Haku

Paineilmaliittimissä on eroja – CEJNin eSafe-paineilmapikaliitin päihittää muut mennen tullen

Vaikka paineilmaliitin on vain pieni osa koko paineilmajärjestelmää, sillä on erittäin ratkaiseva rooli kokonaisuuden kannalta. CEJNin eSafe on paineilmapikaliitin, jonka ominaisuudet on hiottu äärimmilleen lisäämään paineilmalla työskentelyn tehokkuutta ja turvallisuutta.

eSafe-paineilmaliitin ratkaisee monta haastetta kerralla

Paineilmaliitin on se kohta paineilmajärjestelmästä, jota käsitellään useimmin. Jos jokin kohta järjestelmästä vuotaa ja fuskaa, se on useimmiten juuri paineilmaliitin. Paineilmaliittimien kiinnittäminen ja irrottaminen ovat myös tyypillisiä vaiheita tapaturmien sattumiselle. Tässä tulikin jo monta syytä siihen, miksi paineilmaliitinten valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Paineilmaliitinten valmistaja CEJN on tehnyt alallaan uraa uurtavaa työtä, josta erinomaisena esimerkkinä on paineilmaliitinten uutta sukupolvea edustava eSafe. Sen ainutlaatuinen patentoitu rakenne tarjoaa kaikki samat edut kuin CEJNin standardiliittimetkin ja niiden lisäksi parempaa turvallisuutta yhdistettynä huippusuorituskykyyn.

Vuotamaton paineilmaliitin tehostaa koko järjestelmän toimintaa

Paineilmaliittimillä on suora vaikutus paineilmalla toimivien laitteiden suorituskykyyn. Paineen lasku ja jatkuvat paineilman vuodot tulevat yrityksille kalliiksi, mutta laadukkailla paineilmaliittimillä niitä voidaan ehkäistä tehokkaasti. eSafe on tässä alansa parhaimmistoa.

eSafe-pikaliittimissä virtausarvot on saatu maksimoitua ja painehäviöt minimoitua. Näin paineilmatyökalut saavat käyttöönsä maksimi-ilmanpainekapasiteetin, jolloin ne toimivat täydellä teholla ja työ onnistuu nopeammin.

Turvallisuus on paineilmaliittimissä tärkeä ominaisuus

Kuten nimikin sanoo, eSafe-pikaliitin on suunniteltu turvallisuus edellä. Se on helppo kytkeä ja irrottaa, ergonominen käsitellä, ja kaiken lisäksi käsittely onnistuu yhdellä kädellä.

eSafe-pikaliittimiä käyttämällä työympäristöstä saadaan turvallisempi, sillä eSafe-liittimistä ei aiheudu rekyyliä tai kovia ääniä. eSafe-pikaliittimen sisäpuolinen rakenne on toteutettu niin, että paineilmaventtiili aukeaa vasta, kun pistoke on tarpeeksi syvällä liittimen rungossa. Irrotettaessa pistoke irtoaa rungosta vasta sen jälkeen, kun letku on kokonaan tyhjentynyt. Ilma pääsee hallitusti liittimestä ulos eikä päästä letkua paiskautumaan. Tämän ansiosta työtapaturmien todennäköisyys pienenee huomattavasti. Myös melutaso on huomattavasti miellyttävämpi, turvarajojen sisällä.

Alla olevan linkin videosta selviävät hyvin mm. eSafe-liittimen rakenne ja vertailu tavallisen liittimen rekyyliin.

» Katso englanninkielinen video eSafe-pikailmaliittimen ominaisuuksista

» Tutustu eSafe-esitteeseen

Kysy meiltä lisää!

Autamme mielellämme paineilmaliittimien ja muihin paineilmaan liittyvien tuotteiden valinnassa. Soita meille numeroon 010 778 1400 tai laita sähköpostia osoitteeseen info@pneumacon.fi.

Paineilmatyökalut ammattikäyttöön – Miksi ammattilaisen kannattaa panostaa laatutyökaluihin?

Mitä useammin sama työvaihe toistuu, sitä suurempi merkitys on sillä, kuinka se tehdään. Kunnon työkalut ovat yksi erittäin tärkeä tekijä, jolla työn ja tuotannon tehokkuuteen voidaan vaikuttaa.

Mikä tekee työkalusta ammattikäyttöön sopivan?

On niitä työkaluja, jotka ovat riittävän hyviä satunnaisessa käytössä, mutta on myös niitä, joissa kaikki ominaisuudet on mietitty loppuun asti mahdollisimman tehokasta työntekoa varten. Mitä kaikkea paineilmatyökaluilta sitten pitää pystyä vaatimaan ammattikäytössä?

Hyvä työnjälki on ehkä näkyvin asia, jota paineilmatyökaluilla työskenneltäessä voidaan arvioida. Esimerkiksi hiomakonetta käytettäessä työnjälki on erittäin olennainen asia. Tasapainotetut tai joustavakaraiset mallit vähentävät viilan ”hakkaamista”, jolloin tuotteeseen ei tule ylimääräisiä jälkiä.

Ergonomisuus on paineilmatyökalujen ammattikäytössä näkökulma, jota ei missään nimessä kannata ohittaa. Kun työ saadaan hoidetuksi mahdollisimman vähällä kuormituksella työntekijälle, se onnistuu takuuvarmasti myös nopeammin ja tehokkaammin. Oikeasti laadukkaan paineilmatyökalun tunnistaa usein juuri siitä, miten hyvin työskentelymukavuus on otettu huomioon työkalun suunnittelussa.

Varmatoimisuus on tärkeää minkä tahansa työkalun ammattikäytössä. Paineilmatyökaluissa varmuus on virtalähteen osalta jo hyvällä tasolla, mutta myös itse työkaluilla on toki siihen vaikutusta. Usein parhaat ratkaisut löytyvät työkaluvalmistajan pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena, ja siksi kauemmin markkinoilla olleet paineilmatyökalumerkit ovat todennäköisimmin luotettavimpia valintoja.

Paineilmatyökalujen huoltoa kannattaa myös aina miettiä jo siinä vaiheessa, kun työkaluihin panostetaan. Kaikki paineilmatyökalut tarvitsevat huoltoa tietyin väliajoin, vaikka ne olisivat kuinka laadukkaita – vaikka laadukkaat toki vähän harvemmin. Kun huolloista pystytään sopimaan ennakkoon vaikkapa paineilmatyökalujen maahantuojan kanssa, työhön ja tuotantoon tulevat katkot pysyvät lyhyinä ja laitteet toimivina.

Laadukkaat paineilmatyökalut tuovat monia hyötyjä yritykselle

Edellisten kohtien perusteella saadaan helposti johdettua hyödyt, joita ammattikäyttöön suunniteltujen, korkealaatuisten paineilmatyökalujen avulla saavutetaan.

Kustannustehokkuus – Luotettavilla ja optimaalisesti toimivilla paineilmatyökaluilla työ saadaan tehtyä kerralla oikein ja aikaa tai muita resursseja tuhlaamatta.

Helppous – Paineilmatyökalut, joiden kanssa tulee mahdollisimman vähän ylimääräistä säätämistä, tekevät työstä sujuvaa, viivästyksetöntä ja vaivatonta.

Työturvallisuus – Mitä paremmalla tasolla paineilmatyökalujen helppokäyttöisyys ja ergonomia ovat, sitä vähemmän sattuu tapaturmia ja rasituksesta aiheutuvia vammoja. Työn turvallisuus on jo sinänsä erittäin tärkeä tavoiteltava asia, mutta sen myötä vähennetään myös sairauslomista johtuvia poissaoloja ja lisätään sitä kautta työn tehokkuutta.

Mitä useampia paineilmatyökaluja yrityksessä tarvitaan, sitä moninkertaisemmaksi laadukkailla työkaluilla saavutettava hyöty myös kasvaa. Laadukkaat paineilmatyökalut ovat myös pitkäikäisiä, joten niihin investoiminen on ehdottomasti järkevää.

Maahantuomme paineilmatyökaluja ammattikäyttöön

Olemme valinneet tuotevalikoimaamme laadukkaimmat ja kestävimmät paineilmatyökalut, joiden valmistajiin meillä on hyvät, vuosikymmenien aikana rakennetut suhteet. Voimme siis taata, että meiltä ostetut työkalut ovat alansa parhaita. Jos siitä huolimatta jotain reklamoitavaa tulee, meidän kauttamme asiat hoituvat varmasti kuntoon. Kaikki myymämme paineilmatyökalut voidaan huoltaa, joten ne eivät ole kertakäyttöhankintoja.

Esimerkiksi nämä paineilmatyökalujen laatumerkit saat meiltä:

  • Deprag ­– ehdottoman korkealaatuisia ammattilaistyökaluja hiomakoneista porakoneisiin
  • RAD Torque Systems – kestäviä momenttivääntimiä vaativiinkin käyttötarkoituksiin
  • SCRAP’AIR – laadukkaat tärinävaimennetut petkeleet
  • Allegro – puhaltimet teollisuuden ja laitosten tarpeisiin

Kun tarvitset yrityksesi käyttöön laadukkaita paineilmatyökaluja, soita meille numeroon 010 778 1400.

» Katso kaikki yhteystietomme

 

8 neuvoa paineilmatyökalujen käyttöön

Paineilmatyökalut ovat erittäin varmatoimisia ja kestäviä, ammattimaiseen käyttöön sopivia työkaluja. Niiden toimivuuden ja pitkän käyttöiän varmistamiseksi on kuitenkin muistettava huolehtia tietyistä asioista.

Ennen kuin kytket paineilmatyökalun paineilmajärjestelmään, muista nämä:

1. Käytettävän paineilman on oltava kuivaa ja puhdasta.

Paineilman seassa oleva lika kuluttaa turhaan laitteita, lisää niiden huollon tarvetta ja lyhentää käyttöikää. Myös kosteus aiheuttaa ongelmia paineilmajärjestelmään ja rasittaa paineilmakäyttöisiä työkaluja

2. Lamellimoottoreilla toimivat koneet tarvitsevat voideltua ilmaa.

Tähän tulee käyttää nimenomaan paineilmatyökaluille tarkoitettua öljyä, jonka paineilmanhuoltoyksikön voitelulaite annostelee paineilman joukkoon. Voidellulla ilmalla saadaan koneista täysi teho sekä samalla pidennetään huoltoväliä.

3. Hammas- ja turbiinimoottoreille ei pidä käyttää voideltua ilmaa.

Öljy itsessään ei varsinaisesti haittaa mitään, mutta öljy sitoo mahdollisesti ilman mukana olevia epäpuhtauksia ja näin vaurioittaa moottoria.

4. Paineilmatyökaluja tulee käyttää paineilmanhuoltoyksiköiden eli suodattimien, sumuvoitelulaitteiden ja säätimien kanssa.

Huoltoyksiköt ovat vaivattomin tapa pitää paineilmajärjestelmä toimintakuntoisena, ja sen ansiosta työkalutkin toimivat paremmin.

5. Säädä paineilmanhuoltoyksikön säädin oikein varmistaaksesi oikean ilmanpaineen.

Kun paine on juuri käytettävälle työkalulle sopiva ja valmistajan suosituksen mukainen, työkalun suorituskyky ja huoltoväli pysyvät optimaalisina.

6. Paineilmanhuoltoyksikön pitää olla asennettuna näkyvälle paikalle, jotta öljyn määrä ja huoltolaitteiden toimivuus pystytään tarkastamaan helposti.

Mitä vähemmällä vaivalla nämä toimenpiteet pystytään tekemään, sitä todennäköisemmin ne tulevat myös hoidetuiksi.

7. Käytä paineilmaletkua, joka on sisähalkaisijaltaan sopivan kokoinen.

Näin varmistetaan riittävä ilman saanti ja saadaan koneesta täysi teho.

8. Työkalun enimmäisetäisyys paineilmanhuoltoyksiköstä on viisi metriä. Käytä tätä pidemmille etäisyyksille sisähalkaisijaltaan suurempaa letkua.

Liian pitkää letkua käytettäessä painehäviö kasvaa ja työkalun teho laskee.

Tarvitsetko päivitystä paineilmatyökaluihisi?

Kattavasta paineilmatyökalujen ja -tuotteiden valikoimastamme löytyvät

Kerromme mielellämme lisää – soita meille numeroon 010 778 1400.

» Katso kaikki yhteystietomme

Helppokäyttöisyys on RADin momenttivääntimien vahva etu

RAD Torque Systemsin momenttivääntimiä on saatavana useita eri sarjoja, joiden kaikkien kehityksessä käytön yksinkertaisuus on ollut yhtenä tärkeimmistä tavoitteista. Näillä työkaluilla työskenneltäessä on helppo keskittyä itse työhön.

Käytön helppous koostuu monesta asiasta

Kun puhutaan momenttivääntimistä ja työkaluista yleensä, työskentelyn helppoutta voidaan ajatella monesta eri kulmasta.

Ensinnäkin työkalun on oltava näppärästi käsiteltävä, jotta sen kannatteluun ei mene turhaan energiaa. Toiseksi tarvittavien säätöjen pitää olla tehtävissä helposti, jotta työkalusta saadaan paras hyöty irti. Kolmanneksi työkalun säilytyksen ja huollon on myös oltava vaivatonta.

Kaikki nämä näkökulmat RADin momenttivääntimissä on otettu huomioon erinomaisesti.

1.    RADin momenttivääntimet ovat helppoja käsitellä

Tärkein lähtökohta työkalujen käsiteltävyydessä on usein niiden koko suhteutettuna tehoon sekä käytännöllinen, ergonominen muotoilu. RADin momenttivääntimissä näihin asioihin on kiinnitetty erityisen hyvin huomiota. Vääntimet ovat kooltaan kompakteja ja kevyitä, ja tällä ne erottuvat edukseen useista muista markkinoilla olevista momenttivääntimistä.

Koon lisäksi käytännölliset toiminnot ovat osa käsittelyn helppoutta. Ominaisuuksissa on eroja RADin eri momenttiväänninsarjojen välillä, mutta esimerkkeinä käsiteltävyyttä helpottavista yksityiskohdista voidaan mainita mm. vasteen automaattinen vapautus, kun haluttu momentti on saavutettu ja ahtaimpien paikkojen asennustöihin tarkoitettu vääntimen irrotettava jatkovarsi.

2.    Momentin säätö on helppoa

Tarvittava momentti on RADin momenttivääntimissä kätevä säätää kohdalleen. Paineilmalla toimivissa vääntimissä säätö tapahtuu portaattomasti paineensäätimestä, joka on asennettu vääntimen kantokahvalla varustettuun telineeseen.

Akkukäyttöisissä momenttivääntimissä vääntömomentti asetetaan kahta näppäintä käyttämällä, jolloin momentti näkyy vääntimen selkeällä näytöllä. Plus-näppäintä painamalla momentti suurenee ja miinus-näppäimellä pienenee – tämän helpommaksi säätäminen ei juuri voi käydä. Akun poistaminen ei nollaa säätöjä, vaan viimeksi käytetty vääntömomentti jää muistiin seuraavan käyttökerran varalle.

3.    Helppo huolto ja säilytys

RADin momenttivääntimet ovat kestävää ammattilaislaatua, joten ne toimivat luotettavasti pitkään eivätkä vaadi huoltoa jatkuvasti. Akkukäyttöisissä malleissa akut ovat myös erittäin kestäviä: yhdellä latauksella pystytään kiinnittämään enemmän pultteja, ja toisaalta akun käyttöikä kestää paljon latauskertoja.

Kuten edellisestä kohdasta tulikin jo esille, paineilmakäyttöisten momenttiväänninten mukana tulee aina kantamista helpottava teline. Akkukäyttöiset momenttivääntimet puolestaan toimitetaan säänkestävässä salkussa, jossa on kätevä kantaa väännin tarvittavine varusteineen työntekopaikalle. Myös työkalujen säilytys onnistuu siististi, kun kaikille osille on omat paikkansa.

Esimerkkejä RADin momenttivääntimien käytöstä

RAD Torque Systemsin YouTube-kanavalta löytyy videoita, jotka havainnollistavat hyvin momenttivääntimien käyttöä ja ominaisuuksia. Katso esimerkiksi seuraavat videot ja kysy tarvittaessa meiltä lisää numerosta 010 778 1400!


RAD B-RAD SELECT 700 – akkukäyttöiset momenttivääntimet
https://www.youtube.com/watch?v=sJVtccZE0vg


RAD 14 GX-2 – paineilmakäyttöiset momenttivääntimet
https://www.youtube.com/watch?v=mtIlmPZta34


RAD E-RAD BLU 3400 – sähköiset servovääntimet
https://www.youtube.com/watch?v=_h3j6FKfExU

Paineilmatyökalut on tehty tehokkaaseen työskentelyyn

Tehtaissa ja tuotantolaitoksissa paineilmatoimiset työkalut ovat usein paras valinta. Valikoimastamme löytyvät Depragin paineilmatyökalut ja RADin momenttivääntimet ovat äärimmäisen luotettavia sekä kestäviä, minkä ansiosta tuotanto ja työ pysyvät sujuvina.

Paineilmatyökalujen edut verrattuna sähkö- tai akkukäyttöisiin työkaluihin

Sähkö- ja akkukäyttöisillekin työkaluille on paikkansa, mutta jos paineilmaa energianlähteenä on saatavilla, paineilmatyökalut ovat monessa suhteessa järkevin vaihtoehto.

Sähköllä tai akulla toimiviin työkaluihin verrattuna kevyellä ilmamoottorilla varustetuissa paineilmatyökaluissa tehon ja painon suhde on parempi. Koneet ovat kompakteja sekä kevyitä käsitellä, jolloin työskentelykin onnistuu näppärämmin – ja samoin niiden huolto.

Paineilmatyökalut sopivat erinomaisesti haastaviin työolosuhteisiin. Paineilmatyökalut ovat ulkoista kosteutta ja pölyä kestäviä, joten niillä työskentely onnistuu likaisissakin ympäristöissä. Ääriolosuhteissa, niin kuin toki muuallakin, paineilmatyökalujen plussa on myös niiden äärimmäinen kestävyys.

Lisäksi paineilmatyökaluilla on omat etunsa turvallisuusnäkökulmasta katsottuna. Niiden käyttöön ei liity sähköiskujen vaaraa eikä ylikuumenemis- tai ylikuormitusriskiä.

Depragin paineilmatyökalut ammattikäyttöön

Depragin paineilmatyökalut erottuvat monista muista pitkällä käyttöiällään, tehokkuudellaan ja käyttäjäystävällisyydellään. Suorituskykyä riittää tilanteessa kuin tilanteessa, ja koneissa on monipuolisesti vaihtoehtoja erilaisiin käyttötarkoituksiin sekä työskentelyolosuhteisiin.

Paineilmahiomakoneilla hiontatyöt hoituvat tehokkaasti ja hyvällä työnjäljellä. Depragin valikoimasta löytyy kulmahiomakoneita ja suorahiomakoneita joka lähtöön. Vaativaan ammattikäyttöön luotettavia valintoja ovat myös paineilmakäyttöiset porakoneet ja kierteityskoneet sekä paineilmavasarat ja -taltat.

Yrityksissä laadukkaisiin paineilmatyökaluihin panostaminen tuo helposti lisää kannattavuutta ja selkeyttä toimintaan. Toimitimme muutaman viimeisen vuoden aikana Sandvikille laajan valikoiman paineilmatyökaluja, jotta käytössä olevien työkalujen kirjo saatiin yhtenäisemmäksi ja samalla työkalujen huoltokäytäntö selkeytyi. Koko Sandvik-referenssi on luettavissa täällä ».

RADin momenttivääntimet vaativiinkin käyttökohteisiin

Paineilmaväännin momenttiväänninRAD Torque Systemsin momenttivääntimet on suunniteltu teollisuuden vaativiin käyttötarkoituksiin, ja ne ovat erittäin vahvoja sekä toimintavarmoja. Kaikkein raskaimmatkin kokoonpano- ja huoltotyöt onnistuvat luotettavasti RADin eri väänninsarjojen momenttivääntimillä.

Boliden Kevitsan kaivos on yksi kohteista, joissa raskaan kaluston huollot suoritetaan toimittamillamme RADin momenttivääntimillä. Niiden avulla pulttiliitokset saadaan auki hallitusti ja kiristetyksi takaisin juuri oikeaan momenttiin. Referenssi Boliden Kevitsasta löytyy kokonaisuudessaan täältä ».

Soita meille ja kysy lisää!

Kun tarvitset parhaita mahdollisia paineilmatyökaluja yrityksesi käyttöön, käänny meidän puoleemme. Perehtymällä yrityksesi tarpeisiin voimme suositella sopivia Depragin paineilmatyökaluja tai RADin momenttivääntimiä käyttötarkoitukseesi. Kysy meiltä lisää numerosta 010 778 1400.

Turvallisuus on paineilmatuotteissa ykkösasia

Paineilmalla työskenneltäessä turvallisuuden on aina oltava vahvasti huomioituna. CEJN on ottanut tämän näkökulman tosissaan: kaikissa paineilmatuotteissa kehityksen tavoitteena on turvallisuuden lisääminen, suorituskyvystä kuitenkaan tinkimättä.

CEJNin turvakela pitää paineilmaletkun hallinnassa

Turvakela on yksi CEJNin innovaatioista paineilmalla työskentelyn turvallisuuden lisäämisessä. Kelan ansiosta letkut eivät jää lojumaan lattialle aiheuttamaan kompastumisvaaraa, mutta lisäksi turvakelan ominaisuudet ennaltaehkäisevät myös muita vahinkoja.

Turvakelassa on hallittu, hidas letkun sisäänkelaus, jonka ansiosta letkun pää ei pääse paiskautumaan ihmisiä tai esineitä päin. Sisäänkelautumisen stopparina toimii pehmeä pysäytyspallo, joka on itsessään yksi turvallisuustekijöistä. Jos henkilö astuu lattialla lojuvan letkun pysäytyspallon päälle, pehmeään palloon ei liukastu tai kompastu niin todennäköisesti kuin kovaan palloon. Kelan vahva jousimekanismi kestää kovaakin käyttöä.

Tärkeä tekijä turvallisuudessa on myös käytettävyys. Kun letkukeloja on helppo käyttää, työ on yksinkertaisempaa ja onnettomuuksienkin riski pienenee. CEJNin turvakelat kääntyvät 180°, mikä helpottaa työskentelyä. Kelan vahvarakenteinen kotelo suojaa sekä letkua että jousimekanismia epäpuhtauksilta, joten kela pysyy toimivana pitkään. Turvakelan kiinnitys seinäpidikkeeseen on myös suunniteltu helpoksi: kela asennetaan paikalleen näppärästi pikalukituksella. Tarvittaessa myös letkun vaihto on helppoa.

Laadukkaalla paineilmaletkullakin on kelautumisessa suuri merkitys. CEJNin kestävä, punosvahvistettu polyuretaaniletku ei kierry kelautuessaan ja palautuu muotoonsa nopeasti. Letkut ovat kevyitä, erittäin taipuisia ja kestäviä, joten ne ovat käytössä pitkäikäisiä. Keloja on saatavilla myös huomiovärisillä Hi-Vis-letkuilla.

Turvallisuuden lisäksi CEJNin paineilmakeloissa on panostettu suorituskykyyn, joka on parannetun nivelrakenteen ansiosta huomattavasti parempi kuin tavallisissa paineilmakeloissa. Katso video aiheesta täältä »

Turvapikaliittimet ovat sekä näppäriä käyttää että turvallisuutta lisääviä

Liittimet ovat aina olleet CEJNin päätuotteita, ja niiden saralla pitkän kehitystyön viimeisin saavutus on eSafe-turvapikaliitin. Sen käyttö on erittäin helppoa, sillä kiinnitys onnistuu yhdellä kädellä ja pienen kokonsa vuoksi liittimisestä saa hyvän otteen. eSafe poistaa letkusta paineen ennen letkun irtoamista, joten irrottamisesta syntyy vähemmän meteliä eikä siitä aiheudu rekyyliä. Näin saadaan poistettua liittimen irrottamisesta johtuvat onnettomuusriskit.

Toki oman panoksensa työn sujuvuuteen antavat myös eSafe-liittimien laatu ja luotettavuus. Liittimet ovat erittäin kestäviä ja niillä on hyvät virtausarvot sekä pieni painehäviö, joten käyttöikää riittää useiksi vuosiksi.

Lisäksi CEJNin valikoimassa on automaattisella turvalukituksella varustettuja liitinmalleja. Turvalukitus estää liittimen tahattoman aukeamisen käytön aikana. Myös näiden liittimien kytkeminen onnistuu yhdellä kädellä, mutta irrottaminen vaatii turvalukituksen takia tarkoituksellisesti kahden käden käyttämistä.

Turvalliset paineilmapistoolit eivät aiheuta riskitilanteita

Paineilmapistoolien käyttöön voi liittyä vaaratilanteita silloin, kun putken pää tukkeutuu esimerkiksi ihoa vasten ja ja paine pääsee sen jälkeen purkautumaan tarkoitettua suurempana. CEJNin ratkaisu tähän on turvaventtiilillä varustettu puhalluspistooli. Jos putken pää tukitaan ja paine nousee yli kahden baarin (30 PSI), turvaventtiili sulkee ilman virtauksen.

Myös melu on turvallisuusriski työpaikoilla. CEJNin puhalluspistooli Star-Tip-kärjellä helpottaa tätä ongelmaa laskemalla melutason 85 dB(a):iin tai pienemmäksi. Kärjen muotoilun ansiosta virtausaukkoa ei voida tukkia, joten tavalliset kärjen tukkimisesta aiheutuvat riskit vältetään.

Onko paineilmatuotteidesi turvallisuudessa ja käytettävyydessä parantamisen varaa?

Kysy meiltä lisää aiheesta – yhteystietomme löydät täältä.