Ajankohtaista - Pneumacon
Haku

Heinäkuun aukioloajat

Arvoisa asiakkaamme,

Heinäkuun ajan toimistomme ja varastomme palvelevat Teitä arkipäivisin (ma-pe) klo 9-15. Toivotamme teille aurinkoista ja lämmintä kesää!

 

Terveisin,

Pneumaconin väki

 

Korkeapainehydrauliikassa ei pidä tehdä kompromisseja turvallisuuden suhteen

Kun työskennellään korkean paineen kanssa, joka voi onnettomuustilanteessa leikata raajan irti, turvallisuuden on ehdottomasti oltava kunnossa. CEJNin tuotekehityksessä turvallisuus on erittäin keskeisessä osassa.

Katso simuloitu video korkeapainehydrauliikan vaaratilanteista

Korkeapainehydrauliikan kanssa ei ole leikkimistä, sen verran pahaa jälkeä huonolaatuiset ja epäluotettavat tuotteet voivat aiheuttaa. CEJNin julkaisemalla videolla on demonstroitu mahdollisia vaaratilanteita korkeapainehydrauliikkaa käytettäessä.

Aluksi näytetään, millaista vahinkoa liittimen hajoaminen saa aikaan. Toisessa simulaatiossa kuvataan rikkinäisen letkun aikaansaamaa vahinkoa työntekijälle.

Katso video täältä: https://www.youtube.com/watch?v=0TH0I4vjeis

Valmistajan testaamat korkeapainehydrauliikkatuotteet ovat luotettavia käytössä

Korkeapainehydrauliikassa korkealaatuisten tuotteiden käyttämistä ei voi liikaa painottaa. Letkujen ja liittimien läpi kulkee paine, joka saa irti päästessään vakavaa vahinkoa aikaan, joten osien kestävyydestä ja toimivuudesta on pystyttävä olemaan sataprosenttisen varma.

Korkeapainehydrauliikan pikaliittimien uranuurtaja CEJN panostaa tuotteissaan äärimmäiseen turvallisuuteen. Kaikki CEJNin tuotteet ovat tiukan testausprosessin läpi käyneitä ja hyväksyttyjä, joten niiden käyttäjä voi tehdä työtään luottavaisin mielin.

On tärkeää muistaa, että aitoja CEJN-tuotteita ei saa yhdistellä kopioiden kanssa. CEJN ei voi taata tuotteidensa turvallisuutta muiden valmistajien tuotteiden kanssa yhdessä käytettäessä.

Kannattaa myös huomioida se, että liittimien pitävyyttä on mahdotonta arvioida silmämääräisesti. Vaikka liitin näyttäisi päällepäin istuvan hyvin, se ei välttämättä ole vaativassa käytössä riittävän kestävä ja turvallinen. Siksi on ratkaisevan tärkeää, että valmistaja pystyy takaamaan tuotteidensa toimivuuden. CEJNin testatut ja korkealaatuiset tuotteet ovat tämän suhteen varma valinta.

Työnantaja on vastuussa työntekijöiden turvallisuudesta

Jos katsoit jo CEJNin videon, voit päätellä, miten ihmiselle käy, kun vahingoittunut tai viallinen korkeapainehydrauliikkaletku hajoaa vieressä. Työntekijään osuessaan pistemäinen, terävä öljysuihku leikkaa kudoksia kuin vesileikkuri.

Jokainen pienempikin työtapaturma on riski sekä työntekijän terveydelle että työnantajan liiketoiminnalle. Ennaltaehkäisy on aina kannattavampaa kuin vahinkojen korjaaminen.

Työturvallisuuslain mukaan työnantaja on tarpeellisilla toimenpiteillä velvollinen huolehtimaan työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Aloitetaan vaikka korkeapainehydrauliikan tuotteiden päivittämisellä – soita meille numeroon 010 778 1400.

Lataa maksuton korkeapainehydrauliikan turvallisuusopas

Kokosimme oppaaseen tietoa korkeapainehydrauliikan riskeistä ja tavoista lisätä sen turvallisuutta. Lisäksi esittelemme oppaassa CEJNin turvallisuutta parantavia ratkaisuja ja tuotevalikoimaa.

» Lataa opas tästä

Näin valitset oikeanlaisen momenttivääntimen

RADin momenttivääntimien valikoimassa on todella runsaasti valinnanvaraa. Millä perusteella omaan käyttöön sopiva väännin sitten pitäisi valita? Lue pidemmälle, niin kerromme lisää.

Mikä on tarvittava vääntömomentti?

Ensimmäisenä kannattaa selvittää, kuinka suurta vääntömomenttia momenttivääntimellä tehtävään työhön tarvitaan. Kaikissa RADin vääntimissä momenttia voidaan säätää kunkin mallin kohdalla ilmoitetun momenttialueen sisällä, joten valinnassa kannattaa huomioida sekä minimi- että maksimivääntömomentti.

Mitä enemmän laitteessa on vääntöä, sitä raskaampia hommia sillä pystytään hoitamaan, mutta sitä enemmän se myös painaa. Siksi momenttiväännintä ei ole järkevää ylimitoittaa työhön nähden. Toisaalta taas alimitoitetulla vääntimellä työskenneltäessä työstä ei tule mitään tai vähintäänkin työn laatu kärsii.

Mikä väännintyyppi sopii tarpeeseesi?

RAD valmistaa momenttivääntimiä akkukäyttöisinä, paineilmakäyttöisinä ja sähkökäyttöisinä. Lisäksi RADilla on sähköllä toimivia elektronisia momenttivääntimiä, jotka hyödyntävät servomoottoriteknologiaa. Väännintyypin valintaan vaikuttaa luonnollisesti se, millaisia energianlähteitä työkohteessa on käytettävissä.

RADin paineilmakäyttöisten momenttivääntimien vääntömomentti vaihtelee hyvin laajasti pienistä momenteista jopa 15 000:een newtonmetriin asti. Paineilmakäyttöiset momenttivääntimet sopivat erinomaisesti vaativiin tarpeisiin, ja vääntövoimaansa nähden niiden paino on saatu pidettyä hyvin kohtuullisena.

Paineilmaväännin momenttiväännin

Kun paineilmaa ei ole saatavilla ja tai sitä ei haluta käyttää, RADin akkukäyttöinen momenttiväännin on järkevä valinta. Niissä vääntömomentit yltävät 7 000:een newtonmetriin. Akkukäyttöinen väännin sopii väännintyypeistä parhaiten liikkuvaan työhön, ja RADin akkuvääntimien mukana tuleva kätevä säilytyssalkku helpottaa laitteen mukana kuljettamista.

B-RAD momenttiväännin kuljetussalkku salkku

Sähkökäyttöisillä momenttivääntimillä päästään akkuvääntimiä suurempaan vääntömomenttiin, 11 000 newtonmetriin. Jos sähköä on saatavilla ja työskentely ei vaadi liikkumista paikasta toiseen, sähkökäyttöinen momenttiväännin on tehokas ja luotettava valinta. Sähköisten vääntimien etu on myös vääntömomentin erittäin tarkka säätö, jopa 1 newtonmetrin tarkkuudella, ja muidenkin parametrien ohjelmointimahdollisuus yksilöllisesti käyttäjän tarpeiden mukaan.

Digitaalinen sähkökäyttöinen väännin

Erityistä tarkkuutta ja tehokkuutta vaativiin töihin sähköiset servovääntimet ovat oikea väännintyyppi. Vahvaa vääntöä löytyy – samat 15 000 Nm kuin paineilmakäyttöisistäkin momenttivääntimistä – mutta lisäksi etuina ovat pulttausaikaa lyhentävä servomoottoriteknologia sekä erittäin hyvät tiedonkeruu- ja hallintaominaisuudet.

Servoväännin setti

Tutustu myös blogiimme RAD-momenttivääntimillä tehoa ja turvallisuutta työntekoon »

Soita meille ja kysy lisää!

Jos oikeanlaisen momenttivääntimen valinta mietityttää, meiltä voi aina kysyä apua. Tunnemme RADin valikoiman vääntimet ja perehtymällä sinun tarpeisiisi osaamme suositella sopivimpia vaihtoehtoja käyttötarkoitukseesi. Kysy meiltä lisää numerosta 010 778 1400.

RAD-momenttivääntimillä tehoa ja turvallisuutta työntekoon

Erilaisissa töissä momenttivääntimiltä vaaditaan erilaisia ominaisuuksia. Joskus tärkeintä on tarkkuus, joskus suuri vääntömomentti tai ohjelmoitavuus. RADin valikoimasta löytyy kaikkiin vaatimuksiin varmasti sopiva väännin.

Ei vain vääntöä, vaan myös käytettävyyttä

RAD on kanadalainen tuotemerkki, joka tunnetaan nykyään jokaisella mantereella – erityisesti vahvoja ja nykyaikaisia työkaluja tarvitsevilla teollisuuden aloilla. RAD valmistaa momenttivääntimiä akkukäyttöisinä, paineilmakäyttöisinä ja sähkökäyttöisinä, joten valinnanvaraa on joka käyttöön.

RADin omilla sivuillakin esille tuleva motto ”Lighter ­– Faster – Stronger” kuvastaa erittäin hyvin koko väänninvalikoimaa. Pitkä ja johdonmukainen kehitystyö on tuottanut tuloksia ja vääntimiin on saatu paketoitua kattavasti monenlaisia työskentelyä parantavia ominaisuuksia.

Yhteistä kaikille RADin momenttivääntimille on käyttäjäystävällisyys, joka näkyy muun muassa työkalujen helppokäyttöisyytenä, selkeinä säätömahdollisuuksina ja työn turvallisuuden sekä lopputuloksen onnistumisen varmistavina ominaisuuksina. Yksi esimerkki näistä ominaisuuksista on vasteen automaattinen vapautus, kun haluttu momentti on saavutettu.

Momenttivääntimen tehokkuus koostuu monesta asiasta

RADin momenttivääntimet on suunniteltu käyttöön, jossa työkaluilta vaaditaan paljon. Se tarkoittaa suorituskykyä, kestävyyttä ja sopivuutta juuri siihen työhön, jota kulloinkin suoritetaan.

Tehokas moottori ja vahva vaihteisto ovat RADin vääntimissä luotettavan toiminnan pohjana, ja mallista riippuen vääntöä laitteissa löytyy jopa 15 000 Nm. Tehokkuudesta huolimatta vääntimet on saatu pidettyä kompaktin kokoisina, joten työkalujen koko tai paino eivät vaikeuta työskentelyä.

RADin paineilmakäyttöisillä momenttivääntimillä esimerkiksi raskaan kaluston huoltotyöt onnistuvat tehokkaasti. Portaattoman säätömahdollisuuden avulla momentti on aina kohdallaan työhön kuin työhön.

Akkukäyttöisissä momenttivääntimissä akun lyhyt kesto saattaa joskus olla työskentelyä hidastava tekijä, mutta RADin akkuvääntimissä akun suorituskyky on todella hyvällä tasolla – esimerkiksi uudistettu B-RAD SELECT BL 1400 -väännin kiristää testien mukaan 196 pulttia yhdellä akun latauksella. Kestävä akku tehostaa työskentelyä yllättävän paljon, kun työkalu on suuremman osan ajasta täydellä teholla käytössä.

Laadukas momenttiväännin on turvallinen

Vääntimen tehokkuus ei sulje pois turvallisuutta, vaan päinvastoin. Laadukkaassa työkalussa kaikki näkökulmat on huomioitu niin, että työskentely on sujuvaa. Työturvallisuus on RADin laitteissa tärkeässä roolissa. Olennainen turvallisuuteen vaikuttava tekijä on se, että työhön valitaan juuri oikeanlainen työkalu, ja vaihtoehtojen suhteen RADin valikoimassa on mukavasti laajuutta.

Osa turvallista työympäristöä on työntekijöille vahingollisen melun ja työn aiheuttaman rasituksen minimointi. Kaikissa RADin momenttivääntimissä on erittäin alhainen melu- ja tärinätaso, joten niillä on miellyttävää ja turvallista työskennellä.

Omalta osaltaan myös momenttivääntimien helppokäyttöisyys lisää työnteon turvallisuutta. RADin vääntimissä on panostettu vahvasti selkeyteen ja käytettävyyteen. Hyviä esimerkkejä tästä ovat B-RAD SELECT -akkuväänninsarjan uudistukset: isot painikkeet valikossa ja näytön kirkkauden säätö.

Tapaturmien ennaltaehkäisy on erittäin iso osa työturvallisuutta. Kaikkiin RADin akkukäyttöisiin B-RAD SELECT -momenttivääntimiin on valittavissa ”Double Safety trigger”, työkalun yläpuolella oleva lisäpainike, joka on painettava pohjaan samanaikaisesti liipaisimen kanssa työkalun toiminnan käynnistämiseksi. Tämä ominaisuus vähentää huomattavasti riskiä työkalun vahingossa käynnistymiseen.

RADin koko väänninvalikoimaan voit tutustua tarkemmin sivuillamme täällä.

Tarvitsetko apua oikeanlaisen momenttivääntimen valintaan?

Autamme mielellämme sinua tarpeeseesi sopivan momenttivääntimen löytämisessä. Kysy meiltä lisää numerosta 010 778 1400!

Messu-uutisia

Pneumaconilla on kuluvana vuonna ohjelmassa neljät eri messut. Meidän osaltamme kevään ainoat messut, Maamess -messut, järjestetään Viron Tarttossa huhtikuun lopussa. Messusyksymme polkaisee käyntiin Hyvinkään lentokentällä syyskuun ensimmäisellä viikolla järjestettävä Maxpo-tapahtuma. Maxpon jälkeen, syyskuun lopussa, suuntaamme Tampereelle Alihankintamessuille. Messusyksymme päättää Helsingin messukeskuksessa marraskuussa järjestettävät Teknologia 19–messut.

 

Maamess [25.-27.4. Tartto, Viro]

Maamess on Viron suurin maatalousalan messu. Kolmipäiväisille messuille odotetaan kymmeniä tuhansia kävijöitä. Meidän valikoimastamme messuilla on esillä CEJNin paineilma- ja hydrauliikkatuotteita, Stucchilta hydrauliikkalittimiä, Deprag-paineilmatyökaluja sekä RADin momenttivääntimiä.

Vieraile messujen nettisivuilla

 

Maxpo [5.-7.9. Hyvinkään lentokenttä]

Maxpo on maanrakennus- ja ympäristönhoitokoneiden suurtapahtuma Hyvinkään lentokentällä. Maxpossa on esillä myös materiaalinkäsittelykoneita ja –laitteita eri kokoluokissa. Meidän tuotteista esillä on CEJNin ja Stucchin tuotteita sekä RADin momenttivääntimiä.

Vieraile Maxpon nettisivuilla

 

Alihankinta [24.-26.9. Tampereen Messu- ja Urheilukeskus]

Alihankintamessuilla kohtaat teollisuuden yrityksiä, päättäjiä ja asiantuntijoita. Tänä vuonna Alihankinnassa on teemana kestävä valmistus. Edustamistamme tuotteista esillä on laaja kattaus Depragin ruuvausteknologiaa ja paineilmatyökaluja sekä RADin momenttivääntimiä.

Vieraile Alihankinnan nettisivuilla

 

Teknologia 19 [5.-7.11. Helsingin Messukeskus]

Teknologia 19-tapahtumassa teemoina on automaatio, elektroniikka, pneumatiikka ja hydrauliikka, koneenrakentaminen, kunnossapito, AI ja robotiikka sekä ICT. Me tuomme esille Depragin ruuvausteknologiaa sekä CEJNin paineilma- ja hydrauliikkatuotteita.

Vieraile Teknologia 19 messujen nettisivuilla

Hiomakoneiden koko kattaus

Depragin hiomakoneissa riittää takuuvarmasti valinnanvaraa kaikkiin tarpeisiin. Esittelemme tässä jutussa kaikki valikoimastamme löytyvät hiomakoneet käyttötarkoituksineen – tutustu ja kysy tarvittaessa meiltä lisää.

Hiomakoneita joka lähtöön

Depragin valmistamat hiomakoneet on suunniteltu tilanteisiin ja käyttötarkoituksiin, joissa työkalulta vaaditaan luotettavuutta, kestävyyttä ja tehokkuutta. Ne ovat käyttövarmoja ammattilaisten työkaluja, jotka tekevät työnteosta jouhevaa ja miellyttävää.

Sopivanlaisen hiomakoneen valintaan kannattaa kuitenkin käyttää rauhassa aikaa, jotta hankinta osuu varmasti oikeaan. Hyvänkään hiomakoneen ominaisuudet eivät pääse oikeuksiinsa, jos sitä käytetään työhön, johon se ei ole tarkoitettu. Vastaavasti työstä tulee melkoisesti tehokkaampaa, kun käytössä on juuri sopivanlainen kone.

Hiomakoneet jaetaan suorahiomakoneisiin ja kulmahiomakoneisiin. Lisäksi valikoimassamme on paineilmaviiloja viimeistelyyn sekä nauhahiomakoneita erilaisten muotojen hiontaan ja viimeistelyyn.

Suorahiomakoneet tarkkaan ja tehokkaampaankin työskentelyyn

Sauvamalliset suorahiomakoneet sopivat parhaiten pisteittäiseen hiontaan. Muotonsa ja kapean hiomapään ansiosta niillä päästään hankaliinkin paikkoihin. Esimerkiksi metallipintojen hiominen, ruosteenpoisto ja hitsaussaumojen käsittely ovat suorahiomakoneiden tavallisia käyttötarkoituksia.

Pienessä ja tasapainoisessa suorahiomakonemallissa, GDS009:ssä, on hammaspyörämoottori ja se sopii myös öljyvapaaseen käyttöön.

Valikoimassamme on tällä hetkellä kymmeniä erilaisia Depragin suorahiomakoneita. Vaihtelua koneista löytyy ensinnäkin tehon suhteen: vaihtoehtoja on tarjolla kevyemmästä 90 watin teholuokasta aina 1200 wattiin asti.

Yksi suosituimmista Depragin suorahiomakonesarjoista, 700-wattinen GDS070, sopii vaativaan työskentelyyn, kovametalliviiloille ja hiomakiville.

Kierroslukuihin kannattaa myös kiinnittää huomiota suorahiomakonetta valittaessa. Usein ajetaan liian kovilla kierroksilla suhteessa käytettävään hiomatarvikkeeseen, jolloin työskentely ei onnistu parhaalla mahdollisella tavalla, työnjälki ei ole parasta ja hiomatarvikkeet kuluvat ennenaikaisesti. Meillä suorahiomakoneissa on laaja kattaus eri kierroslukuja, rauhallisesta 2 300:sta jopa 100 000:een kierrokseen minuutissa.

Matalimmat kierrosluvut löytyvät GDS035-mallista, joka on erinomainen valinta esimerkiksi jyrsintään tai isoille liuskalaikoille.

Suorahiomakoneen paino on yksi merkittävistä tekijöistä sopivan koneen valinnassa. Koneen teho ja paino kulkevat monessa tapauksessa käsi kädessä, mutta poikkeuksiakin on. Kevyimmät Depragin suorahiomakoneista, viimeistelyyn tarkoitetut GDS011-270BY ja GDS011-650BYE, painavat vain vaivaiset 100 grammaa.

GDS011-sarja edustaa suorahiomakoneiden kevyintä osastoa. Ne sopivat viimeistelyyn ja tarkkaan hiontaan.

Kulmahiomakoneet kaikille materiaaleille

Kulmahiomakoneet sopivat kovaan käyttöön ja monenlaisten materiaalien, kuten betonin, kiven, puun ja metallin, hiontaan, katkaisuun ja kiillotukseen. Materiaalista riippuen myös kulmahiomakoneelta vaaditaan erilaisia ominaisuuksia, ja valikoimamme useasta eri kulmahiomakonemallista valikoituu varmasti sopiva työhön kuin työhön. Kierrosluvut kulmahiomakoneissa ovat 6 600:n ja 15 300:n välillä.

Kovimmilla kierrosluvuilla toimii Depragin kulmahiomakoneista GA810-050BX. Sen voimanlähteenä on lamellimoottori.

Vaikka kulmahiomakoneet ovatkin muuttuneet kehityksen myötä aiempaa kevyemmiksi, niillä on painoa selvästi suorahiomakoneita enemmän. Valikoimamme kevyin kulmahiomakone painaa 1,3 kg, kun taas painavin ja samalla tehokkain malli on 4-kiloinen.

GAT823-451BX on kulmahiomakoneista jykevin, mutta myös tehoa on sen mukaisesti

Tehosta puheen ollen, sitä kaikissa kulmahiomakoneissa on reilusti. Lamellimoottorilla toimivien kulmahiomakoneiden tehot vaihtelevat välillä 0,5­–1,9 kW ja turbiinimoottorilla varustetut vielä tehokkaampina välillä 2,2–4,5 kW. Turbiinimoottorin suuren tehokapasiteetin ansiosta hiomakoneiden tehot nousevat suuremmiksi kuin lamellimoottorilla varustettujen. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että turbiinimoottorista saadaan tuplasti tehoa verrattuna samankokoiseen lamellimoottoriin.

Turbiinimoottorilla toimiva, 2,8 kg painava ja 2,6 kW:n tehoinen GAT815-260BX on hyvä esimerkki kulmahiomakoneesta, jossa teho ja paino ovat mukavassa suhteessa.

Kaikki hiomakoneemme löydät kootusti sivuiltamme Depragin paineilmatyökalut-osiosta.

Jos olet hankkimassa hiomakonetta teollisuuskäyttöön, autamme siinä mielellämme. Kysy meiltä lisää numerosta 010 778 1400.

» Kaikki yhteystietomme löydät täältä