejä RADin momenttivääntimien käytöstä

RAD Torque Systemsin YouTube-kanavalta löytyy videoita, jotka havainnollistavat hyvin momenttivääntimien käyttöä ja ominaisuuksia. Katso esimerkiksi seuraavat videot ja kysy tarvittaessa meiltä lisää numerosta 010 778 1400!


RAD B-RAD SELECT 700 – akkukäyttöiset momenttivääntimet
https://www.youtube.com/watch?v=sJVtccZE0vg


RAD 14 GX-2 – paineilmakäyttöiset momenttivääntimet
https://www.youtube.com/watch?v=mtIlmPZta34


RAD E-RAD BLU 3400 – sähköiset servovääntimet
https://www.youtube.com/watch?v=_h3j6FKfExU

Paineilmatyökalut on tehty tehokkaaseen työskentelyyn

Tehtaissa ja tuotantolaitoksissa paineilmatoimiset työkalut ovat usein paras valinta. Valikoimastamme löytyvät Depragin paineilmatyökalut ja RADin momenttivääntimet ovat äärimmäisen luotettavia sekä kestäviä, minkä ansiosta tuotanto ja työ pysyvät sujuvina.

Paineilmatyökalujen edut verrattuna sähkö- tai akkukäyttöisiin työkaluihin

Sähkö- ja akkukäyttöisillekin työkaluille on paikkansa, mutta jos paineilmaa energianlähteenä on saatavilla, paineilmatyökalut ovat monessa suhteessa järkevin vaihtoehto.

Sähköllä tai akulla toimiviin työkaluihin verrattuna kevyellä ilmamoottorilla varustetuissa paineilmatyökaluissa tehon ja painon suhde on parempi. Koneet ovat kompakteja sekä kevyitä käsitellä, jolloin työskentelykin onnistuu näppärämmin – ja samoin niiden huolto.

Paineilmatyökalut sopivat erinomaisesti haastaviin työolosuhteisiin. Paineilmatyökalut ovat ulkoista kosteutta ja pölyä kestäviä, joten niillä työskentely onnistuu likaisissakin ympäristöissä. Ääriolosuhteissa, niin kuin toki muuallakin, paineilmatyökalujen plussa on myös niiden äärimmäinen kestävyys.

Lisäksi paineilmatyökaluilla on omat etunsa turvallisuusnäkökulmasta katsottuna. Niiden käyttöön ei liity sähköiskujen vaaraa eikä ylikuumenemis- tai ylikuormitusriskiä.

Depragin paineilmatyökalut ammattikäyttöön

Depragin paineilmatyökalut erottuvat monista muista pitkällä käyttöiällään, tehokkuudellaan ja käyttäjäystävällisyydellään. Suorituskykyä riittää tilanteessa kuin tilanteessa, ja koneissa on monipuolisesti vaihtoehtoja erilaisiin käyttötarkoituksiin sekä työskentelyolosuhteisiin.

Paineilmahiomakoneilla hiontatyöt hoituvat tehokkaasti ja hyvällä työnjäljellä. Depragin valikoimasta löytyy kulmahiomakoneita ja suorahiomakoneita joka lähtöön. Vaativaan ammattikäyttöön luotettavia valintoja ovat myös paineilmakäyttöiset porakoneet ja kierteityskoneet sekä paineilmavasarat ja -taltat.

Yrityksissä laadukkaisiin paineilmatyökaluihin panostaminen tuo helposti lisää kannattavuutta ja selkeyttä toimintaan. Toimitimme muutaman viimeisen vuoden aikana Sandvikille laajan valikoiman paineilmatyökaluja, jotta käytössä olevien työkalujen kirjo saatiin yhtenäisemmäksi ja samalla työkalujen huoltokäytäntö selkeytyi. Koko Sandvik-referenssi on luettavissa täällä ».

RADin momenttivääntimet vaativiinkin käyttökohteisiin

Paineilmaväännin momenttiväänninRAD Torque Systemsin momenttivääntimet on suunniteltu teollisuuden vaativiin käyttötarkoituksiin, ja ne ovat erittäin vahvoja sekä toimintavarmoja. Kaikkein raskaimmatkin kokoonpano- ja huoltotyöt onnistuvat luotettavasti RADin eri väänninsarjojen momenttivääntimillä.

Boliden Kevitsan kaivos on yksi kohteista, joissa raskaan kaluston huollot suoritetaan toimittamillamme RADin momenttivääntimillä. Niiden avulla pulttiliitokset saadaan auki hallitusti ja kiristetyksi takaisin juuri oikeaan momenttiin. Referenssi Boliden Kevitsasta löytyy kokonaisuudessaan täältä ».

Soita meille ja kysy lisää!

Kun tarvitset parhaita mahdollisia paineilmatyökaluja yrityksesi käyttöön, käänny meidän puoleemme. Perehtymällä yrityksesi tarpeisiin voimme suositella sopivia Depragin paineilmatyökaluja tai RADin momenttivääntimiä käyttötarkoitukseesi. Kysy meiltä lisää numerosta 010 778 1400.

Turvallisuus on paineilmatuotteissa ykkösasia

Paineilmalla työskenneltäessä turvallisuuden on aina oltava vahvasti huomioituna. CEJN on ottanut tämän näkökulman tosissaan: kaikissa paineilmatuotteissa kehityksen tavoitteena on turvallisuuden lisääminen, suorituskyvystä kuitenkaan tinkimättä.

CEJNin turvakela pitää paineilmaletkun hallinnassa

Turvakela on yksi CEJNin innovaatioista paineilmalla työskentelyn turvallisuuden lisäämisessä. Kelan ansiosta letkut eivät jää lojumaan lattialle aiheuttamaan kompastumisvaaraa, mutta lisäksi turvakelan ominaisuudet ennaltaehkäisevät myös muita vahinkoja.

Turvakelassa on hallittu, hidas letkun sisäänkelaus, jonka ansiosta letkun pää ei pääse paiskautumaan ihmisiä tai esineitä päin. Sisäänkelautumisen stopparina toimii pehmeä pysäytyspallo, joka on itsessään yksi turvallisuustekijöistä. Jos henkilö astuu lattialla lojuvan letkun pysäytyspallon päälle, pehmeään palloon ei liukastu tai kompastu niin todennäköisesti kuin kovaan palloon. Kelan vahva jousimekanismi kestää kovaakin käyttöä.

Tärkeä tekijä turvallisuudessa on myös käytettävyys. Kun letkukeloja on helppo käyttää, työ on yksinkertaisempaa ja onnettomuuksienkin riski pienenee. CEJNin turvakelat kääntyvät 180°, mikä helpottaa työskentelyä. Kelan vahvarakenteinen kotelo suojaa sekä letkua että jousimekanismia epäpuhtauksilta, joten kela pysyy toimivana pitkään. Turvakelan kiinnitys seinäpidikkeeseen on myös suunniteltu helpoksi: kela asennetaan paikalleen näppärästi pikalukituksella. Tarvittaessa myös letkun vaihto on helppoa.

Laadukkaalla paineilmaletkullakin on kelautumisessa suuri merkitys. CEJNin kestävä, punosvahvistettu polyuretaaniletku ei kierry kelautuessaan ja palautuu muotoonsa nopeasti. Letkut ovat kevyitä, erittäin taipuisia ja kestäviä, joten ne ovat käytössä pitkäikäisiä. Keloja on saatavilla myös huomiovärisillä Hi-Vis-letkuilla.

Turvallisuuden lisäksi CEJNin paineilmakeloissa on panostettu suorituskykyyn, joka on parannetun nivelrakenteen ansiosta huomattavasti parempi kuin tavallisissa paineilmakeloissa. Katso video aiheesta täältä »

Turvapikaliittimet ovat sekä näppäriä käyttää että turvallisuutta lisääviä

Liittimet ovat aina olleet CEJNin päätuotteita, ja niiden saralla pitkän kehitystyön viimeisin saavutus on eSafe-turvapikaliitin. Sen käyttö on erittäin helppoa, sillä kiinnitys onnistuu yhdellä kädellä ja pienen kokonsa vuoksi liittimisestä saa hyvän otteen. eSafe poistaa letkusta paineen ennen letkun irtoamista, joten irrottamisesta syntyy vähemmän meteliä eikä siitä aiheudu rekyyliä. Näin saadaan poistettua liittimen irrottamisesta johtuvat onnettomuusriskit.

Toki oman panoksensa työn sujuvuuteen antavat myös eSafe-liittimien laatu ja luotettavuus. Liittimet ovat erittäin kestäviä ja niillä on hyvät virtausarvot sekä pieni painehäviö, joten käyttöikää riittää useiksi vuosiksi.

Lisäksi CEJNin valikoimassa on automaattisella turvalukituksella varustettuja liitinmalleja. Turvalukitus estää liittimen tahattoman aukeamisen käytön aikana. Myös näiden liittimien kytkeminen onnistuu yhdellä kädellä, mutta irrottaminen vaatii turvalukituksen takia tarkoituksellisesti kahden käden käyttämistä.

Turvalliset paineilmapistoolit eivät aiheuta riskitilanteita

Paineilmapistoolien käyttöön voi liittyä vaaratilanteita silloin, kun putken pää tukkeutuu esimerkiksi ihoa vasten ja ja paine pääsee sen jälkeen purkautumaan tarkoitettua suurempana. CEJNin ratkaisu tähän on turvaventtiilillä varustettu puhalluspistooli. Jos putken pää tukitaan ja paine nousee yli kahden baarin (30 PSI), turvaventtiili sulkee ilman virtauksen.

Myös melu on turvallisuusriski työpaikoilla. CEJNin puhalluspistooli Star-Tip-kärjellä helpottaa tätä ongelmaa laskemalla melutason 85 dB(a):iin tai pienemmäksi. Kärjen muotoilun ansiosta virtausaukkoa ei voida tukkia, joten tavalliset kärjen tukkimisesta aiheutuvat riskit vältetään.

Onko paineilmatuotteidesi turvallisuudessa ja käytettävyydessä parantamisen varaa?

Kysy meiltä lisää aiheesta – yhteystietomme löydät täältä.